Szerintetek az anya félelme, befolyásolhatja a szülés lezajlását?
A legtöbb dolog a fejben dől el. A testedet az agyad irányítja. ha úgy mész be a szülőszobára, hogy a kínok kínjait éled át és te jó ég mi lesz veled... Hát gyanús, hogy így is lesz.
Nem szabad erre gondolni. Ha ennyire félsz tőle, akkor ne a szülésen gondolkodj, hanem ami azután lesz: hogy újra életet adhatsz egy kis embernek, egy kezedben tarthatsz egy csöppséget aki imád téged és szüksége van rá.
Csak a jó dolgokra gondolj, attól könnyebb lesz!
Szerintem mindenki fél.
Az leős előtt mert nem tudjas mi vár rá, a második, vagy többedik után, mert tudja mi vár rá.
Főleg ha az első szüléa hosszú és nem kellemes volt, fűszerezve komplikációkkal.
2x szülte, de én is féltem és alig vártam, hogy túl legyek rajta. semmi eufória, könnyzeés, meg ilyesmi
3 vagogy
Én az elsőt még 2000-be szükltem és már akkor volt EDA mindeféle nehézségek nélkül.
Nem volt megbeszélve, amikor a szülőszobán voltam, kérdezték, hiogy kérek-e, elmondták milye, és kértem.
a másodiknál már én kértem.
szia
én magam példáján azt tudom mondani, hogy a szülés lezajlását illetve végkimenetelés nem befolyásolja. Nagyon készültem rá, és nem féltem inkább kiváncsi izgalommal vártam. 5 órát vajódtam (első baba) mire teljesen kitágultam (ebből az utolsó másfél már borzasztó fájdalom volt,) de olyan jó volt mikor mondta a dokim, hogy mostmár lehet nyomni, nem mintha tudtam volna mást, mert addigra már jöttek a tolók. És hiába a 7.-8. nyomásra sem történt semmi, pedig már kérdezték a barátnőmet, hogy elvágja e a köldökzsinórt. Téraránytalanság miatt elakadt a baba, már két orvos küzdött rajtam, de semmi, így meg kellett császározni.
Szerencésre minden rendben van, gyönyörű 3 hónapos a kisfiam, de eltartott ewgy darabig feldolgozni, hogy így alakult. Szóval nyugodj meg, kár előre félni, úgysem tudhatod mi lesz, csak gondolj arra, hogy minden rendben megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!