Szülés után mikor megy le a hasam? Nem vagyok vékony testalkatú inkább sportos a hasam lapos volt!
Semmi baj nem lehet a tornából, én szoptatás alatt az elejétől tornáztam, (több mint egy évig szoptattam, háromszor).
A lényeg, hogy soha ne legyen izomlázad, mert akkor tejsav halmozódik fel az izmokban, ami a vérkeringésen át eljut a tejbe is és nem érzik a babának.
Tehát te tudod, hogy mennyit és hogy tornásztál előtte, most nagyon lassan, óvatosan kezd el.
A hasizom fontos, hiszen összetartja a hasüregedet, kívülről megtámasztja.
Óvatosan, fokozatosan!
Szia!
Én kb. 3 hétig nem tornáztam a szülés után, eléggé gyengének éreztem magam, de amikor már kevesebb volt a vérzés és több energiám volt, ezt csinálgattam:
Kb. az 5. héttől kezdtem rendes hasizomgyakorlatokat csinálni, megbeszéltem előtte a védőnőmmel, de egy darabig a bőröm még túl bő volt, azt hittem, sosem leszek a régi. Most 11 hetes a kisfiam, majdnem minden nap tornázok, 2 órákat sétálunk, szoptatok, és lassan már laposabb a hasam, mint a terhesség előtt. Ja, és persze rendesen kenegetem mindenféle hidratáló krémekkel. Én elég vékony testalkatú vagyok, de sportos is (161/49), csak 12kg-t híztam a terhesség alatt, az már mind lement. Úgyhogy légy egy picit türelmes, a hasizomgyakorlatokat pedig fokozatosan kezdd el! Majd írd meg, hogy hogyan alakul a hasad :)
SZülés előtt 48 kg voltam, 63 al szültem, most 47 vagyok (de voltam 44 is). Semmit nem sportoltam, márha a stressz nem sport.Ja, kb 9 hónappal a szülés után lettem ilyen.
A hasam olyan mint egy 15 évesnek.Ha sportolnék még kockás is lenne, de nincs időm, se kedvem. Hasazni sosem hasaztam, inkább fenékre figyeltem.
De, szerintem ne csináld szoptatás alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!