Császármetszés után mindenképpen VBAC, vagy dönthetek róla?
Sziasztok,
első gyermekünk program császármetszéssel született, úton van a kistesó, két szülés között 6 év telik el, az kérdésem, hogy mindenképpen erőltetni fogják a természetes szülést, vagy eldönthetem, hogy császármetszést szeretnék? Tulajdonképpen félek a kockázatoktól amiket a témában olvasgattam, és nem biztos, hogy tudnám/szeretném vállalni így a természetes szülést. Az első gyereknél a császármetszés orvosi javaslatra történt, nem volt "választásom." Szívesen olvasnék tapasztalatokat, hogy kinél hogy alakult a második szülés, az orvosok hogy álltak hozzá a természetes szüléshez császármetszés után, sikerült-e, komplikáció mentes volt-e, meséljetek. :)
A legtöbb helyen császár után alapból a császárt pártolják, nem hiszem, hogy komoly problémát fog jelenteni. Sőt, sok helyen úgy kell kikönyörögni, hogy lehessen vbac. Van, ahol kifejezetten az a protokoll, hogy császár után császár.
Én félve kérdeztem rá a már nyugdíjas korú orvosomnál 10 hetesen, hogy amúgy van-e lehetőségem vbac-ra. Pozitív meglepetés volt, hogy konkrétan örült az öreg, hogy hát a megfelelőek a körülmények, akkor természetesen.
Szerintem ezen ne stresszelj!
Első nekem is sűrgőssegi császár volt.
2.5 évre rá természetesen kellett megszülnöm a másodikat, nem volt választásom.
Könyörögtem a császárért, de csak mosolyogva annyit mondtak, nem indokolt, meg tudom csinálni.
(Utólag örülök, hogy ezt is megélhettem, sokkal jobb vokt ebből felépülni 2 gyerek mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!