Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj az ha a kórházban...

Miért baj az ha a kórházban cukros vizet kap a baba, ha nem eszik eleget?

Figyelt kérdés
Valamivel gondolom muszáj pótolni. Zsíros kenyeret mégsem kaphat. És nem gondolnám, hogy ha tápszert adnának neki az jobb lenne. Vagy tévedek?
2011. júl. 3. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
26%

hol? szültél? el nem tudom képzelni.

Már az egyetemen, 20éve úgy tanultam: hogy "régen, amikor még nem tudták hűteni az anyatejet akkor adtak cukrosvizet"

2011. júl. 3. 10:14
 12/71 anonim ***** válasza:
67%

Megmondom ha ennyire kíváncsi vagy, egy igen patinás intézményben, a SOTE 1-es női klinikáján volt ez. Minden áldott reggel mindenki kivétel nélkül megkapta a cuclit és a kisüveget, benne a cukros vízzel. Mi okosabbak kiöntöttük, mások táprecepttel mentek haza, és nem értették.

A második gyerekem szerencsére már nem itt szültem, és a harmadikat sem itt fogom.

Lehet, hogy ma már itt is változott, de 7 éve így volt akár el tudod képzelni, akár nem.

2011. júl. 3. 10:17
 13/71 anonim ***** válasza:
24%
köszi az infot, valóban nem gondoltam volna.
2011. júl. 3. 10:20
 14/71 anonim ***** válasza:
100%

Azért az elég vad kijelentés, hogy már MINDENHOL lefejt tejet kapnak. Speciel ahol én szültem, tápszert kaptak a síró babák. Volt olyan anyuka, inkubátorban volt a babája, nem adták oda szoptatni, ezért fejt, nagyon beindult neki. A tejével volt tele a csecsemőosztály hűtője, már mondták neki, öntse a csapba, mi csináljanak vele?

Mi meg vittük át a pár mili tejet fecskendőben a babáinknak, ez az anyuka meg mondta, ő adna nekünk tejet szívesen, de nem szabad...

2011. júl. 3. 10:23
 15/71 anonim ***** válasza:
49%

Fehérváron szültem 3 éve és cukros vizet adtak.

nem lefejt tejet, mondjuk el is borzadtam a gondolatra is, hiszen ha nekem nincs tejem, akkor logikusan más lefejt tejét adnák neki, hát inkább a cukros víz.

Egyébként itt a kórházban ezt semmiképp nem javasolják, más lefejt tejét adni a gyereknek, azt mondták ez 30 éves szokás, amikor még szoptatós dajkák voltak. Különféle okoból sem, hiszen az anyatejet az anya szervezete állítja elő, a baba igényeinak megfelelően, és ez nem jó más babának Illetve a tejleadó állomásról, azt mondta a nővér, semmiképp nem adna tejet, mert eleve nem is alkalmas a baba táplálására, másrészt meg ki tudja mit burogatnak össze.

Vagy tápszer ha nincs tej. Vagy cukros víz (hogy ne essen le a baba vércukra) míg be nem indul a tej.

De lefejt tejet nem adtak a babáknak. Hiszen fertőzésveszélyes dolog, ezt nem vállalta a kórház.

persze nyilván ha valakinek van gusztusa hozzá, más lefejt tejét (logikusan bevizsgálatlanul, sterilizálás nélkül) adni a gyereknek, hát rajta, de a kórház ezt nem támogatja.

3 éve, Fehérváron így volt.

2011. júl. 3. 10:23
 16/71 anonim ***** válasza:
68%

szerintem megoszlik a vélemény.

én túlhordtam a lányomat 10 nappal, ahogy megszületett már rettenetesen éhes volt. persze elsö nap semmi csak cicire tevés egyetlen korty sem jött neki. másnapot végig üvöltötte és még egyetlen csepp sem jött. (volt a korháznak fejögépe és azzal félórát fejtem de egy csepp sem jött), a második nap végére vissza esett a kritikus 10%-ra a súlya akkor kellett neki tápszert adni. olyan korházi milumilt kapott ami megegyezik az elötejjel. ilyet boltban nem lehet kapni 60 milis kiszerelésben volt, és eldobható cumi fej ment rá. aztán mivel egy csepp sem jött, így elkezdtük a start tápszert (ez is korházi kiszerelésben volt). cukros vizet nem adtak neki.

én nem bánom, a mai napig a gyerekem ha éhes iszonyat üvöltést rendez, egy percet sem tud várni a kajára csak üvölt.

2011. júl. 3. 10:26
 17/71 anonim ***** válasza:
46%

Ja és azt mondta a nővér, amíg nem indul be a tej, kell a cukros víz, mert a babáknak is leeshet a vércukra és ebben az esetben a cukros víz életmentő lehet.

A cukor nem ördögtől való, ha kell akkor kell. És olyan kell ami emeli a vércukrot, amire nem alkalmasak a cukorpótlók illetve a sima víz.

Természetesen ha van tej, akkor felesleges, hiszen az anyatej tömény cukor. És az fenntartja a vércukorszintet.

2011. júl. 3. 10:27
 18/71 anonim ***** válasza:
78%
Decemberben szültem az Uzsokiban,a tejem nem indult be és cukros vizet adtak,tápszer pótlást csak 48 óra után adnak ha nem indul be a tej,addig csak cukros víz.
2011. júl. 3. 10:28
 19/71 anonim ***** válasza:
68%

Sziasztok.Én 2hete szültem Veszprémben,és még itt is adnak cukros vizet,igaz cumi nélkül kiskanállal kell nekik adni vagy itatni üvegből.Nekem már a 2.nap volt tejem én nem adtam neki,de volt olyan anyuka akinek csak a 3.napra lövellt be a teje,és a baba éhes volt,bizony adott neki egy pár kortyot a vízből.24h rooming van itt is sokat volt mellen a baba,és mégsem indult be neki a tejci,ilyen is van.Sőt olyan szobatársam is volt aki császárral szült és egyáltalán nem volt teje,pedig a babája egész nap a cicin volt:(Ő még tápszert is kapott!Szóval van még kórház ahol még ezt a módszert alkalmazzák,mivel ha nincs tej akkor leesik a vércukorszintjük is és éhesek is nagyon,és nincs is annál jobb amikor egyszerre üvölt 6gyerek egy 6ágyas kórteremben éjjel-nappal.Akkor pihenj így,és szoptass türelemmel,és legyen elég tejed:-)

Üdv mindenkinek

2011. júl. 3. 10:28
 20/71 anonim ***** válasza:
50%

2 hónapos a kislányom és cukros vizet adtak neki a kórházban.

Én amondó vagyok, hogy inkább kapjon cukros vizet, mint ki tudja kinek az anyatejét!

2011. júl. 3. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!