Gyed után visszaszeretnék menni dolgozni. Milyen formában fogalmazzam meg ezt a főnökömnél? Kijelentsem, hogy jövök, vagy kérdezzem meg, hogy van-e hely számomra? Félek egy kicsit.
Én ilyet írtam:
Alulírott XY azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy a gyed lejárta után(dátum) szeretnék újra x órában munkába állni!
Köszönettel: XY!
Amit első írt kb. jó, de ha kicsit közelebbi viszonyban voltatok, lehet bővebb lére ereszteni, meg kevésbé hivatalosan fogalmazni.
A lényeg, hogy írásban, legalább 3-4 hónappal a dátum előtt jelezd, mert nekik is kell idő, és ha esetleg nemleges a válasz, nektek is legyen időtök "B" terven gondolkodni.
Én először e-mailt írtam, hogy nyoma legyen. Pedig jóban vagyunk, de egy gyedről visszamenő anyukának nincs általában könnyű dolga, így jobb, ha van nyoma a dolognak.
Amúgy nem fogalmaztam nagyon hivatalosan, mert jó volt mindig a viszonyunk. Én mielőtt vissza akartam volna menni, egy fél évvel azelőtt bejelentkeztem a főnöknél.
En irtam a fönökömnek egy e-mailt, akkor kertem töle idöpontot, egy szemelyes talalkozora, amin elmondtam neki, hogy x.honap 1-jevel a gyerek bölcsibe megy es szeretnek visszamenni dolgozni.
Igy megvolt mindenhol a nyoma, hogy kerestem elötte. Es vissza is vett dolgozni.
Egyetértek azzal hogy legyen írásos nyoma annak hogy bejelented a visszatérési szándékodat.
Itt van még egy kis "mankó" hozzá ( ezt a blogot amúgy is érdemes alaposan átolvasgatni, rengeteg hasznos információ található benne kifejezetten kismamás munkajogi kérdéseket illetően, itt kérdést is tehetsz fel):
Jól tudod, sajnos nincs már felmondási védelem ( minden esetben) a gyermek 3 éves kora előtt újra munkába álló kismamáknak:( Ez persze nem jelenti azt hogy mindenkit kirúghatnak akit csak akarnak: a munkáltatói felmondás indokát a törvény többé - kevésbé meghatározza ( erről röviden itt is olvashatsz: [link]
Persze indokot szinte mindig lehet találni, mint tudjuk:(
Célszerű mihamarabb tájékozódni akár kollégáktól, akár a felettesedtől a jelenlegi helyzetet illetően, jobb, ha tudod hogy mire számíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!