Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért baj az ha a kórházban...

Miért baj az ha a kórházban cukros vizet kap a baba, ha nem eszik eleget?

Figyelt kérdés
Valamivel gondolom muszáj pótolni. Zsíros kenyeret mégsem kaphat. És nem gondolnám, hogy ha tápszert adnának neki az jobb lenne. Vagy tévedek?
2011. júl. 3. 09:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam, hogy ilyen "vita" alakul ki ebből. Továbbra is úgy gondolom, hogy ha káros lenne nem adnák. Az viszont tudom, hogy veszélyes, ha leesik a baba vércukra.

Remélem, hogy az én kisfiamnak nem kell majd kapnia, de sosem lehet tudni.

2011. júl. 3. 10:37
 22/71 anonim ***** válasza:
82%
Egyiknél se indult be a tejem azonnal, az első 24 órában cukros vizet kaptak pohárból, 2 és 4 éve Szegeden. Majd amikor végre lett tejem már cumisüvegből vagy ha nem volt szabad üveg akkor pohárból adták neki a tápszert. A nagyobbnál csak pohárból kapta, úgy kellett beleönteni, mert nem fogadta el a cumit. Hozzáteszem semmi hátrányunk nem származott ebből az egészből. Ott akkor engem abszolút nem zavart, azóta se gondolkoztam rajta, csak most a kérdés kapcsán.
2011. júl. 3. 10:48
 23/71 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk nem cukros vizet adnak, hanem kamillásat. Olyat, hogy éppen csak van színe. A lányom megitta szinte mindig. És attól még ugyanúgy szopizott, de ha mondjuk víz helyett a mellemmel kínáltam, mert láttam, hogy szeretne valamit, volt, hogy nem fogadta el. De a vizet igen.

A mai napig sokat iszik, 4 hónapos létére van olyan nap, hogy akár 200 ml teát is megiszik étkezések között.

Jó volt ez így, nekem semmi problémám nem volt vele.

2011. júl. 3. 11:42
 24/71 anonim ***** válasza:
61%

Valaki aki az elején nagyon azt állította, hogy ez a cukros víz adás ma már "nem divat"... Hát ugye rengetegen írták, hogy nemrég szültek, és igenis adtak a babának! Ismerősöm is februárban szült a MÁV kórházban és érdekes módon az ő babájának is cukros vizet adtak! De nem feltétlenül azért, mert éhes volt, hanem mert a csecsemősök unták a baba sírását... Szóval a cukros víztől megnyugszik a baba, csak győzd utána otthon leszoktatni róla.

Semmi szüksége erre a babának!!!

Gondolj bele, amikor megszületik, egyáltalán nem éhes, hiszen a méhben folyamatosan kapott táplálékot. A gyomra akkora kb. mint egy meggymag! Mennyi fér ebbe a gyomrocskába? Pár csepp! Annyi teje mindenkinek van, mert kolosztrum mindenkinek termelődik, még ha nem is látod, a baba ki tudja szívni! Akkor van csak probléma, ha tényleg nem indul be a 3. napon a tejtermelés :( De ha megnézed a bababarát kórházak hozzáállását a dologhoz, akkor észreveszed, hogy ott nem adnak cukros vizet a babáknak, mert az NEM bababarát... Szerencsére én is ilyen helyen fogok szülni. Számomra nagyon fontos, hogy én döntsem el mit adok majd neki és mit nem. Ha akarom, majd én adok neki cumit, ha akarom majd én adok neki teát...

2011. júl. 3. 11:51
 25/71 anonim ***** válasza:
56%
Zürichben szultem tavaly oktoberben, jeee az en babam is kapott cukros vizet! :-) De csak az elso harom napban potlaskent, azutan potlasra tapszert kapott. De ezek szerint mi 30 evvel le vagyunk maradva. Tja...
2011. júl. 3. 13:00
 26/71 anonim ***** válasza:
69%
Sziasztok!Bp-en a János kórházban 2010-ben is cukros vizet adtak(akkor szültem),és adnak ma is.
2011. júl. 3. 13:25
 27/71 anonim ***** válasza:
60%

A lányom nem akart-tudott szopni, csak majszolt, hiába lett volna mit. Adtam neki folyadékot. Ha nem adtam volna egy leesik a vércukra, kettő olyan citrom lesz, mint a huzat, három leesik a súlya annyit, hogy tápira szoktatják.... Miután lett mellszívóm, cumisüvegem akkor is kérte a fél üveg cukros vizet a 80-120ml tej mellé...

A fiammal mai ésszel itattam volna vizet(ő csak szopizott), hát szép kis citrom volt az elején.

2011. júl. 3. 13:41
 28/71 anonim ***** válasza:
67%

A fiam 2éves, kapott cukross vizet(csak nem kérte) Flór Ferenc kórház.

Lányom 5hónapos cukros vizet kapott Uzsoki utcai kórház.

Baba-anya barát kórházak éjjel nappal veled a bébi...

Anyatejjel nem találkoztam, ha lenne is akkor nem tápit adnának, amíg nem jön meg a tejed, hanem bevizsgált anyatejet)

2011. júl. 3. 13:45
 29/71 anonim ***** válasza:
49%
Én baba-mama szobában voltam,csak estére vitték el a babát,és reggel hozták,egyik reggel mondta a csecsemős nővér,hogy adniuk kellett tápszert a babának (még nem indult be a tejem).Hoztak vizet(nem cukrosat),hogy adjak a babának,mert nagyon sírt,és mondták,hogy nekem sem jó ha egész nap szoptatom,mert még nem indult be a tejem,és így ki fog sebesedni a mellbimbóm!
2011. júl. 3. 14:14
 30/71 anonim ***** válasza:
100%

Bp. Szt.István Kórház bababarát, 2008-ban szültem, ott nemhogy nem kaptak cukros vizet, de a csecsemős a 3. napon szó szerint megfejt, mert akkor kezdett beindulni a tejem, és amit lefejt, azt itatta meg vele pohárból. Ők rossz szemmel néztek arra is, aki az aznap született babája szájába a szoptatás helyett cumit tömködött.

A következő gyerekemet is ott szeretném szülni!

2011. júl. 3. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!