4 éves a kisfiam, hallásvizsgálatra kell mennem vele, megkésett beszédfejlődés miatt! 4 évesnek milyen formában csinálják a hallásvizsgálatot?
Na hát akkor ez nem fog menni! :-)
Voltunk már mikor kisebb volt,akkor valami cső alakú valamit raktak a füléhez,és a sz.gép rajzolta a görbét!
nem, amit az első az a státuszon van, amit a védőnő csinál!
audiológián teljesen más vizsgálatok vannak, ott nem kell a gyereknek emelgetni a kezét.
azt hiszem 4 félét csinálnak, erre már pontosan nem emlékszem.
elsőnél egy fülest raknak rá és a gép méri, hogy mit ver vissza a dobhártyája, tehát teljesen pontos eredményt ad, nem úgy mint a védőnős vizsgálat.
második az amit írsz, be kell fogni az orrát és teljesen némán ülnie fél percig, ezt is gép méri :)
harmadik a szabadhallásos, egy szobában több helyről jön a hang és figyelik, hogy néz-e a hang irányában.
még azt hiszem van egy, de nem emlékszem mi volt az, mi már rég voltunk...
ja meg persze ehhez hozzá tartozik, hogy átküldenek fül-orr-gégészetre és ott is belenéznek a fülébe nincs-e gyulladás :)
Nálunk nem volt füles.
Leültünk egy székre, az ölembe vettem, és asszisztens hölgy beledugott a fülébe egy kis szerkentyűt, és közben néztük közösen "mit rajzol a füle", utánna a másik füllel is így.
Nagyon aggódtam, mert a fiam lehetetlen kisördög ilyen helyzetekben, itthon egy régi fülhallgatóval úgy játszottunk, hogy felvette, és apa a háta mögé ment, és azt a kezét kellett felemelni, amerről apa hangját hallotta. Kellemeset csalódtam a fülészeten mikor nem ezt a sípolós módszert alkalmazták nála, biztos nem is sikerült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!