Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszés nem szülés?...

A császármetszés nem szülés? Nem tudom feldolgozni

Figyelt kérdés

3 éve szültem a kislányom természetes uton és egy pozitív élmény volt bármennyire is fájt. Büszke voltam magamra, hogy minden beavatkozás nélkül természetesen meg tudtam szülni.

Viszont 2 hónapja szültem a kisfiamat. Szintén megindult a szülés természetesen,hasonlóan mint a kislányommal. Viszont sok óra vajúdás, oxitocin ellenére se haladt semerre a szülés és a doki úgy döntött, hogy a baba és az én egészségem érdekébe császárral fejezzük be ezt a terhességet. Borzasztóan éltem meg, hogy nem tudtam megszülni. Még csak nem is élem meg úgy, hogy megszültem hanem, hogy csak kiszedték belölem és én semmit se tettem, hogy világra jöjjön.

Hogy lehet ezt feldolgozni? Voltvalaki hasonló helyzetbe?

2023. szept. 17. 22:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 A kérdező kommentje:

A kommentem az utolsó elöttinek, 17esnek szólt

De az utolsónak is köszönöm a választ

2023. szept. 18. 09:11
 22/126 anonim ***** válasza:
48%
Hát, ismét bebizonyosodott, hogy egy anya legnagyobb ellensége a többi anya... Elkeserítő, hogy milyen gyereket nevelhetnek ezek a nők otthon, a négy fal között.
2023. szept. 18. 10:55
 23/126 anonim ***** válasza:
100%

Remélhetőleg az idő segít, de ha nem, az önsegítő csoport jó ötlet. A kisfiadat is megszülted, csak máshogy. Ráadásul dupla fájdalommal (vajúdás és műtét utáni dolgok) Más is mondta nekem, hogy nehéz volt ezt elfogadnia, de neki aztán helyre kerültek a dolgok. A legfontosabb, hogy mindketten jól legyetek! Minden más csak utána jön.

#6: Igazán "kedves" vagy! Az, hogy büszke magára, nem jelenti azt, hogy lenézte azokat, akiknél csm lett a vége. Képzeld, én is örültem neki, hogy a kisfiunk hüvelyi úton, viszonylag kevés beavatkozással született meg, ugyan rá büszkébb voltam, mint magamra. Hosszú vajúdás volt (24+ óra), nem tágultam, ha ő nem tart ki vagy a kórházban más a protokoll, akkor császár lett volna. A másodiknál a fekvése miatt valószínűbb volt a császár, de szerencsénk volt és hozzáértő ügyeletest fogtunk ki, így a hagyományos kijáraton át érkezett. Ott is büszke voltam a babára, az orvosnak pedig köszönöm.

2023. szept. 18. 11:52
 24/126 anonim ***** válasza:
93%

Inkább gondolj arra, mekkora szerencse, hogy egy olyan korszakban élünk, ahol a császármetszés létezik és rutinműtétnek számít. Kétszáz évvel ezelőtt még nagy valószínűséggel belehaltál volna a babával együtt a szülésbe.

Annak örülj, hogy éltek és jól vagytok. Elhiszem, hogy rossz lehet, hiszen nem így tervezted, de ez nem rajtad múlt, semmit sem tehettél volna máshogy. Én is császárral születtem, a férjem is, hidd el, soha senkit (minket sem) nem érdekelt, hogyan jöttünk a világra.

Ugyanúgy vajúdtál, ugyanúgy fájt neked is, sőt neked a császár miatt még most is fájdalmas lehet, semmivel nem tettél kevesebbet ezért a babáért. Ettől függetlenül meg tudom érteni, miért érzed így magad. Ez egy álomkép volt, ami nem valósult meg, most egy kicsit szomorú vagy miatta, de idővel nem fogsz rajta annyit agyalni. Koncentrálj inkább a picire, legyél vele sokat, olyan gyorsan nagyok lesznek. Jó babázást!

2023. szept. 18. 13:51
 25/126 anonim ***** válasza:
100%
Hosszu vajudas utan csaszarral vegzodott a szules, mert kiderult, hogy a baba nyakan van a koldokzsinor. Ha a kozepkorban vagyunk, nekunk annyi...szoval en orulok, hogy a csaszarnak koszonhetoen jol vagyunk. Probald meg inkabb igy felfogni. Nem tudom, ki nyomaszt teged ezzel a "csak a termeszetes szules a szules" gondolattal? A kornyezeted sugallja ezt, valaki megszolt? A baba jol van, te jol vagy, ha nem lett maradando karosodas akkor szerintem ne emeszd magad ezen hosszu tavon... ha pedig megis olyan nagy trauma ert,hogy nem tudod feldolgozni, akkor esetleg szakemberrel beszelgess errol es segit feldolgozni.
2023. szept. 19. 14:50
 26/126 anonim ***** válasza:
100%
25# voltqam. En amugy pont emiatt voltam ugy a szulessel, hogy nem ringattam magam "rozsaszin kodbe". Nem vartam, hogy ilyen vagy olyan lesz, hiszen sok minden nem az emberen mulik, akarmilyen felkeszult. Arra probaltam trenirozni magam, hogy barmi lesz, a leheto legjobban probalok majd helytallni...es kesobb is igy alltam hozza a dolgokhoz a baba korul, hogy a kialakult helyzethez probaltam a leheto legjobban hozzaallni. Barmi tortenik, te a legjobb tudasod szerint probald megoldani a szituaciot, ami nem rajtad mulik azon ne keseredj el, a csaszar sem a te alkalmatlansagod miatt tortent.
2023. szept. 19. 15:05
 27/126 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további választ :)

2-3 ismerö burkolva megjegyezte, hogy mivel császárom volt, ezt a gyereket nem szültem meg, kiszedték csak. Nem direkt, de a lényeg ez volt. Meg olyan sajnálkozva jegyezték meg, hogy: jaajj, császár lett.

De megpróbálom ezen túltenni magam, a lényeg, hogy itt vagyunk egészségesen.

2023. szept. 19. 21:38
 28/126 anonim ***** válasza:
80%
Császár nem szülés, sok helyen olvastam. De szerintem szülés császárosok és a nem császárosok is szülésnek mondták a környezezemben.
2023. okt. 6. 20:53
 29/126 anonim ***** válasza:
2%
Az lehet, de azt nem szülik meg, hanem CSAK kiszedik.
2023. okt. 6. 21:14
 30/126 anonim ***** válasza:
76%
A "CSAK" kiszedés sokkal tovább fáj mint a vajúdás. Én pl császáros voltam és igenis szülésnek gondolom mert 2 napot vajúdtam a babával és végül egy életmentő műtéttel szültem meg. Egyiket sem tartom könnyűnek de ha valaki azt mondaná én nem szültem a fiam hanem csak kiszedték belőlem úgy hogy 2 napig szülési fájdalmakkal feküdtem a látásomra is ráment konkrétan arcon köpném.
2023. okt. 6. 21:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!