Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dolgozó anyukák, Ti hogy...

Dolgozó anyukák, Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Hogy tudjátok összeegyeztetni a gyerekkel a munkát és a háztartást???

olyan fáradt vagyok :) most kéne kitakarítanom és elpakolni a ruhákat amik 1 hete gyűlnek, de nincs erőm, inkább leültem :D

egyszerűen nem érem utol magamat, heti 7 nap 10 órában dolgozom, plusz ugye a fiamat viszem ide-oda (3 éves), főzök, mosok, takarítok, bevásárolok, esténként a férjem rendet csinál de ő is fáradt, ő 13 órán dolgozik heti 6 nap :( és persze igyekszünk esténként együtt játszani kicsit, az a legfontosabb!

Ti mikor csináljátok a házimunkát, főzést? nálunk már szinte csak tészta meg szendvics van, alig van időm rendes ételt főzni :(

2012. dec. 13. 22:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Mi rendelünk kaját az ilyen menüs cégektől.
2012. dec. 13. 22:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

hát a heti 7 nap 10 oraban az tényleg sok...en 8 orasra mentem vissza, ugy hogy heti + 1 tulora és havi +1 szombat(vagy vasarnap) ugyelet volt, igaz, a neheźito korulmeny, h masfel éves gyerek mellett, a férjem kilove ( reggel 6-tol este 7ig nincs itthon)...

nagyo nehez volt megszokni,az elso honapokban gondolkodtam is, h visszacsinalom... aztan kialakult. miota ovis a torpe, igy csinaltuk: hazaeres utan kb fel- max 1ora mesenezes volt, addig en egyet szusszantam, kv, gyorsan osszerakodtam, elokeszitettem a fozeshez esetleg, aztán jatszottunk, sétaltunk, lefekvésig gyerekprogram, utana elpakoltam, esetleg befejeztem a fozest masnapra. hetkozben igyekeztem rendet tartani, hetvegen nagyobbat takaritani. néha megalltunk anyumeknal vacsira. mindenképpen gyors, konnyen elkészitheto etelekre alltunk at, sot, ha mind esztek a munkahelyen , oviban fott etelt, nem muszaj izgulnod, ha vacsira nem tészta vagy ilyesmi van, ha hozzajutsz afozeshez, csinalhatsz mondjuk 2 napra valot is. hidd el, kialakul majd:)))

2012. dec. 13. 22:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én hétköznap nem csinálok semmi extrát, csak kicsit összepakolok amikor a gyerek lomot csinál. Max néha össze kell seperni. Ha főzök valamit csak fél órásokat. Bevásárolni egy héten 1-2szer szaladunk el miután felvettem a gyereket az oviból. Szerencsére a melóhelyem mellett van egy pékség oda mindennap be tudok szaladni. Szombat délelőtt szoktunk takarítani, a vasalni valót kivasalni. Elég rá egy délelőtt bőven. Délután vagy vasárnap délelőtt főzök normálisabbat, van hogy kétfajtát így csak kedd-szerdától kell valami könnyebbet összeütni.

Ha kicsit szalad a ház minket nem érdekel :) Nem vagyunk hajlandóak még itt robotolni, elég a meló, inkább a gyerekekkel vagyunk. Ők is erre fognak emlékezni szívesebben vissza nem arról, de jó mindig fénylett a mikró :D

2012. dec. 13. 22:54
 4/13 A kérdező kommentje:

"Ők is erre fognak emlékezni szívesebben vissza nem arról, de jó mindig fénylett a mikró :D"

ez milyen igaz :D

csak sajnos szó szerint megesz a kosz minket lassan :) heti 1 szabadnap jó lenne, akkor megoldanám a takarítást és a főzést de így egyszerűen még kivitelezhetetlennek érzem :( remélem tényleg kialakul vagy apa megtanul főzni, hogy legalább vasárnap kerüljön valami hús az asztalra :)

2012. dec. 13. 23:02
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen megértelek. Bár én csak napi 6 órás munkaviszonyban vagyok, de sokszor kell hazahoznom munkát, pl. most is éjfélig dolgoztam és nem értem a végére, illetve olykor pluszmelót is elvállalok, amire rámegy a szombat. Januártól teljes állásban leszek, nem tudom még, hogy fogok mindent kivitelezni, mert sokszor még így sem érem utol magam. Mondjuk mi anyagiak miatt nem tudunk kaját rendelni, úgyhogy mindig főznöm kell, és én viszonylag nagy rendet tartok, bár az utóbbi hónapokban már csökkentettem a takarítások számát, vagy minőségét. Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok, de ha megengedhetitek magatoknak, esetleg igénybe vehetnétek segítséget. Sajnos mi nem engedhetjük meg magunknak, de a barátnőmhöz heti 1-2x jár bejárónő, aki kitakarít, vasal ilyesmi. A kaját ők is rendelik. Egyetértek az előző válaszolóval, mi is sokat foglalkozunk a gyerekkel, szerintem is fontosabb ez, minthogy állandóan ragyogjon a lakás. De sokszor be is vonom a kislányunkat, pl. imád port törölni, porszívózni is szeretne, de nem nagyon megy neki :)

Nálunk férjem este 6-ra általában itthon van, és hétvégén is segít, de csak ha rápirítok. Takarítani szokott és a gyerekkel foglalkozik, esetleg bepakolja a mosógépet és kitereget, mosogat, de főzés, vasalás ilyesmi nem megy neki.

2012. dec. 14. 00:19
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az offért, de ha Nálatok mindenki egész nap dolgozik, meg iskolába/óvodába van, akkor minek kell főzni? Nem elég hétvégén?
2012. dec. 14. 00:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
a 10 óra tényleg sok.bár az utazással együtt én napi 11 órát vagyok távol,aztán azonnal a gyerekért,együtt haza,gyors kaja csinálás,az azt jelenti,hogy semmi extra,főzelék,vagy tészta vagy pörkölt,vagy valami amihez nem kell ott állni órákig,még az fő beteszem a mosást,vasalni hétvégén szoktam mikor alszik.hét közben igyekszem rendet tartani,igy nagy takarítás nincs.teregetni segít ő is.mosogatni gép szokott,megjegyzem ellene voltam,de amióta visszamentem dolgozni a legféltettebb kincsem,szerintem megéri beleáldozni.fárasztó mert 4-kor kelek,de valahogy erre áltam át.sokat foglalkozom vele,igy is.van hogy amikor főzök,ő ott van velem,segít vagy csak mesél és játszik.nem könnyű de próbálj valahol lazítani,vagy rendel kaját,vagy ird fel,melyik nap mit teszel rendbe és igyekezz hogy ne legyen kosz másnapra.
2012. dec. 14. 07:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanarra gondoltam, mint a 6-os. Bár nekünk talán szerencsénk van, az oviban is változatosan főznek és nekünk a férjemmel is van lehetőségünk olcsón ebédelni a munkahelyünkhöz közel. Így a főzés kilőve.

Marad a rendrakás, mosás, mosogatás - ezeket a férjemmel együtt csináljuk, mikor ki. Most ugye ilyan időben fel is kell mosni minden nap, de ha nincs ilyen vizes-lutykos idő, akkor nem szoktunk.

A tényleges takarítást hétvégére tesszük, szombaton megvan 2-3 óra alatt.

2012. dec. 14. 08:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Húú ennyi munka mellett biztos hogy nem főznék max. heti 1x. Mondjuk nekem amúgy se szívem csücske a főzőcske. Rendelnék.

Takarítás, nem tudod megtenni hogy heti 1szer eljön valaki és kitakarít? Nem tudom az mennyibe kerül felétek (ez nagyon hely függő ugyebár). Bár az is igaz amit előttem írtok ha jóformán ott se vagytok akkor nem koszolódik olyan hamar a lakás na de azért akkor is heti 1szer letörölgetés, felmosás...meg hát ha ennyit dolgoztok akkor még azt is nehéz megoldani hogy a takarítónőt beengedje kiengedje vki..

De amúgy nem igazán értem (csak érdeklődök) hogy ha heti 6szor 10 órát dolgozol akkor az oviba hogy viszed hozod a gyerkőcöt, tudtommal az max. 9 órás, vagy nagyszülő besegít?

2012. dec. 14. 08:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de ez milyen munka,hogy heti 7 napot (tehát szabadnap nélkül!) napi 10 órát dolgozol? Nem kötözködni akarok, csak érdekel, mert egy kicsit értetlenül állok előtte. Ez nagyon sok. Így nem csodálom, hogy nincs időd az otthoni teendőket elvégezni. Gondolom takarítónőt nem tudtok alkalmazni ugye? Én 6 órában mentem vissza dolgozni, így reggel és délután is én viszem a gyerkőcöt oviba (mondjuk reggel együtt megyünk a férjemmel csak én viszem be). Van egy másodállásunk (webáruház) aminek a 99%-át én csinálom. Amíg minden nap küldtünk csomagot, addig nagyon rossz volt, mivel napi teendőim közé tartozott a főzés, mosogatás mellett a csomagok összeállítása és alig pihentem. De változtattunk, most már gyűjtjük, heti 2x küldünk csomagot, így nekem is könnyebb. Amikor csomagolni kell, aznap kevés az időm, de nem viszi el minden délutánomat. Nyugodtabb is vagyok. Mosni 2-3 naponta mosok, takarítani heti 1x, vasalni nem szoktam, jól kirázom a ruhákat, nem gyűröttek, vasalandó ruhát (ing, blúz stb.) nem is hordunk. Nem tudom, szerintem változtatni kéne a munkádon (kérdés, lehetséges-e).
2012. dec. 14. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!