A császármetszés nem szülés? Nem tudom feldolgozni
3 éve szültem a kislányom természetes uton és egy pozitív élmény volt bármennyire is fájt. Büszke voltam magamra, hogy minden beavatkozás nélkül természetesen meg tudtam szülni.
Viszont 2 hónapja szültem a kisfiamat. Szintén megindult a szülés természetesen,hasonlóan mint a kislányommal. Viszont sok óra vajúdás, oxitocin ellenére se haladt semerre a szülés és a doki úgy döntött, hogy a baba és az én egészségem érdekébe császárral fejezzük be ezt a terhességet. Borzasztóan éltem meg, hogy nem tudtam megszülni. Még csak nem is élem meg úgy, hogy megszültem hanem, hogy csak kiszedték belölem és én semmit se tettem, hogy világra jöjjön.
Hogy lehet ezt feldolgozni? Voltvalaki hasonló helyzetbe?
Lefőtt már ez a kv.
Bírom az ilyen beszélgetéseket
Itt mindenki hulye?
Itt? MINDENKI
És aki azt irta hogy fizet hogy megússza annak igaza van..ha sürgősségi az más
De ha valaki ok nélkül kéri akkor az igen is meguszas🥹
És az ciki, ha valaki megúszásból csinálja így, vagy mi? :D
Vagy kiközösítenek érte?
Ja ki nem sz*ja le amúgy.
Majd az arany vagina díjat átvehetitek idén télen!
A kérdésre lett válaszolva. A kérdező barátnői jelezték, hogy a császármetszés nem szülés, mert "CSAK kiveszik a babát a hasból".
Aztán jött 1-2 császáros anyuka, -akik lefizetve a dokit, hogy mentesüljenek a hagyományos szülés fajdalmaitól - és belevesztek a másikba. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Ugyanakkor megértem őket, hogy fáj az igazság.
Béke!
Szerintem minden nőnek joga van eldönteni hogyan szüljön. Ha megteheti miért ne kérhetne császárt.
Amúgy a császár is szülés és én úgy tapasztaltam hogy kurvára nehezen császároznak.
Szerintem meg nem. Hosszan masoltam ki, hogy nehogy az legyen, csak egy kis részlet.
Ugyanakkor a veszély súlyosbodásának elhárítása miatt egyértelműen kevésbé veszélyes a műtét, mintha hagytuk volna az adott veszélyállapot további fennállását, pl: rossz magzati szívhang esetén a baba elhalását" - magyarázza Dr. Vörös Anna - "Valamint nem szabad elfelejtenünk: a császármetszés egy műtét. Nagyműtét. Bármennyire is rutin beavatkozásnak számít, és 15-20 perc alatt el lehet végezni, ez egy nagy hasi műtét, annak minden szövődményével, ezek közül a leggyakrabban előforduló az utóvérzés, fertőzés. A műtét után hosszabb, kellemetlenebb gyógyulási időre kell számítani, mint hüvelyi szülés esetén; továbbá a megszületendő babának is jobb, amikor keresztülmegy a szülőcsatornán, ezáltal kipréselődik a tüdejéből a víz, ami császármetszés esetén nem történik meg."
Felesleges veszekedni és bármit is mondani mert a császár párti anyukák úgy is lefikáznak és mondják a magukét..az embernek saját véleménye se lehet de én tartom a meglátásom akárki akármit mond:)
Vegszoban..Mindenkinek jó egészséget és babazast kívánok!🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!