Ki mennyi cuccal ment szülni? Volt hova pakolni vagy ott pihent a táska az ágy mellett?
Egy kisebb gurulós bőrönddel mentem és egy kisebb sporttáskával. Jaa meg a pelenkázó táskával.
Minden befért a szekrényekbe, nem lehet semmi táska meg semmi felesleges cucc elől, hogy ha ne adj isten valami baj van, akkor ne azzal kelljen foglalkozni, hogy útban van egy bőrönd pl.
Sokkal🤣😱
Àgy alatt volt a “bőrönd”
1 pici poggyász a vajúdóba
1 pici a babának
1 kézitáska, 1 ppírtásk étel ital
És egy nagyobb gurulós sporttáska
( látogatás tilalom volt és tél)
Végül a szülés után a vajúdósat ki tustam küldeni a már összepiszkolt holmival.
Az ágy mellett volt egy kisebb éjjeliszekrényke, abba semmi nem fért bele kb. Szóval a bőröndben tartottam a cuccainkat, a bőröndöt meg az ágy alá tolva. Bocs, hazudok, a kézitáskám a telefontöltővel meg ilyenekkel belefért az éjjeliszekrénybe, szóval azt ott tároltam.
Amúgy nem vittem rengeteg holmit, 2 napra azért nem kellett sok mindennel készülnöm. A bőrönd maga az a méret, amit a repülőre kézipoggyászként felvihetsz, és nem is volt fullra pakolva.
Egy közepes méretű bőrönddel (az osztályra) és egy kis utazó táskával mentünk szülni, plusz a férjem hátizsákja tele volt kajával. Szülés után a kaját áttettük az utazótáskába nekem, ami pedig nem kellett az osztályra, azt áttettük az ő hátizsákjába, hazahozta.
Egyébként nálunk mindent is vinni kellett. Vittem a babának egy csomag pelust, meg törlőkendőt, magamnak felnőtt pelust és már meg is telt majdnem a bőrönd fele. És akkor még hol van a "porcelán étkészlet", a törölköző, köntös, wc papír, zsepi, törlőkendő, pár ruha, textil pelus, pelenkázó alátét, stb!?
Nem fért be a szekrénybe semmi. Meg sem próbáltam. Az ágy alatt volt a bőrönd, onnan ötlöztem. Segítettünk egymásnak a szobatársakkal, mert császáros sebbel azért ez komoly kihívás pl.
Ja, meg a szopis párna külön pakkban jött. hazafelé értelemszerűen már kevesebb cuccunk volt, elfogytak a pelusok jórészt pl.
Első babánál 1 közepes bőrönd, 1 pelenkázótáska + nagyobb válltáska amiben a szülőszobai dolgaim voltam. Babának sok mindent kellett vinnem, ruhát, törölközőt, pelenkát, törlőkendőt, popsikrémet, textil pelust és plédet. Plusz ugye magamnak is sok dolgot raktam be, pl kézi mellszívó, nagy méretű betétek, ezek sok helyet foglaltak amúgyis. Vittem be egy 7dbos csomag pelenkázóalátétet is, nem csak a babának de nekem is jó volt, ugyanis egyszer cseréltek csak lepedőt, ha összevéreztem, egyszer még átcserélték, utána volt hogy egy párnahuzatot adtak hogy tegyem a foltra.. Így inkább hozattam be a párommal, és azt raktam magam alá is.
Elfértek a cuccok. Egy keskeny szekrény volt nálunk is a kórházba, állítva befért a bőrönd. Felette volt egy polc, arra raktam ki a ruháimat, a bőröndre meg a többi cuccot amit nem akartam előlhagyni,plusz a pelenkázótáskát, amiben a pici ruhái voltak. Az éjjeli szekrénybe csak az innivalóim, meg tartós kajáim (keksz, ropi), evőeszköz stb ment. Baba pelenka, kendő stb a pelenkázó szekrényre (2 ágyas szobában voltam, 2 külön polc volt). Pipere cuccok meg a fürdőben voltak.
2 nap?
Nekem komplikációmentesen is hétfőn szültem, pènteken mehettem haza…
(2020-ban)
Viszont úgy készültem, ha maradni kell és “karantén” volt, akkor is legyen elegendő..
Egyèbként nem sok feles cucc volt, babának még kellett is, mert hamar anyatejes robbanásokat produkált ( mivel a nagyot szoptattam, eleve volt tejem, ami újra belövellt 12 h alatt)
2. Vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!