Szülnétek olyan orvosnál, aki abortuszt is vállal?
Igen!
Az abortusz nem a doki kívánságára történik... Az abortuszért nem az orvost kell hibáztatni! Neki ez is a munkájához tartozik. Hogy szívesen csinálja, vagy kevésbé, az már más tészta, de ha úgy adódik meg kell tennie.
De ez minden munkakörben így van: vannak örömteli, élvezetes feladatok, és vannak olyanok, amiket az ember a háta közepére se kíván, de meg kell csinálnia.
Igen, olyannál szültem, és nagyon jó orvos. A legtöbb nőgyógyász egyébként csinál abortuszt is, egyelőre még legális :)
De visszakérdeznék: miért fontos ez?
Engednéd olyan fogorvosnak, hogy betömje a fogadat, aki foghúzást is vállal?
Engednéd, hogy olyan sebész műtsön, aki már amputált?
Mennél olyan háziorvoshoz, akiről tudod, hogy halt már meg betege?
Kb. ugyanennyire értelmes kérdések.
Nekem az a fontos minden orvosnál, hogy maximálisan megbízzak benne. Legyen jó szakember, és végezze megbízhatóan a munkáját. Pl. ne felejtse bennem a műtőkést, vagy a törlőrongyot.
Olyan orvoshoz viszont nem mennék, akiről hallottam volna,hogy már félre diagnozált, vagy műhibát követett el.
Amíg a terhesgondozást jól végzi, engem nem zavar. A munkájának részét képezheti az abortusz is, sajnos. Amíg nem követ el műhibát, a munkaköre rá tartozik. Nem azért megyek hozzá, hogy számonkérjem, másokkal mit csinál, hanem azért, hogy nekem megfelelő ellátást nyújtson. Én nem keverném össze a dolgokat.
Érdekes volt egy hozzászólás, hogy ne tekintsen úgy a gyerekre, hogy 'darab darab'... hát, nem tudom, de aki huszonéve szülészorvos,született nála már többszáz vagy ezer gyerek, annak joga is van belefásulni, én ezt is elfogadom. Nem kell velem örülnie,ugrálnia, gügyögnie... végezze megfelelően a munkáját, és kész. A családom majd örül velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!