Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegen nyelvet jól beszélő...

Idegen nyelvet jól beszélő anyukák, beszéltek kisgyerekhez idegen nyelven vagy tanítjátok őt valamilyen formában?

Figyelt kérdés
Én elég jól beszélek angolul és van egy 2 éves kislányom. Ismerősök állandóan kérdezik, miért nem beszélek neki angolul, hagy tanulja. De azt sem tudom, hol kezdjem, nem tudom, hogy kell tanítani.
2013. ápr. 22. 13:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tanmenet :) játék közben beszélj hozzá így :) de ha nem szeretnéd te csinálni, sok diáklány szívesen vállal idegen nyelven bébiszitterkedést, van angol ovi is, és még más lehetőségek. Mi fogunk hozzá beszélni, ketten a párommal 3 nyelven tudunk, ki fogjuk használni. Nem kell semmi extra dolog hozzá, csak szokja a kiejtést, hangzást, angol mesefilmek, néha így beszélünk.
2013. ápr. 22. 14:01
 2/16 anonim ***** válasza:
62%

Párom német, kitalálta, hogy németül fog beszélni a gyerekhez hogy eleve két anyanyelve legyen. Mondom sose... Ő se tud normálisan beszélni, mert ő is így nőtt fel. Sokáig dadogot most is beszédhibás. Nem látom értelmét, hogy ő németül én magyarul mondjam.

Após kollégája így beszél a gyerekhez és neki is hibái vannak a dadogás mellett. Német szavakat kever a magyarhoz és fordítva.

2013. ápr. 22. 14:01
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem szabad csak ha anyanyelvi szinten beszéled, különben rosszul tanulja meg, ezt egy logopédus mondta, én nem tudom, hogy igaz-e, de egy anyukáknak szóló tévéműsorban hangzott el, hogy hibás intonációt, logikai felépítést a mondatokban, helytelen beszédtechnikát stb. okoz, és hogy a magyar nyelvben is károkat okoz. Még egyszer mondom, hallottam, és nem az én véleményem!
2013. ápr. 22. 14:02
 4/16 A kérdező kommentje:
Ismerősök között vannak kétnyelvű (többnyelvű) szülők, és két különböző nyelven beszélnek a gyerekhez. De az adott, mert az apuka nem is tud magyarul. De tőlem megszokta, hogy magyarul beszélek hozzá, a férjemmel is magyarul, mert ő meg németül tud egész jól. Szóval nincs a magyaron kívül olyan nyelv, amit legalább ketten beszélünk. Angol nyelvű babysitter is jó, de egyelőre itthon vagyok a gyerekkel, így az csak később lesz aktuális. Az az igazság, hogy olyan idegennek érezném, ha nem az anyanyelvemen szólnék a lányomhoz. Ti nem érzitek ezt? Ha anyanyelvi szinten beszélném, biztos nem lenne bennem ez az érzés.
2013. ápr. 22. 14:07
 5/16 anonim ***** válasza:
45%
Nem szabad,csak akkor van értelme ha a két szülő különböző nyelvű.Egy 2 évesnek magyarul kéne megtanulni nem pedig idegen nyelven amit nem valószínű,hogy jól tanulna meg tőled,bármilyen jól beszélsz is.
2013. ápr. 22. 14:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én terveztem, hogy majd megtanítom a gyermekemnek, azt a nyelvet, amit én beszélek,a magyaron kívül, mivel nyáron sokat megyünk majd a nagyihoz, aki külföldön lakik.Csak sajna kezdek felejteni :(
2013. ápr. 22. 14:24
 7/16 A kérdező kommentje:
Na, igen, ez a másik: kezdek felejteni.
2013. ápr. 22. 14:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy anyanyelvi, de jól beszélsz, annyit megtehetsz, hogy a játékait, tárgyakat megnevezed neki németül is, egyszerű utasításokat először két nyelven majd csak angolul adsz, de a folyamatos beszédet a fentebb leírtak miatt nem javasolnám.Kislányomnál először a játék neveként mondtam, pl.a plüss kutyusnak az volt a keresztneve, hogy hund. Utasítások: Komm her bitte! Gyere ide légysives, aztán már csak a német maradt. Közel 3 évesen rengeteget ért és egész sokat mond is.
2013. ápr. 22. 14:30
 9/16 A kérdező kommentje:
Ez jó kezdésnek tűnik, kedves Utolsó!
2013. ápr. 22. 14:33
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Angoltanár vagyok,szintén kétéves kislánnyal,és nem.Én is iskolában tanultam meg,feleslegesnek tartom összezavarni,nem nyelvi környezetben élünk.Ha majd tanulni fog,akkor segíteni fogok neki,de most még nem.
2013. ápr. 22. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!