Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés pénzért?

Szülés pénzért?

Figyelt kérdés

Most volt a Mokkában hogy az orvosok lebuktak mert az ingyenes vizsgálatokért pénzt kértek!

Utána arról volt szó hogy melyik orvos kér és melyik aki csak elfogadja a pénzt!

És mondta az egyik vendég hogy ők azért adnak pénzt az orvosnak mert nincsenek megfizetve rendesen!

Most nem azért de ennyi erővel ha bemész a pékségbe adj borravalót a péknek mert ő sincs megfizetve!

Szóval most ez így nagyon sarkos de én például ha nem fogadok orvost(!!!!),tehát az épp ügyeletben lévő orvos vezeti le a szülésemet,legyen az akár hajnal 2kor is!Annak én nem fogok pénzt adni!Ez a dolga,azért van ott!

Természetesen ha fogadok orvost és hajnal 2kor kirángatom az ágyából feleslegesen és ő széles mosollyal vár ennek ellenére,valószínűleg megfogom hálálni neki!

De rengeteg helyről hallom hogy az agyonpénzelt doktorbácsi is tud tahó lenni és lelépni síelni a kiírt időpont napján!Akkor miért adtam neki a pénzt?

Ja persze,hogy ő el tudjon menni síelni!:)

Nem értem hogy miért kell százezrekbe kerülnie egy szülésnek!

Szerintem ezt a pénzt nyugodtan rá lehetne költeni a babára is!Nem?

Akik már szültek,vagy most előtte állnak!Írjátok le nekem erről a véleményeteket!Ti mennyit és miért szántok vagy miért nem szántok pénzt a dokira!

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 24. 09:05
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
51%
És eléggé érdekes platform ez az orvosok és pékek fizetésének összehasonlítgatása. Persze, a pék is keveset keres, de a bérdifferenciának oka van.
2012. jan. 24. 11:15
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően egyetértek azzal, hogy nem kéne pénzelni a dokikat, hiszen a dolgukat végzik, fizetésért. És igen, bennem is felmerült már, hogy ilyen alapon adhatnék a kukásautónak reggelente, mert elviszi a szemetet, a kisboltban a Panni néninek, mert kiszolgál, a postai dolgozónak, az óvónőnek, stb.

Sajnos a mai magyar valóság az, hogy ha nem fizetsz (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) úgy állnak hozzád, mint a sz@r... Épp ezért a magánrendelést választom, fizetek a vizsgálatokért és igen, ha kirángathatom éjjel az ágyából a dokit és az széles mosollyal vár a szülőszoba ajtajában, munkaidőn kívül, akkor azt megfizetem. Csak épp azon gondolkodtam el monstanság, hogy mire is fizetjük a TB-t... Magán nődokihoz megyek, a férjem maszek alapon ment onkológushoz, amikor daganat volt a lábában, fizetek a gyerekdokinak, ha beteg a gyerek, mert nem viszem a rendelőbe, hanem inkább kihívom a dokit, hogy ne kelljen a lázas gyerekkel órákat sorban állni, fizetek a fogorvosnak, hogy ne valami mészároshoz menjek, stb. Csak tényleg nem értem, hogy akkor mire is van a tb...

Akárhogy is nézzük, az orvosnak az a dolga, hogy foglalkozzon a beteggel. A legjobb tudása szerint és jó modorral. Ezért kap X fizetést, ahogy a postai dolgozó, akinél feladom a csekket vagy a levelet, kapja a bérét és ezért csinálja a dolgát. A dokinak sem járna több, de tisztességes munkát elvárhatnánk tőle...

2012. jan. 24. 11:26
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az tetszik a legjobban, hogy nálunk a városban az összes nőgyógyász a maszek rendelését a kórházban bonyolítja le. Sokszor nem is külön rendelésen, hanem az ügyeleti napjaira hívja be a kismamákat. A pénzt elkéri természetesen, de a kórház műszereit használja, a kórházi világítást, fűtést, papírtörlőt és uh gépet és még sorolhatnám. Ez szerintem nincs nagyon jól így...
2012. jan. 24. 11:28
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Privátban megírtam a kérdezőnek, de most ide is kiírom, hogy:

egy nagy szakadék van a magán kórházak összegei között és aközött, amit legrosszabb esetben a doki-szülésznő-csecsemős zsebébe együttvéve csúsztatsz. (állami kórházban mondjuk odaadsz 300e Ft, de magánklinikán egy szülés nem áll meg egy millió alatt. Kivéve talán a Róbert K. Klinika, de arról sok rosszat olvasni)

Tehát ez egy íratlan dolog, amibe sokan kénytelenek belemenni. (főleg, ha valakinek nem volt komplikáció mentes a terhessége sem, akkor nem ajánlatos csak úgy bemenni az utcáról és az ügyeletesnél szülni)

2012. jan. 24. 11:30
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször egy ember az egész élete során nem fizet annyi tb-t, mint amennyibe kerül egy szülés meg mondjuk hozzá a későbbiekben egy akármilyen műtét.
2012. jan. 24. 12:28
 26/47 anonim ***** válasza:
100%
Milyen érdekes, hogy Magyarországon állítólag GAZDASÁGI VÁLSÁG VAN és ennek ellenére a többség ki tud fizetni 100 ezreket egy szülésért és előtte a terhesgondozásért is. "Mert megéri". És akinek nincs ennyi pénze annak nyugodtan le lehet szarni a fejét és a megszületett gyerekkel sem kell foglalkoznia senkinek, mert a szülőknek nincs pénze a dokira?
2012. jan. 24. 12:28
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

egy picit átfogalmaznám a mondataidat, mert én is így látom, csak árnyalatnyi, de mégis lényegi különbségekkel:

Magyarországon GAZDASÁGI VÁLSÁG VAN és ennek ellenére a többség kifizet 100 ezreket egy szülésért és előtte a terhesgondozásért is. "Mert rá vannak kényszerítve". És akinek nincs ennyi pénze annak nyugodtan leszarják a fejét és a megszületett gyerekkel sem kell foglalkozik senki, mert a szülőknek nincs pénze a dokira.

Igen, sajnos így van. Ezért sokan, akik nem is engedhetnék meg maguknak,(lehet, hogy ennyi az összes félretett pénzük) kiperkáják ezt a pénzt, mert félnek attól, hogy hátrányuk származik abból, hogy nem fizettek senkinek és nem akarják, hogy ezen múljon a baba és a saját egészségük

2012. jan. 24. 12:50
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok:

Nem, nem adok sem a péknek, sem a fodrásznak stb.

DE mint említettem, szülni nem járunk naponta, vagy havonta, ez más.

Igen, ha számoljuk a magánrendeléseket, meg a benzinktget (80km), akkor volt az 300 ezer is.

Valóban igazad van, ez a dolguk, de sajnos nagyon sok orvos elvárja, és pl egy sztk-s rendelésen (akármilyenen) csak futószalag van, 1 vagy a sok közül, viszont magánrendelésen sokkal jobban odafigyelnek rád. Tény és való, ez nincs így jól, mert nincs ilyenekre mindenkinek pénze, de sajnos ez van...

2012. jan. 24. 13:02
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Megint 2. vagyok:

Na látod ezt ki is hagytam, amit nagyon jól írtál, hogy életekről van szó.

Én pl. vérzékenyebb vagyok, és sztem nem mindegy, hogy ezt a doki már jó előre tudja, vagy épp az ügyeletes orvos akkor látja először a vérképedet, vagy hogy milyen gyógyszerre vagy érzékeny.

Egyébként a fogadott dokinál tényleg azt fizeted meg, hogy akár éjjel, akármikor ugrik és megy, ha kell, és bármikor megkérdezheted bármiről. Sokkal nagyobb biztonságot ad.

2012. jan. 24. 13:07
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Újból második vagyok:

Nem akarok senkit megbántani, de ez a fizetősdi azokat háborítja fel, akik nem tudják megtenni.

De akik meg tudják tenni, fizetnek, mert tudják azt, amit már más is írt itt, hogy pénzért több figyelmet, kedvességet és biztonságot "vásárolhat" magának.

Én értem a kérdezőt, h az a baja, hogy az orvosnak mindezt "csak úgy" is meg kellene tennie, de nem igazán teszik. Pl. a szülésznőm sztem a legjobb fej, viszont olyanok, akik nem fogadták meg, a legnagyobb s.ggfejként vélekednek róla...Csupán ennyi a különbség.

2012. jan. 24. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!