A császármetszés nem szülés? Nem tudom feldolgozni
3 éve szültem a kislányom természetes uton és egy pozitív élmény volt bármennyire is fájt. Büszke voltam magamra, hogy minden beavatkozás nélkül természetesen meg tudtam szülni.
Viszont 2 hónapja szültem a kisfiamat. Szintén megindult a szülés természetesen,hasonlóan mint a kislányommal. Viszont sok óra vajúdás, oxitocin ellenére se haladt semerre a szülés és a doki úgy döntött, hogy a baba és az én egészségem érdekébe császárral fejezzük be ezt a terhességet. Borzasztóan éltem meg, hogy nem tudtam megszülni. Még csak nem is élem meg úgy, hogy megszültem hanem, hogy csak kiszedték belölem és én semmit se tettem, hogy világra jöjjön.
Hogy lehet ezt feldolgozni? Voltvalaki hasonló helyzetbe?
A kommentem az utolsó elöttinek, 17esnek szólt
De az utolsónak is köszönöm a választ
Remélhetőleg az idő segít, de ha nem, az önsegítő csoport jó ötlet. A kisfiadat is megszülted, csak máshogy. Ráadásul dupla fájdalommal (vajúdás és műtét utáni dolgok) Más is mondta nekem, hogy nehéz volt ezt elfogadnia, de neki aztán helyre kerültek a dolgok. A legfontosabb, hogy mindketten jól legyetek! Minden más csak utána jön.
#6: Igazán "kedves" vagy! Az, hogy büszke magára, nem jelenti azt, hogy lenézte azokat, akiknél csm lett a vége. Képzeld, én is örültem neki, hogy a kisfiunk hüvelyi úton, viszonylag kevés beavatkozással született meg, ugyan rá büszkébb voltam, mint magamra. Hosszú vajúdás volt (24+ óra), nem tágultam, ha ő nem tart ki vagy a kórházban más a protokoll, akkor császár lett volna. A másodiknál a fekvése miatt valószínűbb volt a császár, de szerencsénk volt és hozzáértő ügyeletest fogtunk ki, így a hagyományos kijáraton át érkezett. Ott is büszke voltam a babára, az orvosnak pedig köszönöm.
Inkább gondolj arra, mekkora szerencse, hogy egy olyan korszakban élünk, ahol a császármetszés létezik és rutinműtétnek számít. Kétszáz évvel ezelőtt még nagy valószínűséggel belehaltál volna a babával együtt a szülésbe.
Annak örülj, hogy éltek és jól vagytok. Elhiszem, hogy rossz lehet, hiszen nem így tervezted, de ez nem rajtad múlt, semmit sem tehettél volna máshogy. Én is császárral születtem, a férjem is, hidd el, soha senkit (minket sem) nem érdekelt, hogyan jöttünk a világra.
Ugyanúgy vajúdtál, ugyanúgy fájt neked is, sőt neked a császár miatt még most is fájdalmas lehet, semmivel nem tettél kevesebbet ezért a babáért. Ettől függetlenül meg tudom érteni, miért érzed így magad. Ez egy álomkép volt, ami nem valósult meg, most egy kicsit szomorú vagy miatta, de idővel nem fogsz rajta annyit agyalni. Koncentrálj inkább a picire, legyél vele sokat, olyan gyorsan nagyok lesznek. Jó babázást!
Köszönöm a további választ :)
2-3 ismerö burkolva megjegyezte, hogy mivel császárom volt, ezt a gyereket nem szültem meg, kiszedték csak. Nem direkt, de a lényeg ez volt. Meg olyan sajnálkozva jegyezték meg, hogy: jaajj, császár lett.
De megpróbálom ezen túltenni magam, a lényeg, hogy itt vagyunk egészségesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!