Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet ezt valaha is...

Hogy lehet ezt valaha is feldolgozni?

Figyelt kérdés
Tegnap megtudtam, hogy 20 hetes pocaklakóm Dawn-kóros. Minden álmom odavan, fogalmam sincs mit kezdjek az életemmel. Férjemmel úgy döntöttünk, nem tartjuk meg, talán neki, és nekünk is így lesz a legjobb, bár amikor mozog a kicsi fiam, szemétnek érzem magam, hogy én döntök a kis élete fölött. Kicsit segít az, hogy van egy 21 hós kisfiam, bár most ez nem vígasztal. Náthám miatt jövő héten kell befeküdnöm, meg kell szülnöm, iszonyúan félek, az orvos azt mondta ez akár 4 napig is eltarthat, és utána csinálnak altatásban egy küretet. Félek a fájdalomtól, mi lesz, ha nem bírom ki? Teljes roncsnak érzem magam, csak sírni tudok, nem értem ez hogy történhetet meg, és mért velünk? Annyian nem érdemelnek gyereket, mi meg annyira vártuk... Ha voltatok már ilyen helyzetben, segítsetek, mit tegyek, hogy jobb legyen? Valaha elmúlik ez a végtelen szomorúság?
2010. dec. 28. 21:24
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
Erőt kívánok és mihamarabbi megbékélést.
2011. jan. 7. 11:44
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sajnos én maximálisan átérzem a fájdalmadat, én is keresztül mentem sajnos ezen , ráadásul én is a héten , mondjuk számomra sajnos nem volt választás,mert az én babámnak sajnos súlyos genetikai baja volt, esélye se volt a születésre, utólag azt mondták,hogy valószínű a születésig elhalt volna....nekem sajnos ez volt az első terhességem. Szerintem jól döntöttél, aki azt mondja ,hogy ö megtartotta volna szerintem nem volt még ilyen helyzetbe. Engem az vigasztal,hogy a babám számára sajnos ez volt a legjobb döntés,mert szegényke csak szenvedett volna, és most a hasamból a szívembe költözött.

Kitartást. szia

2011. jan. 8. 07:38
 43/53 anonim ***** válasza:

nagyon sajnálom! :(

pihenjél, gyászold meg a kisfiadat, ne szégyelld, amit érzel, teljesen jogos és érthető.

ha pedig idővel úgy látod, hogy túl nagy a teher, keress meg szakembert, azért vannak, hogy segítsenek az ilyen helyzetekben. (Ebben sincs semmi szégyellnivaló, embertelenül nehéz helyzetbe kerültél, és ha valaki tud segíteni, hát az a minimum, hogy igénybe veszed.)

2011. jan. 8. 08:28
 44/53 anonim ***** válasza:
Szia! Mi újság azóta Veletek? Sikerült túllépni rajta?
2012. jan. 25. 13:32
 45/53 anonim ***** válasza:

Most olvastam csak a kérdésed!

Nagyon nagyon sajnálom,ami Veletek történt!!!Én sem tettem volna másként!. NAgyon sok erőt és kitartást kínávok Neked/Nektek!

Ő már az Angyalok között van, és onnak vigyáz rátok!!!

Tudja,hogy csak neki akartál jót,sok szenvedéstől kímélted meg!!!

2012. jan. 25. 14:53
 46/53 anonim ***** válasza:
Ezt a sok süket dumát! Megölt egy gyereket! Mi az, hogy tudja, hogy csak jót akart neki! Tudja a fenéket. Saját önzőségéből tett így.
2014. okt. 15. 16:54
 47/53 anonim ***** válasza:
Utolsó. neked down szindrómás gyerekeid vannak?
2014. okt. 17. 22:38
 48/53 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem jött be! Igen, van egy down-os lányom is. Mi a kérdésed?
2014. okt. 18. 07:54
 49/53 anonim ***** válasza:
Utolsó. akárhogy is döntött a kérdező 4 évvel ezelőtt, nincs jogod gyilkosnak nevezni. Szerintem. kérdeztem, hogy van -e ilyen gyereked. írtad, hogy van. akkor te igazán tudod, gondolom számtalan szülővel és gyermekkel tartod a kapcsolatot, hogy ők sem egyformák, ők sem a csupán imádnivalóan, cuki, teli szeretettel gyerekek lehetnek. vannak súlyosabb és kevésbé súlyosabb esetek is. van, akinek nincs olyan sok testi betegsége, van amelyik 1 évesen már belehal a szívbetegségébe vagy bármi a down-hoz köthető betegségbe. nem mindenki tud, akar felvállalni egy down gyermeket. van aki tudja, hogy képtelen lenne neki megadni mindent, talán nem tudná annyira szeretni, talán ez, talán más, nem látunk senki lelkébe a döntésébe sem. itt a környékünkön egy down gyermek van, háááát sajnos az agresszívabb fajta..... kérdésem annyi lenne, hogy már terhesség alatt tudtad, hogy a rendellenesség fennáll?
2014. okt. 26. 20:03
 50/53 anonim ***** válasza:

Igen tudtam. Beigazolódott a gyanakvásunk és a pozitív teszt óta rettegtem, hiszen van/volt down-os a családban.

A 19. héten tudtuk meg. Mivel nem lehet tudni a súlyosságát, nem tudtam volna megszülni, mert benne van a pakliban, hogy teljes életet tud élni. Rengeteg DSZ gyermekkel, felnőttel találkozok, az alapítványunk is segíti őket, ennek tükrében írtam, amit írtam. Ez az én véleményem, ha kemény és bunkó, ha nem. Sajnálom.

2014. okt. 26. 21:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!