Két évesnek hogyan készítsem el a halat hogy biztonságosan megehesse? Ti hogyan csináljátok? És milyen fajtát adtok neki?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kétféle halat adok Neki, az egyik a tonhalkonzerv, nincs benne szálka sem, ezt amíg nem tudott rágni, joghurttal turmixoltam össze és citrom levét facsartam hozzá, plusz kenyér. Nagyon szerette. Ugyanez turmix nélkül még jobb.
Valamint lazac tejszínnel, citrommal, rizzsel (barnarizs). Ez még egészségesebb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én lazacot veszek, az a kedvenc.
Sült lazacot csinálok (családi adag)
50 dkg lazacfilé, 2 citrom, kakukkfű, fehérbors, só, olaj póréhagyma.
Bepácolom a halat, majd sütőben kisütöm (krumplipürével pl nagon jó
Ebből kenyérre kenhető pástétomot is csinálok
lazacsült, hagyma, citromlé, mustár, kapor, vaj.
ezeket összekeverem, (botmixerrel pl) és kenyérre kenem
Gondolom bármilyen hallal lehet ilyet csinálni, csak a lazac kevésbé szálkás, ....
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
3- as voltam
tonhalkonzerv
1 doboz olajos tonhalkonzerv, 50 g natúr krémsajt, néhány csepp citromlé, 1 kk. kapor (elhagyható),
1 közepes paradicsom - meghámozva, kimagozva, apróra vágva)
ezeket összekevered, és mehet ugyanúgy kenyérre
harcsa krumplival (ezt ég régebben másoltam valamelyik babás oldalról:
1 szelet afrikai harcsa (lehet másféle hal is, ezt azért kedvelem különösen, mert nincs az a jellegzetes halíze, amit sok baba nem kedvel, és nagyon kevés benne a szálka)
2 szem burgonya
friss zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, petrezselyem stb.
fokhagyma
kevés olívaolaj
só
citromlé
A halszeletet enyhén sózom, és citromlével valamint olívaolajjal pácolom min. 20 percig. A pácolás után kevés vajon v. olívaolajon teflonserpenyőben fedő alatt puhára párolom a halat. Közben a burgonyát meghámozom, apró kockára vágom. Egy edénybe rakom, hozzáadom a fokhagymát és kevés sóval puhára főzöm. Ha puha a krumpli, ráhintem a friss zöldfűszereket, kevés vajat v. olívaolajat öntök rá, és összeforgatom. Néhány percig fedő alatt pihentetem, hogy a fűszerek kiadhassák aromájukat. E közben az átpárolt halat kiszálkázom, és összekeverem a fűszeres burgonyával.
Mi rengetegszer eszünk halat, de főleg a lazacot (ezeket is csináltam már mondjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!