Mi a jobb az anya részéről a természetes szülés utáni has és heg gyógyulás?
Szia!
Nálam jól sikerült a varrás, pedig belül is repedtem, meg kivül is, de már aznap ültem rajta, két hét múlva meg mintha semmi nem történt volna.Tesóm császáros volt, és tovább fájt neki, napokig alig tudott felülni.Szerintem a természetesnél gyorsabb a gyógyulás, eleve kisebb a seb.A császár meg rendes hasi műtét.
/Z/
Szia,én normál szülésre készültem,18 órát vajúdtam is,de sürgősségi császárra volt szükség(sajnos)!
(Bár sok kismama nem érzi magát igazi anyának,mivel császárral szült-de ez hülyeség!)
Én nem azért írtam,hogy sajnos,hanem mert alig bírtam felkelni,sokszor meggondoltam,elmenjek-e Wc-re,vagy kicsit még tartogassam!
Többször csengettem a nővérkének is,hogy segítsen felkelni,aki ugyan jött is,de mindig azt mondta nagyon kedvesen,hogy muszáj megtanulnom egyedül felkelni a baba miatt is!Igaza volt!
Így csak fekve tudtam szoptatni(10 hónapig csak ebben a pózban szoptattam),ha tüsszentettem,köhögtem,kicsit nevettem,majd szétszakadt a hasfalam,még 10 hónappal utána is fáj a heg,időjárásváltozást megérzem,néha húzódik!
Szóval nem igazán jó!
A gátsebesek között is akad olyan,aki megszenved vele,de max.1 hét és rendbe jön,a műtét meg több hónap!
Szóval sima szülés!!!
Én az ikreket szültem kétféleképp!
Egyiket simán, gátsebbel, másikat császárral függőleges vágással.
Mégis a leggyorsabb gyógyulásom volt, pedig 2 gyereket is szoptattam.
A másik két sima sülésem után több komplikáció volt, mint ennél a dupla szülésnél.
Tehát nem feltétlen a császár vagy a sima szülés között van különbség!
Minden szülés más! 4 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!