Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a jobb az anya részéről a...

Mi a jobb az anya részéről a természetes szülés utáni has és heg gyógyulás?

Figyelt kérdés
vagy a császár utáni? 4 hónapos kismama.
2010. febr. 9. 20:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A hegek szépen begyógyultak, a gáton is és a hason is. A hason csak a csík látszik /mondjuk annak már 4 éve/. Szedtem sebgyógyulásra homeós bogyókat, a hasvágás hegére pedig kenőcsöt vettem, hogy szépen simán forrjon össze, ne olyan dudorosan.
2010. febr. 10. 11:20
 12/21 anonim ***** válasza:

Ja, az aranyér, az nagyon gáz volt. Azt hittem, sosem tudok már "nagydolgozni". Kenegettem, homeóztam azt is, aztán visszahúzódott. Megoldotta az idő tulajdonképpen. De sokat szenvedtem vele.

21.30-as voltam, és az előző is.

2010. febr. 10. 11:22
 13/21 anonim ***** válasza:

A sima szülés után a teljes belső gyógyulás 3 hónap. Császár után 1 év, mire a varratok helye regenerálódik.

Nem én mondom, a dokimól tudom.

Császár után is éppúgy vérzel, és fájsz, de a fájdalom a varratszedéssel enyhül, a hasad meg ki tudja mikorra jön rendbe.

A gátmetszés helyét a párodon kívül más nem látja, egy császáros hegre meg mindig figyelni kell, hogy pl. a bikini takarjon, pláne, ha hosszában vágják az embert.

Szerinted így melyik a jobb?

Én simán szültem, vágtak, de mivel a gyerek nagy volt és gyorsan jött, szanaszét szakadtam. 3/4 órát varrt a doki szentségelve. 6 nap után kutya bajom sem volt, pedig az osztályos nővérek minden lemosáskor elszörnyedtek az alfelem láttán. Nem maradt látható heg, én legalábbis nem érzem és tükörrel sem látom, a doki nagyon szépen varrt. A hasam is visszament 6 hét alatt.

Szóval én a sima szülés mellett vagyok.

Ja, és még egy dolog. A császár az orvosoknál nem szülés, hanem műtét számba megy, tehát onnantól, ha megkérdezik voltál-e már műtve, a válasz:igen. Ezt egy császáros anyuka mondta nekem pár hete.

Szép Napot!

2010. febr. 10. 11:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2010. febr. 10. 11:56
 15/21 anonim ***** válasza:

A szülés természetes folyamat, a császár pedig egy komoly hasi műtét. Innentől kezdve a válasz egyértelmű: az anyának is jobb a sima szülés.

A gátseb nem természetes velejárója a szülésnek, nekem sem volt egyik szülésemnél sem, míg a császárnál a hasi vágás ott van.

Aranyere a császárosoknak is kijön olykor, sőt olyanoknak is, akik sosem szültek, tehát ez nem szólhat a természetes szülés ellen.

2010. febr. 10. 14:29
 16/21 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én gátmetszéssel szültem. Nem vagyok hajlamos az aranyérre, de azt tudom, hogy másnap négyszer kellett elmennem nagydologra (nem kaptam beöntést szülés előtt, nem volt rá idő), mindegyik egy "kis szülés" volt... És terpeszben közlekedtem, de a legrosszabb a gátsebben az, hogy rá tudtam ülni, úgy szoptattam, de aztán amikor fel kellett állni... Sírni tudtam volna sokszor. Ettől függetlenül csak az aranyér miatt ne akarj császáros lenni. Több császárossal is voltam egy szobában, az én gátfájdalmaim, ahogy elnéztem őket, enyke kis fuvallat lehetett, mikor alig bírtak felkecmeregni az ágyból...
2010. febr. 10. 15:36
 17/21 Vilcsianyuja ***** válasza:
15:36 vagyok. mármint enyHe kis fuvallat. Ja, és itthon kezelgettem a gátamat Forever Aloe First-tel, és már az első után mintha csak egy kis karcolás lett volna a bőrömön, annyira fájt. Nekem jól sikerült a "fércelés", nemúgy, mint sok császárosnak, akiknek nem sikerül úgy összerakni a hasizmait, mint azelőtt voltak. Persze gátmetszésnél is van bőven ellenpélda, én épp a pozitív példa vagyok.
2010. febr. 10. 15:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Én szültem simán is és császárral is. Nekem előbbivel könnyebb volt. A gátseb az kb. annyira fájt csak mint amikor felhorzsolod a bőröd és ahogy gyógyul ugye viszket, ha meg hozzáérsz akkor kellemetlen. De igazi fájdalomnak nem nevezném, pedig a vágás ellenére repedtem is, úgyhogy volt mit varrnia a dokinak. A császár sokkal jobban megviselt de ott nem volt más választás, menteni kellett a picit. A császáros seb még nagyon sokáig fájt utána. Azt viszont nem kellemetlenségnek nevezném, hanem fájdalomnak. :-(
2010. márc. 10. 10:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Mindkét gyermekemet természetesen szültem. Az elsőnél vágtak,hetekig nagyon fájt,alig tudtam ülni,felkelni. A másodiknál nem volt idő vágásra,igy repedtem,de nagyon,de már szülés utáni 2.órában nem volt semmi bajom,nem is éreztem h szültem. Tudtam ülni,állni,felkelni,mindent csinálni.
2010. márc. 10. 12:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Mindkettőt természtesen szültem, szerintem ennél nincs jobb. Én rettegtem hogy császároznak, szerintem az sokkal rosszabb...

Én mindkettőnél gond nélkül vészeltem át mindent, nem volt semmi baj sem a gátsebbel, sem semmi mással, éltem életem már itthon, mint előtte...

2010. márc. 10. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!