Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fájásgyengeség mellett erőltet...

Fájásgyengeség mellett erőltethetik a vbacet?

Figyelt kérdés
Tegnap este 22 körül kezdtek jönni a fájások, akkor még nem rendszeresen. Vártam egészen hajnal 4-ig, addigra fix 3-4 percesek lettek. Keresztcsontból induló pokoli fájások, amik közben beszélni sem tudok. Most van 18 óra, azóta is fix 3-4 percenként jönnek, már olyan falatkaparósok, de csak 1 ujjnyi tágulás van, úgyis ha csak hajnal 4-től nézzük a tényleges, rendszeres fájásokat. Nst is szépen mutatja ezeket a fájásokat 100 fölé megy, illetve szép laposak, "hosszúak". Az előző szülésem téraránytalanság miatt császár lett, ott 16 órát vajúdtam. Most nagyon erőltetik a vbacot, én úgy gondolom meg is próbáltam, de kezdek teljesen kimerülni, és nem halad a folyamat. Közben elbagatellizálják a fájásaimat, mondván mivel nem tágítja a méhszájat így ez ebben a formában nem valódi vajúdás, várjunk még. Na de meddig? Joguk van ennyire erőltetni a vbacot?? A gyerek becsült súlya legalább annyi mint az előzőé aki császáros lett.
tegnap 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos nagyon erőltetik mindenhol a természetes szülést.
tegnap 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig a baba jól van, rendben a szívhang, áramlás stb., nem folyik mekóniumos magzatvíz, addig hagyni fogják a vajúdást. Próbálj pihenni, igyál sok vizet és a lényeg: próbálj megnyugodni! A lényeg, hogy ne adrenalint termeljen a szervezeted, hanem oxitocint, mert ezzel is hátráltatod a folyamatot!
tegnap 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha ide tudsz írni, akkor tényleg nem fáj még eléggé. Én a vajúdás utolsó kb 8 órájában a telefonom se találtam volna meg, nemhogy írni tudjak. Magamnál se voltam. Olvasni se tudtam volna, azt se fogtam fel mennyi az idő (a falon lévő órát se tudtam leolvasni), mintha valami másik dimenzióban lettem volna.

Nem tudom szebben írni, de "hisztizz" a császárért, talán meg fogják unni és bele fognak menni, hogy ne kelljen tovább hallgatniuk.

tegnap 20:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Kitartast!

En csunya ezt mondani de 4 ora vajudas utan kijelentettem eleg es csaszar legyen. Nem birom a fajdalmat.

tegnap 23:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Én se értem hogy tudsz ide írni ha olyan durvák a fajasok ahogy mondod. Mi lett végül?
ma 10:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Pont ez az hogy azért mert sehogysem akarnak sűrűsödni, így a köztes időben van pár percem amikor nem érzek fájdalmat. Este is úgy "alszok" hogy 2pre beájulok majd ébredek jön ez a fájdalom. Maga a fájdalmat úgy tudnám leírni hogy ki akar szakadni az egész derekam, keresztcsontom, ez egyre jobban feszül görcsösen, ég, majd előrekúszik a fájdalom az alhasba azt is magával rántva, és ez az egész ad egy szétszakadok érzést. Olyankor csak a levegővétel létezik. Nem értem miért nem indul akkor be rendesen ha ezek még nem is fájások. Napok óta csak 1 ujjnyit tágultam, 2nél repesztenének burkot mert hogy attól begyorsulna, de egyszerűen sehogy se akar haladni a folyamat és igen kicsit kétségbe estem már. A kórházban jóslófájásnak mondják ezeket mert nem nyitja a méhszájat, de én mégis erős fájdalmat érzek. Voltak jóslóim is, de azok nekem csak simán alhasi görcsök voltak. Ennél meg ha jön kb úgy is maradok ahogy vagyok és csak kibírom. Csak sok a szünet közöttük és nem hatékony. Egyébként várnak még továbbra is, nem tudnak rásegíteni se a császáros előzményre hivatkozva.
ma 14:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha majd valóban erős fájásokat érzel, akkor 2 fájás között sem fogsz tudni írni-olvasni, leginkább beszélni se.

Én 3 napig voltam ebben a szakaszban, hogy ahhoz már elég erős volt a fájás, hogy ne tudjak aludni, de még sehol sem tartottunk. De én nem is mentem be a kórházba ez alatt, otthon fetrengtem, valahogy én éreztem, hogy még naaagyon messze vagyok attól, hogy ebből legyen valami.

Végül 4 centivel érkeztem a kórházba, én akkor estem kétségbe, amikor erre a szülésznő közölte, hogy még a felénél se járunk, miközben nekem már 3 napja fájt... (Valójában időben a felén már rég túl voltam, de az igaz, hogy csak akkor jött a neheze, 10 órával később meglett a baba.)

ma 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!