Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apukák ott voltatok a szülésné...

Apukák ott voltatok a szülésnél az anya mellett? Hogyan éltétek meg, a későbbiek során, milyen hatással volt a kapcsolatotokra?

Figyelt kérdés
A férjemmel korábban úgy beszéltük meg, hogy ő is bent lesz a szülésnél, de így az eltelt idő alatt, azt látom a terhessegi rosszulléteimet sem bírja, látom az arcán az undort. Így kezdem azt érezni, hogy nem lenne jó, ha bent lenne, esetleg megundorodna tőlem.
dec. 22. 22:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell szerintem elore ezen gorcsolni, hagyjatok nyitva a kerdest.

Elkiser, ha bent akar lenni, akkor be is megy. Ha nem, akkor nem. Vagy bemegy a szuloszobara, de kijon ha ugy erzi. Sok variacio lehet🙃

Ferjem bejott a szuloszobara, de elajult. Meg ezen stresszeltem szules kozben, hogy basszus vele mi van, szoval ez se segitett. Inkabb ne jott volna be 🤣

dec. 22. 22:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Férjem benn akart lenni, én is akartam hogy benn legyen.

Mondjuk mi azért láttuk egymást előtte is undorító és kiszolgáltatott helyzetekben és sose láttam rajta az undort.

Végül császár lett és a fejemnél volt, aztán a babának a köldökzsinór egy részét vágta el, de azt annyira nem akarta csak erőltették. Az kevésbé maradt jó élmény, a szülés viszont az volt. Örülök hogy ott lehetett velem és ő is.

A te férjeddel neked kell lebeszélni, még ha nem is bírja a gyomra lehet hogy akkor is benn akar lenni és kibírni.

dec. 22. 23:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Férjem is ájulós meg rosszul lesz dolgoktól típus. Nálunk bent volt vajúdásnál és hősiesen bírta. Pedig a vérvétel és a fogorvos is kihívás neki. Végül császár lett, ott nem volt bent. De szívesen pelenkázott, meg orrszi porszizott, meg hányást is takarított a gyereknél. Még az elején vagytok a terhességnek, hagyj neki időt. Viszont azt, hogy bent van e szülésnél vagy sem semmiképpen se erőltesd rá, ha nem akarja.
dec. 22. 23:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Úgy vagyok vele, hogy ott majd eldől, nem fogok haragudni ha nem szeretne bent lenni, és nem is utasitom el, ha bent szeretne lenni. Csak érdekel, hogy egyébként, aki férfi már átélt ilyet, így utólag, hogy látja.
dec. 22. 23:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülésnél bent volt a férjem,az elsőnél 8 órát állt mellettem a második szülésem gyors volt és rosszul is lett,de így sem bánja hogy bent volt és támogatott☺️
dec. 23. 00:00
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Mindháromnál bent volt a férjem. Pénteken szültem a harmadikat. A férjem örül, hogy bejött. Amikor megszületik a baba az egy csodás pillanat közösen.
dec. 23. 02:30
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
A férjem mindkét szülésnél bent volt mellettem. A fejemnél állt, a kezem fogta, a hátam támasztotta, stb, szóval nem "premier plánban" nézte az eseményeket, de azért többet látott, mint én :D És nagyon mondogatja, hogy élete legfantasztikusabb élménye volt látni, ahogy a lányai megszülettek. A kapcsolatunkra nem volt hatással, vagy hát, nem tudom, milyen lett volna, ha nincs bent, nekem nagyon sokat segített a jelenléte, a támogatása, szóval lehet, hogy akkor negatívabb lett volna, ha egyedül érzem magam ott, abban a pillanatban. Így minden ment tovább a normálisban, és ugyan nyilván nem látok a férjem szívébe, fejébe, azért az elmúlt években (már a kisebb gyerek is 2 éves múlt) látom rajta, hogy nem áll hozzám negatívabban vagy másképp, mint gyerekek előtt. Szex ugyanúgy van, vonzalom ugyanúgy van, bizalom, támogatás, megértés, szerelem, stb ugyanúgy van. A gyerekeknek csodás apukája.
dec. 23. 08:34
 8/11 anonim ***** válasza:
64%
Milyen sok apuka válaszolt 😅
dec. 23. 10:16
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 a kategóriában valószínűleg viszonylag kevés apuka van jelen, szerintem relatíve ritka, hogy apukák a szüléssel kapcsolatban érdeklődnek/tájékozódnak így a gyakoriról.
dec. 23. 10:54
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
soha nem engedtem volna hogy bent legyen. egyszer szultem es senki sem volt velem. Nekem a szemelyzetre volt szuksegeme senki masra.
dec. 23. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!