Szülés csak pénzért?
sziasztok kedves kismamaik, leendő anyukák!
ti nem érzitek úgy hogy a szülés lassan csak a pénzről szól? Naponta nyílnak kérdések hogy ki mennyiért szüleszt, kinek mennyit szoktak adni? (orvos, szülésznő, esetleg ápoló...stb)
Ha azt szeretnénk hogy számunkra szimpatikus orvos zsülessen, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni még munkaidőben is. Ha segítség kell aszüléskor akkor a szülőnőnek is adunk, hogy legyen valaki velünk a nagy fájdalmakkor. Hogy ha azt szeretnénk hogy foglalkozzanak velünk majd a babával akkor felkészülünk rá hogy a nővérkék is kapjanak kis édességet, újságot.
Szerintetek ez rendjén van, sokan élnek 70ezerből, míg sok orvos ezt elkéri egy szülésért!
Félre ne értsetek, a baba mindent megér, bármekkora pénzt. nekem is fogadott dokim lesz, betegségemből kifolyólag. Csak sokszor eszembe jut, mi van ha nem fogok tudni "fizetni" a szülésért? vagy mi van azokkal akik tényleg nem tehetik ezt meg?
Sziasztok!
Én is azon a véleményen vagyok,hogy nem kell adnia dokinak azért mert levezette a szülést!Ő ezért kapja a fizuját!
Én Sztk-ba jártam,nem volt fogadott orvosom,mert nálunk nem is lehet-egy doki azért halt meg,mert mindenki őt akarta,és túlhajtotta magát!
Ügyeletesnél szültem,hátrányom nem származott belőle!
A pénz meg inkább a babánkra költöttük,meg a rengeteg hitelre!
Csak annyi,hogy én sem kérek a szülőktől plusz pénzt,azért,mert megtanítottam írni,olvasni,számolni a gyerekét!Én is ezért kapom a fizetésem!
Az meg,hogy nem mosolyog rám az orvos,miközben ellát,nem izgat!
Persze,aki megteheti,vagy veszélyeztetett terhes,vagy bármi más problémája van,az persze fogadjon orvost,szülésznőt!
Igen,sajnos-ahogy többen is ítrák már-mi rontottuk el betegek a magyar egészségügyet a hálapénzzel!
Az egyik ismerős kislányának agydaganata volt,megoperálták,mikor az anyuka kérdezte:"Mennyivel tartozom doktor úr?
Százezer forint,asszonyom!"
Ezt halál komolyan mondta a doki!
Totál felháborodtam,hisz kisebb gondja is nagyobb volt a családnak akkor!
aztaaaa....100ezret kért??? és én még csodálkoztam hogy az egyik ismerősünk mamájának pacemakert ültettek be pár éve és 100ezer volt a műtét "ára".
engem is iszonyat zavar ez a zsebbe pénz. de sajna ha azt szeretném hogy figyelembe tartsák a betegségeimet, ahhoz jobb ha egy orvos kezel. de ha ez nem lenne, valószínű én sem fogadnék dokit! Felháborító hogy geyesk tényleg megmondják a tarifájukat. nem gondolnak arra hogy azt a pénzt inkább a babára költség. vagy adjanak ammenyit még tudnak adni!
Utolsó válaszoló!
totál egyetértek veled, bár én nem vagyok szakmabeli.
Sajnos, azaz hála van pro és kontra is. Mint minden esetben!
köszönöm hogy megosztottátok a gondolataitokat velem/velünk! szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!