Otthonszülés, ha csak az anya akarja? (Bővebben lent. )
Szerintetek mi a teendő abban a helyzetben, ha az anya otthon szeretne szülni, de az apa ragaszkodna a kórházi szüléshez. Mert ugye az anya, aki szül, de a baba a közös gyerekük. Elég az anya akarata, hogy kórházon kívül jöhessen a baba világra, vagy mindkét szülő beleegyezése szükséges?
KÉREM CSAK OLYANOK VÁLASZOLJANAK, AKIK SZÁMÁRA ELFOGADHATÓ AZ OTTHONSZÜLÉS! A "MINDEN NŐ FELELŐTLEN, NEM ANYA, AKI OTTHON SZÜL STB." TÍPUSÚ VÁLASZOKRA NEM VAGYOK KÍVÁNCSI.
Köszi a választ!
Elméleti kérdés nem várok gyereket.
Ostom az előttem szóló véleményét! Itt nem te vagy a kérdés, hanem a baba! Ő pedig kettőtöké! És tudod, vannak olyan szerencsétlen helyzetek, egy szülés során, amit csak kórházban tudnak rendbehozni,kezelni!(nyakra tekeredett köldökzsínór, eltömődött légutak, szülőcsatornábanrekedés....stb)
Egy 2 gyermekes anyuka.
Együtt kell dönteni. De ebben az esetben az apának van több felelősségérzete. A legsimább terhességnél is előfordulhatnak komplikációk,és akár az anya,akár a gyerek élete is veszélybe kerülhet. Otthon nincsenek meg a feltételek a komplikációk kezelésére,és a mentő lehet,hogy későn jön.
Amikor még otthon szültek a nők (70-80 évvel ezelőtt),nagyon sok csecsemő éa anya halt meg szülés közben.
Hiába fejlettebb ma az orvostudomány,a kockázatokat nem szabadna lebecsülni.
Első vagyok. Látod, ez már bonyolultabb kérdés. Szerintem egy normális párkapcsolatban igen. Más kérdés azonban, ha egy instabil kapcsolatról van szó, amiről az anya tudja, hogy nincs jövője, az Ő véleménye többet nyom a latban.
Nem leszek népszerű, de egy abortuszról könnyebben mondom ki, hogy főleg a nőé a döntés, mint egy szülésről. Hiszen a szülésnél egy másik életről is szó van, az abortusz meg pont arról szól, hogy ne legyen baba.
Szeretnék reagálni az egyik hozzászóló véleményére is. Azt írta, hogy a kórház a szülő nő ellen dolgozik. Éppen ezért írtam, hogy körül kell nézni, és kiválasztani a megfelelő intézményt. Amiről én írtam, még csak nem is magánklinika, hanem egy sima kórház. 4 gyereket szültem, és soha nem éreztem, hogy bárki ellenem dolgozna. De tény, hogy előtte alaposan tájékozódtam a lehetőségekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!