A baba mikor szuletik "hosszu"fejjel? Amikor az anya nem nyom a megfelelo idoben. Ez hogyan van? Nem nyom vagy nyom?
Figyelt kérdés
2011. júl. 14. 13:29
1/9 anonim válasza:
Amikor a baba feje relativ nagy, az anya hüvelye meg nem túlságosan tágul ki - ennek semmi köze ahhoz, hogy az anya mennyire nyom vagy nem nyom.
De egyébként ezt úgyis kinövi...
3/9 anonim válasza:
szinte minden gyerek csúcsfejjel születik, jól írta az első. A kis koponyacsontjai összébb csúsznak, hogy kiférjen a szülőcsatornán. De ez gyorsan rendeződik :)
4/9 A kérdező kommentje:
nem,en arra gondolok,amikor az anya rosszkor nyom,nem akkor,amikor kellene..az hogyan van?van ilyen mar 2szer lattam ilyet tv-ben,de nem magyar adas volt,nem ertettem
2011. júl. 14. 13:46
5/9 anonim válasza:
Hát nem tudom, nekem a végén már nem volt tiszta melyik a fájás és melyik nem. Aztán mikor azt mondta a doki, hogy "Nyomjon, amikor, fáj", akkor nyomtam, aztán pihentem, mondván nem fáj, de én nem éreztem, hogy lett volna szünet. Amúgy tök kerek feje lett, egy pici csúcsosodás sem volt rajta.
6/9 anonim válasza:
Én császáros voltam, mégis csúcsos feje lett, pedig nem illeszkedett be. A kitolásig el sem jutottunk. Közel 20 órát vajúdtam és az egész terhességem alatt ugyan abban a pózban volt a baba. Szerintem talán ettől lehetett. Egyébként hamar kikerekedett a feje.
7/9 anonim válasza:
Az enyém olyan hosszú fejjel született, hogy na (ma már gyönyörű kis kontyos)!
Azt el tudom mondani az esetünkről, hogy vagy félórája már a szülőcsatornában volt, mire észrevették, hogy ki akar jönni. Nem is volt kellemes az a fél óra nekem sem, gondolom, neki sem.
8/9 anonim válasza:
Természetes úton szültem, első baba, még is meg volt más fél óra alatt. Gyönyörű formás kis feje volt, egyáltalán nem volt csúcsos. Azt mondta a szülésznőm hogy akkor lesz csúcsos fejű a baba, ha hamar elkezdünk nyomni, és még nem lenne itt az ideje, vagy ha túl sokáig tart a kitolási időszak, mert akkor már ugye jönne kifelé a baba, és a feje felveszi a hüvely formáját. Nem tudom, de az én kislányom tényleg nagyon formás volt, még megtörve sem volt az arca.
9/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem mindenki azon csodálkozott, hogy milyen kerek feje van! :) 8 óra volt a szülés 50 perc a kitolás (3950/61 és 36 volt a feje)Mindenki azt hitte császárral született mert kerek volt a feje!
Pedig a terhesség első percétől fejvégű fekvésben volt a végéig! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!