Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit kell ennie egy 6...

Mennyit kell ennie egy 6 évesnek? Mit csináljak? Én mit tehetek?

Figyelt kérdés

Mindig állítja, hogy ő nem éhes. Főtt ételt nehezen lehet a szervezetébe vinni, előtte van egy hosszú előkészület és vitatkozás.

11 óra van. Kb 1 órája van fent és 2 pogácsával jól lakott. Igaz ez? Ennyivel jól lakna?

Az anyja adott még neki egy egész májkrémes kenyeret(felsorolta mit ehet, ha a fasírtot nem. A májkrémes kenyeret.)

Én eszek meg egy egészet és én 19 vagyok!

Mit csináljak?

Tényleg keveset eszik, de az anyja meg erőszakos az evéssel kapcsolatban. Miközben látszik hogy nem kívánja az ételt. Nemsokára ebéd, akkor is le megy majd az egész tortúra. (most még eszik!)

2021. aug. 31. 11:39
 1/8 A kérdező kommentje:

Szinte nekem lett hányingerem. Nem tudom, hogy vagyunk-e olyan kapcsolatban, hogy ebbe beleszóljak.

Ilyenkor általában mondja neki hogy mi történhet ha nem eszik. Már egészen a kórházi dolgokat mondja...

2021. aug. 31. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Egy óra alatt két pogácsa bőven elég egy hat évesnek. Plusz egy egész májkrémes kenyér? Ez rengeteg. Ne tömjétek a gyereket, rossz vége lesz.

Engem is tömtek, sőt erőszakkal etettek. Beteg is lettem felnőtt koromra.

2021. aug. 31. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Ez tömés. Egyenes út az evészavarhoz.
2021. aug. 31. 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Ha 10-11 körül megevett két pogácsát (és ezen felül egy egész májkrémes kenyér, jól értem?), akkor 12-13 óra körül nem csoda, ha nem kér főtt ételt. Ennyivel én is jól laknék ennyi időre, pedig 28 vagyok :D Ne tömjétek a gyereket.

Mondjuk az anyja erőszakossága is egyértelműen ellene dolgozik. Ha nem érezné kényszernek az evést, simán lehet, hogy megtalálná benne az örömet és magától is szívesen enne. De így azért nehéz dolga van szegény gyereknek.

2021. aug. 31. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

A legjobb amit ezzel el lehet érni, hogy a gyerek evészavaros lesz. Megutálja az evést.

egy gyerek sem halt még éhen akinek volt mit ennie. A gyerek pontosan anynit eszik amennyi kell neki. Ha éhes eszik.

2021. aug. 31. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem egyértelmű, hogy most kevesled vagy sokallod?

Gond van bármelyik irányban a súlyával? Hány centi, hány kiló?

Sajnos nem igaz, hogy minden gyerek tudja, hogy mire és mennyire lenne szüksége. Ha így lenne, nem lennének se betegesen sovány gyerekek (anyagiakban nem szűkölködő családoknál), sem elhízottak.

2021. aug. 31. 13:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Sokallom, de azért kérdezem, mert nem tanultam róla.

Vékonynak vékony de nem mondanám, hogy sovány.

2021. aug. 31. 13:52
 8/8 anonim ***** válasza:
81%
Ne sokalld, ha vékony. Egyébként bármilyen meglepő lehet neked, de egy 19 évesnek már kevesebb kellhet, mint egy 6 évesnek. A serdülőkor végéig ugyanis folyamatosan növekszik a gyerekek kalóriaigénye, majd a felnőttkor elérésével drasztikusan lecsökken. Ezért is hízik el sok fiatal.
2021. aug. 31. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!