Egy évesnek hogyan csináljak céklából tartalmas ebédet?
Azért a cékla nem light-os....
Én sütőben sütöm sütőtökkel együtt, utána kefírrel, csirkehússal töröm össze őket.
Én pl. a céklafőzeléket úgy csinálom, hogy egyenként megmosom, megszurkálom, alufóliába csomagolom a céklát, aztán sütőben megsütöm. 1 óra alatt kész, és szinte csak átpárolódik, minden vitamin benne marad. Utána csak le kell húzni a héját, aztán botturmixolom, felöntöm egy kis vízzel, só vagy kis vegeta, pici cukor, és picit felfőzöm. Lisztet és tejfölt kikeverek habarásnak, és behabarom a főzeléket. Összerottyan, és kész. Pici citromlével lehet ízesíteni. Főtt krumplival és roston sült csirkemellel szoktam adni a kisfiamnak, nagyon szereti.
És ha több vízzel öntöd fel, akkor pedig leves lesz belőle, ilyenkor a habarásba is kevesebb liszt kell. Esetleg pici tejszínt is lehet hozzáönteni, hogy krémesebb legyen az állaga. Ebbe pedig pirított kenyérkocka illik. Nagyon fincsi, ilyet is szoktam csinálni. Gyerkőcnek ugyanúgy lehet hozzáadni roston husit, és főtt krumplit, hogy dúsabb legyen, de a felnőtteknek anélkül levesként tökéletes egy főfogás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!