Céklalevet nyers, vagy főzött céklából?
Figyelt kérdés
Nemrég múlt 4 hónapos a babánk, anyatejes, de a vashiánya miatt a doki azt javasolta, hogy egy kicsit előbb kezdjem el a hozzátáplálást. Még nem szeretnék főzelékeket adni, csak kóstoltatni a gyümölcs és zöldségleveket. Az almalé cumisüvegből már nagyon megy:) Vas viszont acéklában, meggyben van. Úgy gondoltam, hogy a következő lé cékla-alma párosítás lesz. Szerintetek a céklát nyersen rakjam bele a centrifugába vagy főzzem meg hajastól esetleg haja nélkül? És legközelebb a meggyet hogyan? Van aki leszedi a meggy haját?2010. jún. 1. 06:26
2/4 anonim válasza:
Én így szoktam csinálni a céklát: megmosom, megszurkálom hústűvel, becsomagolom alufóliába, megsütöm a sütőben kb. egy-másfél óra kell neki, majd meghámozom, tök egyszerűen le lehet húzni a héját. Így az összes vitamin és ásványi anyag benne marad, mert párolódik, nem főzöd.
A meggyet pedig gondolom fagyasztottat használsz. Én be szoktam tenni egy picit mikróba, de teheted egy lábosban a tűzhelyre is, és ahogy felmelegszik, szintén nagyon egyszerűen le tudod húzni a héját. Amíg pici a baba, ezt célszerű így csinálni, nehogy bántsa a pociját. Aztán később fokozatosan áttérhetsz majd a héjas változatra is.
3/4 anonim válasza:
Szia!
Nekünk i svolt ilyen problémánk, én a dm-ben vettem bio céklalevet és azt adtam a babámnak.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válszokat:)
2010. jún. 1. 08:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!