Mi a jobb az anya részéről a természetes szülés utáni has és heg gyógyulás?
Ja, az aranyér, az nagyon gáz volt. Azt hittem, sosem tudok már "nagydolgozni". Kenegettem, homeóztam azt is, aztán visszahúzódott. Megoldotta az idő tulajdonképpen. De sokat szenvedtem vele.
21.30-as voltam, és az előző is.
A sima szülés után a teljes belső gyógyulás 3 hónap. Császár után 1 év, mire a varratok helye regenerálódik.
Nem én mondom, a dokimól tudom.
Császár után is éppúgy vérzel, és fájsz, de a fájdalom a varratszedéssel enyhül, a hasad meg ki tudja mikorra jön rendbe.
A gátmetszés helyét a párodon kívül más nem látja, egy császáros hegre meg mindig figyelni kell, hogy pl. a bikini takarjon, pláne, ha hosszában vágják az embert.
Szerinted így melyik a jobb?
Én simán szültem, vágtak, de mivel a gyerek nagy volt és gyorsan jött, szanaszét szakadtam. 3/4 órát varrt a doki szentségelve. 6 nap után kutya bajom sem volt, pedig az osztályos nővérek minden lemosáskor elszörnyedtek az alfelem láttán. Nem maradt látható heg, én legalábbis nem érzem és tükörrel sem látom, a doki nagyon szépen varrt. A hasam is visszament 6 hét alatt.
Szóval én a sima szülés mellett vagyok.
Ja, és még egy dolog. A császár az orvosoknál nem szülés, hanem műtét számba megy, tehát onnantól, ha megkérdezik voltál-e már műtve, a válasz:igen. Ezt egy császáros anyuka mondta nekem pár hete.
Szép Napot!
A szülés természetes folyamat, a császár pedig egy komoly hasi műtét. Innentől kezdve a válasz egyértelmű: az anyának is jobb a sima szülés.
A gátseb nem természetes velejárója a szülésnek, nekem sem volt egyik szülésemnél sem, míg a császárnál a hasi vágás ott van.
Aranyere a császárosoknak is kijön olykor, sőt olyanoknak is, akik sosem szültek, tehát ez nem szólhat a természetes szülés ellen.
Mindkettőt természtesen szültem, szerintem ennél nincs jobb. Én rettegtem hogy császároznak, szerintem az sokkal rosszabb...
Én mindkettőnél gond nélkül vészeltem át mindent, nem volt semmi baj sem a gátsebbel, sem semmi mással, éltem életem már itthon, mint előtte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!