Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit lehet tenni szülészeti...

Mit lehet tenni szülészeti erőszak ellen?

Figyelt kérdés
Most még nem, de később majd szeretnénk babát a párommal, viszont nagyon sokat hallottam a szülészeti erőszakról, és nem akarom, hogy olyat tegyenek velem, amire nincsen feltétlenül szükség, és nem is akarom. Hogyan lehet ezellen védekezni? Csak komoly válaszokat szeretnék, a trollkodni vágyók keressenek másik kérdést.

2022. jún. 26. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:
30%
#79, pedig én úgy tudom, hogy elég nagy mértékben jelen van. Persze attól is függ, mit sorolunk ide. De a sajnos sok az idős orvos, ők meg lassan változnak, és 20-30 éve még nem volt elvárt olyan szinten engedélyt kérni a beavatkozás lépéseire, mint ma. Plusz szerintem van, aki a szükségtelen, de szokásból, protokollból elvégzett beavatkozásokat is szülészeti erőszaknak tartja. Az pedig sajnos az orvoslás szinte minden területén jelen van.
2022. jún. 28. 20:20
 82/84 anonim ***** válasza:
85%

81-es szerintem ezzel meg megyünk a ló túloldalára és a valós problémáról tereljük el a figyelmet, azt bagatelizáljuk ilyen hozzáállással.

Sokan teljesen jól élik meg a szülésüket, hazamennek, olvasgatnak és meggyőzik magukat, hogy jé engem is szülési erőszak ért. Lassan már az szülési erőszak, ha meg mernek vizsgálni (nem tágítani sutyiban, vizsgálni!) vagy hozzánk szólnak.

Szülési erőszak sajnos létezik, sajnos kismamák valóban élnek át ilyet és ez rossz. Ezen változtatni kell. Ki kell vizsgálni ezeket az eseteket és rávenni a rendszert hogy változzon a protokol. Na ez nem két nap meg három facebook poszt lesz.

De hópehelyke univerzumban, amiben manapság élünk már olyan dolgokat is iderángatunk és stresszeljük a kismamákat, amik valójában a javukat szolgálják és az orvos csak segíteni akar vele a vajúdás/szülés folyamatában. Az orvosokba vetett bizalmat megrengetni nagyon veszélyes. A kismamák többsége nem orvos, nem egészségügyis mégis lassan mindenki dr professzorként megy szülni és csodálkozik, ha a levezető szülésznőnek és orvosnak nem tetszik az összegooglizot tudománya.

Én azt vallom bízzunk az orvosainkban, nem hiszem, hogy a reggeli eligazításnál egymást hype-olva beszélik meg ma hány ember napját fogják megnyomorítani. Azt is vallom, hogy tájékozódjunk a szülésről, készüljünk fel, tervezzünk, de ha borul minden, akkor próbáljunk meg alkalmazkodni és a legtöbbet kihozni a dologból.

2022. jún. 29. 07:11
 83/84 anonim ***** válasza:
20%

"Én azt vallom bízzunk az orvosainkban, nem hiszem, hogy a reggeli eligazításnál egymást hype-olva beszélik meg ma hány ember napját fogják megnyomorítani."

Szerintem ezt a fajta érvelést inkább tegyük félre (már többedszerre ír ilyet valaki). Senki nem gondolja, hogy erről van szó, hogy szándékos rosszindulat lenne az ok. Nem illik és nem segíti az értelmes vitát hülyének feltüntetni a vitapartnered, azáltal, hogy olyan sületlenségeket tüntetsz fel a vitapartner álláspontjaként, amit ő sosem gondolt. (A szalmabáb érvelésre keress rá.)

Ahhoz, hogy a szülészeti erőszakról beszélgessünk, először pontosítani kéne, pontosan mit akarunk ide sorolni. Különben elbeszélünk egymás mellett. Olyan - felesleges és káros - beavatkozásokról van szó, amit az orvosok rosszindulatból csinálnának? Nyilván nem. Olyanokról, amiket elavult protokollok, megszokás alapján, vagy türelmetlenség, kiégettség miatt csinálnak.

2022. jún. 29. 11:23
 84/84 anonim ***** válasza:
70%
Hát azért a kérdező kifejtette, hogy ő pl gondol a férjöltésre is, amikor a doki nemcsak a gátmetszést varrja össze, hanem szűkebbre veszi a nőt, hogy a férjének jobb legyen a szex. Azért ezt a legnagyobb jóindulattal sem lehet úgy magyarázni, hogy itt úgy értette a kérdést, hogy szándékukon kívül, a rendszer hibájából alávetik a nőket olyan beavatkozásoknak, amik feleslegesek is lehetnek, itt a kérdés arra irányult, hogy ez szándékosan történik.
2022. jún. 29. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!