Elszúrtam az aranyóránkat?
Természetes úton szültem, egyből rám tették a picúrt, 2 perc után én vágtam el a köldökzsinórt is. Utána elvitték lemérni, pelust kapott és bebugyolálták kifogóba. Odaadták apukának, majd az ölében volt amíg megszültem a méhlepényt és összevarrtak lent.
Csak ezután rakták rám, nagyjából 30 percig volt tőlem távol.
Utólag olvastam, hogy az aranyórában milyen fontos a bőrkontakt.
Rám kifogóban rakták bebugyolálva bölcsőtartásban. Vagyis csak az arcához és a kezecskéihez tudtam hozzáérni amikor simogattam. Szoptatni próbáltam bölcsőtartásban, de nem tudott szopni.
Szóval az a “meztelen teste hozzáér az én testemhez” bőrkontaktus nem volt.
Nagyon lelkis vagyok és lelkiismeret fordulásom van, hogy elszúrtam a lehetőséget. Ráadásul csak 1 óra volt.
Elszúrtam ezt, vagy ilyen a normális aranyóra?
Csak az reagáljon kérlek, aki nem bántani akar, így is szarul érzem magam.
Jaj ugyan. Nyugi.
Nálunk is hasonló volt.
Nem lesz ebből semmi gond.
Nem, nem szúrtad el.
Túl van ez tolva azért bőven.
Mégis mi baj lenne ebből?
Most komolyan kérdezem, mert nem tudom mire gondolsz....
Nálunk is ennyi volt egyébként. Csak nálunk még a köldökzsinórt sem en vágtam el.
Ma már 4 éves.
Dehogyis.
2 dolgot szoktak kiemelni a szerepének hogy megnyugtassa a babát a szívverésed, a másik hogy minél előbb mellre kerüljön és mielőbb beinduljon a tej.
Ezeken túl vagytok már. :)
Szerintem a lényege az lenne hogy háborítatlanul lehessen az anya a babával kicsit a sok macera meg stressz után lenyugodhassanak.
Random cikkből emeltem ki:
"nem szabad magadba roskadni, ha a születés után közvetlenül nem kaptok erre lehetőséget.
Az aranyóra elmaradása még nem jelenti azt, hogy biztosan szoptatási nehézségekkel kell szembenézned. Tény, hogy az aranyóra nagyban segít, hogy beinduljon a tejtermelés, de aranyóra nélkül is be fog indulni, csak lehet picit nehezebben, komótosabban.
Ha a szülő-gyermek közötti kapcsolat miatt aggódsz, akkor sem szabad elkeseredni. Habár az aranyóra szerepe a korai kötődésben vitathatatlan, de természetesen bőven lesz még lehetőséged arra, hogy a babáddal szoros kapcsolatot alakíts ki."
Mindkét szülés után el kellett altatni. Hidd el hogy semmi lelki vagy testi vagy kötődési vagy anyámkínja depressziós bajuk nincs.
Szeresd ennyi a lényeg
2# Az, hogy a bőrkontaktusnak az a lényege, hogy a meztelen kis testével a te testeden pihenjen letakarva, vagy “elég” az, ami nálunk volt, arcsimogatás? :)
Persze lehet túl van tolva ez az egész, de annyira tökéletesnek akartam a pillanatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!