Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés pénzért?

Szülés pénzért?

Figyelt kérdés

Most volt a Mokkában hogy az orvosok lebuktak mert az ingyenes vizsgálatokért pénzt kértek!

Utána arról volt szó hogy melyik orvos kér és melyik aki csak elfogadja a pénzt!

És mondta az egyik vendég hogy ők azért adnak pénzt az orvosnak mert nincsenek megfizetve rendesen!

Most nem azért de ennyi erővel ha bemész a pékségbe adj borravalót a péknek mert ő sincs megfizetve!

Szóval most ez így nagyon sarkos de én például ha nem fogadok orvost(!!!!),tehát az épp ügyeletben lévő orvos vezeti le a szülésemet,legyen az akár hajnal 2kor is!Annak én nem fogok pénzt adni!Ez a dolga,azért van ott!

Természetesen ha fogadok orvost és hajnal 2kor kirángatom az ágyából feleslegesen és ő széles mosollyal vár ennek ellenére,valószínűleg megfogom hálálni neki!

De rengeteg helyről hallom hogy az agyonpénzelt doktorbácsi is tud tahó lenni és lelépni síelni a kiírt időpont napján!Akkor miért adtam neki a pénzt?

Ja persze,hogy ő el tudjon menni síelni!:)

Nem értem hogy miért kell százezrekbe kerülnie egy szülésnek!

Szerintem ezt a pénzt nyugodtan rá lehetne költeni a babára is!Nem?

Akik már szültek,vagy most előtte állnak!Írjátok le nekem erről a véleményeteket!Ti mennyit és miért szántok vagy miért nem szántok pénzt a dokira!

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 24. 09:05
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%

Volt fogadott dokim, és fogadott szülésznőm is.

Nem terveztem hogy százezreket adok nekik, 20-at terveztem a szülésznőnek, és 40-et a dokinak. Úgy gondolom, még ha 24 órát kell is velem töltenie, akkor is nagyon jó pénz a 40 ezer forint egy napi munkáért..

Aztán szólt a dokim 3 hónappal szülés előtt, hogy úgy néz ki akkor megy szabadságra, amikor szülök (ő az osztályvezető helyettes, és csak akkor mehet, ha a főorvos ott van), és bemutatott 3 másik dokinak, hogy válasszam ki melyik a szimpatikus, és akkor ha kell, ő lesz velem.

Végül a szülésznő választott orvost, este 7-re mentem be, 11-re meglett a fiam, így még sok időt nem is kellett velem lenni.

A szülésznő kapott 20-at, és a dokinak (aki levezette) is adtunk 20-at (hiszen ugyanannyit volt velem, mint a szülésznő, így nem gondolom, hogy neki több járna).

Az eredeti dokimnak meg a terhesgondozásért fizettem alkalmanként 5 ezret (utálok várni, így nekem ennyit megért:D), és ezzel le is volt tudva.

Most várjuk a másodikat, de most sem hiszem, hogy többet fogok adni.

2012. jan. 24. 09:12
 2/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked a válaszolt Kedves Első!

Így más!Ez teljesen elfogadható ár amit te adtál!Nem túl sok,megfizethető,és igen...egy napra nagyon is jó kereset!

De rengetegen fizetnek százezreket!Ismerősöm tesója nem rég szült!250ezer volt az egész terhesség és szülés!Számomra ez rengeteg pénz!Én ennyit biztosan nem adnék!

2012. jan. 24. 09:17
 3/47 anonim ***** válasza:
100%

Egy nő életében általában 1-2 alkalommal szül, és ez egy nagyon nagy esemény. Ezért volt fontos számomra, hogy a legjobb kezekben legyek, és pozitív élmény maradjon. Épp ezért fogadtam szülésznőt és orvost is, akiket BÁRMIKOR el tudtam érni, és nagyon kedvesen álltak rendelkezésemre, bármi gondom vagy kérdésem volt. A szülés nagyon jó élmény volt, kb. csak a seggünket nem nyalták ki. Én 100 ezret adtam a dokinak, 40et a szülésznőnek, de ha lett vna pénzem, adtunk vna többet is, annyira rendesek voltak, és ez nekem nagyon meghatározta a szülés élményét. Nem azért adtam a dokinak pénzt, mert nincs eléggé megfizetve, engem nem érdekel, hogy mennyi a fizetése. Azért kapta, mert nagyon-nagyon kedves és türelmes volt végig a 9 hó alatt.

Igen, van olyan is, h vki ügyeleteseknél szül, pozitív élménnyel, és olyan is, akinek fogadott dokija van, és vmiért nem tud ott lenni a szüléskor...

Nekem szerencsém volt.

2012. jan. 24. 09:18
 4/47 anonim ***** válasza:

Ja, előző vagyok, a magánrendelés 10ezer/ alkalom volt.

De nekünk megérte.

2012. jan. 24. 09:19
 5/47 anonim ***** válasza:
100%
Igazából anyagi oka volt, hogy miért nem választottam orvost. Amit az első írt, a 20 ezer forint még számomra is elfogadható, de amikor azt mondja az orvos, hogy hozzá kell járni magánrendelésre, ha szeretném hogy a szülést levezesse ami alkalmanként 8 ezer + a szülésért 100 ezer forintot kér, hát.... nekem az már nagyon sok lett volna. Ő min. 14 alkalommal számolt, ami ugye 112 ezer + a szülés, az összesen mint 212 ezer forint és akkor még magamra, a gyerekre, a gyerek szobájára nem is költöttem....
2012. jan. 24. 09:22
 6/47 A kérdező kommentje:

2.!

A 9 hónap alatt gondolok alkalmanként csak adtál neki a vizsgálatokért pénzt nem?Akkor az a 100ezer már nem 100ezer hanem lényegesen több!!

Hiába nyalta ki a feneked(bocsánat,te írtad így),ez volt a dolga!

Egyáltalán nem is értem miért kell ezért fizetni!Ezt választotta szakmájaként,tehát szeretnie kell amit csinál! Akkor csinálja hálapénz nélkül is úgy ahogy kell!

Most nem azért de a fodrászodnak vagy a kedvenc boltosodnak adsz évente mondjuk 50 ezret mert mikor ott vagy kinyalja a feneked?Biztos vagyok benne hogy nem!

Én értem hogy ez ritka alkalom és hogy azért itt életekkel is játszhatnak,de én akkor is erősnek érzem a 100ezres tételeket!

2012. jan. 24. 09:24
 7/47 anonim ***** válasza:
100%
szia! én 2 lányomat szültem . elsőnél nem volt doki fogadva, de a legjobbat fogtam ki és műszakváltás volt nem akartukhogy elmenjen, adtunk neki 20 ezret hogy maradjon velem végig. maradt is a szülész egy köcsög nő volt sajnáltam neki odaadni de a férjem adott neki pár ezret. második babaábál is ez volt a terv, viszont a 2ik legjobb doki volt bent én adni akartam, viszont hiába adtam oda a férjemnek nem adta á egyiknek sem. végül is még jobb volt mint az első szülés, és minden rendben volt. Most a 3ik babaával nem engedhetem meg magamnak pénzeljem őket, nem fogadok most sem, és ugy érzem nem kap hálapénzt sem. ez a kötelessége ezért kapja a jó kis fizetést. nem igaz hogy nincsenek megfizetve. nagyon is jól élnek. akiknek a legjobban megy az panaszkodik.többnél több kell. azt hizsem meglesz a pénz helye, 50kmre van a kórház, na oda be is kell járni, meg hát van kire költeni, az orvost meg fizesse meg a munkaadó.
2012. jan. 24. 09:26
 8/47 A kérdező kommentje:

5!

ÚÚÚÚÚÚÚrrrrIsten!:S

Hát nekem ez totál kiakasztó!:S

2012. jan. 24. 09:26
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már megy a vita egy ideje. Ez a téma lerágott csont. Van,aki így gondolja, van, aki úgy!

Én azért fizettem neki, mert sok múlt rajta. Továbbá a kórházban az ő beteigre jobban figyeltek még a nővérek is. Karácsonyra voltam kiírva, előtt megkérdeztem,hogy a 24.-én este szülök akkor is bejön-e. Azt mondta,hogy természetesen!

A pénzt nem a gyerektől vettem el, mert szerencsére megtehettem.

De úgy gondolom,hogy ez mindenki saját maga döntse el, ehhez másoknak nem sok köze van!

2012. jan. 24. 09:33
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem MO-i tapasztalat:

Eleinte akartam dokit fogadni, tudtam a tarifáit is (kb. 13000 ft/alkalom a terhesgondozás a magánrendelőjében, amiben természetesen nincsenek benne a kötelező laborok), aztán ennek ellenére igencsak félvállról kezelt. Akkor kerestem egy dokit a kórházban ("sztk" ahogy mondjátok, szerintem), akivel nagyon jól kommunikálok. Soha nem kér semmit, de én mindig adok neki kb 7000 ft-nak megfelelő összeget, és eddig még nem beszéltük meg, hogy a szülésre bejön vagy nem. Nálunk nem szokás és érthetőnek is tartom, nekik sem biznisz az, hogy éjjelnappal készenlétben legyenek. Ha vele fogok szülni (mert épp ügyeletes lesz), akkor meg fogja kapni a kb 30000 ft-nyi pénzét, a szülésznő is kap egy kisebb összeget (azt itt nem lehet fogadni egyáltalán), ha nem a dokim lesz ott szüléskor és én nagyon meg leszek elégedve a szolgáltatással, akkor a másik doki is fog kapni kb 15-20000 ft-nyit.

Ha kérne valaki valamit, akkor sürgősen váltanék.

2012. jan. 24. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!