A szülés nehézsége/könnyűsége függ a várandós anya testsúlyától? Pl. :Ha valaki vékonyabb könnyebben szül? Én nem vagyok nagyon vékony alkat és tegnap megkérdezte egy ismerős nem félek, hogy így nehezebben szülök majd mintha vékony lennék!
A szülés két dologtól függ:
- a baba mérete - fejkörméret-
a tágulástól.
lehet hogy egy túlsúlyos nő is könnyen szül és egy tinilány is és az is hogy egy 25 éves meg nem mert nem tágul.
Ezek a mendemondák...kész vagyok tőlük. :)
Az, hogy hogyan szülsz, gyorsan/könnyen vagy lassan/nehezen nem a súlyodtól függ.
Sok tényező játszik szerepet: milyen a genetikád, milyen a csontozatod, az izmaid...stb.
Barátnőm 80 kilóval 3,5 óra alatt megszült, és az 50 kilómmal nem tudtam megszülni a babámat, sajnos megcsászároztak, mert nem tágultam...ezt egy ellenpélda arra, amit a "kedves" ismerősöd mondott, úgyhogy meséld el neki! :)
és én az 50 kilómmal
bocsi kimaradt az én :)
Extrém esetekben igenis kihathat hiszen egy nagyon vékony vagy éppen túlsúlyos nőnek nem olyan a fizikuma mint egy normál adottságokkal rendelkező nőé.
És bárki bármit mond, egy szülésnél igenis nagyon számít, hogy milyen a fizikuma az illetőnek.
Voltam már bent pát szülésnél és szemmel látható a különbség mind az életkor, mind a súlybeli eltéréseknél.
Szeretem az ilyen vészmadarakat...
Legkevésbé a súlyodtól függ,de már mindent leírtak előttem.
Én nagyon vékony vagyok és mégis nehéz volt a szülésem.
Ne foglalkozz vele!
Na két duci nőre példa!
Én duci vagyok, nem extrém, de van feleslegem. 45 perc! alatt megvolt a babám. Villámgyorsan tágultam és a kicsi harmadik tolófájásra "kirepült" belőlem. Még viccelődött is a doki.
A szomszéd ágyon lévő csaj is duci volt. 18 órát vajúdott, végén úgy nyomták ki belőle a kisbabát mert nem tágult eléggé és be is szorult a baba és nem volt ereje kinyomni.
Szóval ennyit a súly összefüggésekről.
180cm, szülésekkor 72kg.
Első 18óra borzalom, második 2óra.
Első szüléskor 10hét fekvés a végére, másodiknál még este én fürdettem a 13kg csemetémet, emelgettem, végig lóthattam futthattam a 41hetet:)
kétszer 12kg plusszal, de más kondival zártam. két majdnem egyforma babát szültem, 34/34 a fejkörfogat, 3470/3420g, 53/55cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!