Miért baj az ha a kórházban cukros vizet kap a baba, ha nem eszik eleget?
Szia!
A Kisfiam 3 honapja szuletett, és megmondom oszintén, én vittem magammal a cumit és a cumisuveget a kórházba. Csecsemogondozoként elég újszulottet láttam besárgulni, akik aztán az aluszékonyság miatt nagyon nehezen kezdtek szopni, ettol persze még sárgábbak és még aluszékonyabbak lettek. Az én Babám is sárga volt egy kicsit, és amellett, hogy természetesen nagyon surun mellre tettem, forralt vizzel kínálgattam uvegbol. Amikor pedig aludt (és ez persze a nap nagy részére érvényes volt, fejtem a mellem ... Emlékszem, a várva - várt kolosztrum éjjel jelent meg az uvegben, és én azt a néhány "kincset éro" cseppet reggelig 0rizgettem Neki, és cumisuvegbol itta meg. Innentol kezdve tokéletesen és lelkesen szopizik az én kis sovány Manócskám.
Nem bántam meg, hogy vizet adtam neki, sot, én személy szerint nem zárkóztam el a tápszer adás elol sem, amire szerencsére nem lett szukség, bár nem éltem volna meg tragédiaként azt sem, ha kap pótlást. Nem lett rá szukség ...
A Babám 3 hónapos, imád szopizni, nem is kap mást, így az én rovid válaszom az, hogy semmi bajt nem okoz a cukros víz, ha nem ész nélkul, és nem az anyatej helyett adják.
Enyém kapott születése után, mert 2,9 vot cukra (terh, diab. volt)
Kicsit túl van lihegve eza cukros víz dolog, semmi baja nem lesz egy kis cukros víztől amúgy 27 hónapja szoptatom.
Amúgy fogalamam sincs hogy a születése (du 5) és kb másnap dél között mit kapott, örültem, hogy élrk, ugyanis engedtek kis szülőszobáról, mivel egész éjjel megfigyelséen ott tartottak.
Hát szomorú vagyok:(((!Az elsőt én is ott szültem:(
A másodikat a Klinikán ,na ott szuper volt!!!!!!
Az utolsó jól leírta,a szoptatás kárára van a cukrosvíz.
A Kenézyben nem azért adják a cukrosvizet,mert pótlás kel,hanem ,mert nem lehet veled éjszaka a gyerek,és hogy ne ordítsa ki a lelkét ezért cukrosvizet kap:(((
A másik pedig amiért gyűlölöm a Kenézy,hogy ha ne adj isten hamarabb jön a baba oda nem is visz a mentő,mert nem tudnak mit kezdeni a babával.Ha meg véletlenül valami baja van a babának születés után,akkor azonnal mentőbe teszik és átviszik a Klinikára,Te meg főhetsz a saját levedben a Kenézyben,úgy hogy nem látod a gyereked.Számomra érthetetlen ,hogy valami hogy üzemelhet így egyáltalán,hogy sem a koraszülött sem pedig a problámás újszülött ellátás nincs megoldva...
Én nemrég hallgattam végig egy előadást a Péterfyben a szoptatásról. A kórház bababarát. Már szülőszobán mellre teszik a babát, és végig anyukával vannak, kivéve, ha indokolt, hogy csecsemősök vigyázzanak rá, az anya, vagy baba érdekében.Ez császárnál , és sima szülésnél is így működik. Úgy magyarázták az előadáson, hogy egy baba kb 10-15 ml-es gyomorral születik, mint egy cseresznye. Ha ezt rögtön teli tömik cukros vízzel-tápszerrel kitágul, és nem lesz neki elég az a kis mennyiség ami előtejként beindul. Nem lesz türelme szopni, mert rögtön hozzá tud szokni a könnyebb-gyorsabb kajához. Inkább ha kell óránként mellre kell tenni a babát éjjel-nappal, ezért is van anyukával. Persze ha fogy,sárgul kap pótlást, tápszert vagy forralt vizet,de nem cukrosat. Cumit, cumisüveget kifejezetten kérték ne vigyünk. Pohárból itatnak, vagy kiskanállal. Nagyon korrektül le volt vezetve az egész szoptatás lényege, és fontossága. Sok tévhitet leromboltak. Pl nem lehet enni sok k betűs, és puffasztó kaját stb... Azt monda a nő, hogy az érzékeny gyomrú babák 90%-a nem az édesanya táplálékától hasfájós. Ha nem fazéknyi töltött káposztát eszel nem lesz semmi baj. 1 dolgot nem lehet az a sok tej, és fehérje, mert átmegy a tejbe, és a babák bele "nyitott" átférnek rajta a fehérje enzimek, és lehet allergiás. Ellenben ha nem eszel-iszol normálisan a tej rovására megy. Nincs olyan , hogy rossz tej. Az anya szervezete pont olyan mennyiségű, és minőségű tejet termel ami megfelelő a babának. Más este a tej összetétele, és más reggel. A baba tudja mennyiségre mikor mennyire van szüksége ezért nincs mennyiségi előírás, hogy mennyit KELL szopnia. A tejgyűjtő állomásokról meg olyan hülyeségeket írtatok kedves kommntelők. Én 32 éves vagyok, és annó én is tejgyűjtő állomásról kapott tejjel nőttem fel. Mai világban olyan szigorú előírásoknak kell megfelelnie egy anyatej leadónak, hogy csak na. Különféle vizsgálatokon, vérvételeken, székletvizsgálatokon stb. Az összes tejet amit leadnak bevizsgálnak, kicsit olvassatok utána. [link]
Olyan nincs, hogy másik anyuka teje rosszabb lenne, mint pl tápszer. Ez is vicc. Azt a védőnőt nyakon kéne húzni aki ilyet állít. Ma a világon második legnagyobb iparág a babatápszer az olaj után. Ez sok mindent megmagyaráz, és érthető, hisz mindenki megveszi ha szükséges. De úgy érzem, ha az ember utána olvas, és megpróbálja betartani a kezdésnél az alapvető "szabályokat" nagyobb esélye van szoptatásra mint tápszerre. Nem ítélem el a tápszert csupán szükséges rossznak tartom. De ha kell kell. Nagyon szeretnék szoptatni. Annyi előnnyel jár a tápszerrel szemben a baba, és az én előnyömre is ami semmivel nem pótolható. 60-70% csökken a cukorbetegség, méhnyak, és emlőrák kockázata. A babánál sokat számít kisebb lehetőség, hogy allergiás legyen, elhízott cukorbeteg stb..... Örülök, hogy volt lehetőségem ezeket meghallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!