Elszúrtam az aranyóránkat?
Természetes úton szültem, egyből rám tették a picúrt, 2 perc után én vágtam el a köldökzsinórt is. Utána elvitték lemérni, pelust kapott és bebugyolálták kifogóba. Odaadták apukának, majd az ölében volt amíg megszültem a méhlepényt és összevarrtak lent.
Csak ezután rakták rám, nagyjából 30 percig volt tőlem távol.
Utólag olvastam, hogy az aranyórában milyen fontos a bőrkontakt.
Rám kifogóban rakták bebugyolálva bölcsőtartásban. Vagyis csak az arcához és a kezecskéihez tudtam hozzáérni amikor simogattam. Szoptatni próbáltam bölcsőtartásban, de nem tudott szopni.
Szóval az a “meztelen teste hozzáér az én testemhez” bőrkontaktus nem volt.
Nagyon lelkis vagyok és lelkiismeret fordulásom van, hogy elszúrtam a lehetőséget. Ráadásul csak 1 óra volt.
Elszúrtam ezt, vagy ilyen a normális aranyóra?
Csak az reagáljon kérlek, aki nem bántani akar, így is szarul érzem magam.
"de annyira tökéletesnek akartam a pillanatot.“
Bocsi de ezt a nyálas maszlagot 🤦
A gyereknevelés SOHA nem tökéletes. Ez is beletartozik 😉
Ne hidd el a sok rózsaszín baromságot ami a médiumokból árad!
Az aranyóra, a szoptatás szépsége, meg h ettől lesz kötődés....
Régen rossz ha a gyereked ezek miatt kötődik hozzád.
Lazíts! És ne nézz kismamás műsorokat fórumokat, mert a fele sem igaz
Én fontosnak tartom az aranyórát, meg is kaptuk, de szopni nálam nem tudott.
Ezt azért lehet pótolni később is. Sokat legyen mesztelenül rajtad otthon, tartsd a szemkontaktust vele, simogasd, puszilgasd minden amit amúgy megadsz annak akit szeretsz. Nincs semmi baj, bepótolod.
Nézd, akit műtenek szülés után, ott sincs aranyóra, ha apa sincs a képben,akkor végképp.
Én pl nem tettem mellre a kisfiam, mert amíg tartottam addig varrtak és azzal voltam elfoglalva, hogy ne szisszenjek és ugráljak percenként, nem tudtam még arra is koncentrálni.
Sokkban voltam a szülés élménytől, az örömtől, a fájdalomtól, a fáradságtól. Kb háromnegyed óra után jutott eszébe az egyik nővérnek, hogy volt-e mellen a gyerek.
Azóta eltelt 4,5 hónap a kisfiam vígan szopizik, keresi a cicit, örül ha meglát, nem tűnik lelkibetegnek :)
17# Születés után rögtön rám tették 2 percre, utána vitték el.
A méhlepényt szüli meg valaki úgy hogy közben a baba a mellkasán van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!