Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mennyi idő múlva...

Szülés után mennyi idő múlva lehet visszamenni dolgozni?

Figyelt kérdés
Nem az érdekel, hogy pl hány éves koráig, hanem a fizikális részére gondolok. Kb 4-5 nap múlva már mehetek?

nov. 16. 13:28
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
90%

Milyen munka, attól függ.

6 hét regenerálódás szellemi munkához bőven elég.

nov. 16. 13:31
 2/54 anonim ***** válasza:
96%
Minimum 6 hét. Pár nap?🤣🤣🤣
nov. 16. 13:36
 3/54 A kérdező kommentje:
Olyan sok?😱 Egyébként én tervezett császárral szeretnék szülni, nem tudom, hogy az számít e esetleg.
nov. 16. 13:39
 4/54 anonim ***** válasza:
97%
Igazabol ha kapsz csedet akkor nem alhatsz vissza dolgozni. Csak gyed alatt lehet vissza menni. Szoval az kb 6 honap. Ha nem reszesulsz ebben akkor is a gyermakagyat meg kell varni az 6 het. Csaszarnal is ugyan ennyi.
nov. 16. 13:43
 5/54 anonim ***** válasza:
95%

Erről az jutott eszembe, amikor amerikai anyukák panaszkodtak erről kommentben, hogy a pár hetes szülési szabadság miatt nincs idejük anyának lenni. (Szóval nem mindenkinek olyan jó ez, bár itt sokan azt hiszik, hogy külföldön mindenki teljesen megvan vele elégedve)

Mi az oka, amiért ilyen korán vissza akarsz menni dolgozni?

nov. 16. 13:45
 6/54 anonim ***** válasza:
97%
Császár után nem tudtam egyedül fürödni,és igen 6 hét minimum fizikailag,mert folyik belőled a vér,fáj a heged,folyik a tejed,gyerek 2 óránként eszik minimum stb. Jogilag meg igen 6 hónap minimum,mert előbb nem veszi be a bölcsi se.
nov. 16. 13:46
 7/54 anonim ***** válasza:
96%

A gyermekágyi időszakot azért illene megvárni, hacsak nem akarsz kockáztatni valami jó kis fertőzést, sérvet, stb.

Ennyi szabadságot még amerikában is adnak.

nov. 16. 13:47
 8/54 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos kifutottam az időből, így már nem lehet abortuszom(egy idegen országban vagyok), tehát úgy döntöttem, hogy örökbe adom(más opció nincs). Ezért akarok minél előbb visszamenni dolgozni.
nov. 16. 13:49
 9/54 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezt az adott országban kellene megérdeklődni ott mi a szokás. Nálunk a 6 hetes kontroll után lehetne fizikailag, de nem megy senki, mert CSED alatt nem lehet dolgozni.
nov. 16. 14:06
 10/54 A kérdező kommentje:
Hát ezeket meg kell kérdeznem, mert nagyon nem vagyok otthon ezekben a témákban. A GYED, GYES-ről már hallottam, de a CSED illetve gyermekágyi időszakról még soha(látszik hogy nem szeretnék gyermeket, igazából baleset történt...).
nov. 16. 14:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!