Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves kor után ti adtatok...

Anikó0205 kérdése:

1 éves kor után ti adtatok babátoknak tejet? Ha igen milyen zsírtartalmút és milyen formában?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy több anyukától hallottam, hogy felvizezi a bolti tejet (felestejnek hívják) és azt issza a pici. Tapasztalatok?
2013. jan. 18. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Bocsi az OFF-ért,de ez nálunk is pont aktuális kérdés; engem is érdekel.
2013. jan. 18. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Én úgy kezdtem, hogy 1 dl forralt víz és 1 dl forralt tej. Ezt kakaónak vagy karamellnek csináltam meg. Bár sokak szerint felesleges vízezni. Mindenképpen magas zsírtartalmú tejet, 2,8 vagy 3,5%-osat.
2013. jan. 18. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Az első pár alkalommal hígítottam neki vízzel, de amikor nem lett tőle semmi baja, akkor már tisztán kapta. Sokáig csak kakaónak itta meg, majd utána sehogy sem, azután a vaníliás tej volt a favorit, megivott belőle napi fél litert is, és most már simán issza szerencsére. Kb. 14 hónapos volt, amikor először kapott belőle, a bolti 2,8%-as tejet veszem neki, de volt már rá példa, hogy tehéntejet kapott kizárólag forralva. Sokáig forraltam a boltit is, bár azt nem kellene elvileg, csak az utóbbi időben kapja a dobozból melegítve. Most 22 hónapos.
2013. jan. 18. 13:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
2013. jan. 18. 13:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is feles tejjel kezdtem, a dokinő mondta hogy ha tejet kap a gyerek, akkor csakis 2,8as fölöttit és nem kell vizezni, adhatod normálisan. Ha házi tehéntejet veszel azt forralni kell, amúgy én csak melegítem.

Nálunk a lányunk kakaóként issza, reggel-este kb 2-2 decit.

2013. jan. 18. 13:44
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, azzal tisztában voltam, hogy magasabb zsírtartalmú legyen, csak ez a vizazéses dolog nem volt teljesen világos. Köszönöm.

Védőnőnket már nem kérdezem ezzel kapcsolatban, mert neki az a meglátása, hogy 3 éves éves koráig ne igyon sima tejet a gyerek. Nem vitázom vele, amiről nem tud, az nem fáj neki.

2013. jan. 18. 13:47
 7/9 krisztivan ***** válasza:
Minél jobb minőségű tejet adjál.Nem kell vizezni de nagyon kevés mennyiséggel kell kezdeni.Pl.30ml.Ha nem bírja a baba akkor a nagyobb mennyiségű "felestej" is kiüti.Én 2.8-as házi tejet adtam neki 11 hósan.Minden másnap emeltem az adagot30ml-40ml-50ml.1 hét után itta rendesen és 1 hónap után már 3.6-os tejet vettem.
2013. jan. 18. 14:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Eleinte én is vizeztem, de csak a 2,8-as és 3,5-öst.

Csak tejbegríznek, tejberizsnek, és egyéb főzött formában eszi meg.

2013. jan. 18. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 3,5-es tejet adok a fiamnak 13 hónapos kora óta. Bolti, UHT tejet, nem vizeztem soha, csak langyosítottam, mert a hideg tejet nem szereti.
2013. jan. 18. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!