Bölcsődébe munkáltató igazolás milyen formában kell?
Utánanéznek?
Nekem is ismerős adott munkáltatóit anno, és nem néz5tek utána. A bölcsiben adtak egy papírt, ezt kellett a "munkáltatónak" kitöltenie.
2012. máj. 24. 13:40
1.vagyok. Bár azt nem értem, hogy hogy tudtak kirúgni gyed/gyes alatt?
2012. máj. 24. 13:42
3/11 A kérdező kommentje:
Hát úgy, hogy vissza akartam menni dolgozni. És hallottak arról, hogy júliustól már megtehetik. Szóval közölték, hogy akkor júliusig kifizetik a béremet, és mehetek. Persze közös megegyezéssel. Megmondták, ha nem írom alá, akkor pokollá teszik az életemet a munkahelyen. Szomorú, de szerintem felesleges emiatt hadakozni, nekem munkajogász is azt mondta, hogy max. pár havi végkielégítést tudtam volna belőlük kisajtolni, ha perelek. És ha híre megy a városban, akkor már senki nem fog engem felvenni soha többet.
1.: Értem. Hát jó szemét, az tény. Sajnálom, hogy így jártál. Anno én is körbekérdezgettem, hogy utána nézne-e az igazolásnak, én mindenkitől azt hallottam vissza, hogy nem kérdeztek utána. És mondom, nekem sem néztek utána. Tehát add be nyugodtan a gyereket, mert ha nem adod be, esélyed sem lesz új helyet találni.
2012. máj. 24. 13:49
Tőlem nem kértek semmit se bölcsihez, se az ovihoz. Nem is tudtam volna adni, mert nappali tagozatos hallgató vagyok az egyetemen, így pénzt korrepetálásból szerzek.
22F
2012. máj. 24. 13:50
Hátha nem is kérnek munkáltatóit. Ha igen, az kicsit rázós azért, hisz a jegyzőnek joga van "nyomozni".. De ha már egyszer felvették a gyereket, nem hiszem, hogy kirakják. Nem kell az orrukra kötni, hogy ilyen carul jártál.
Köcsög munkáltatód!! Szemét vadkapitalista családellenesek, ezek nyomorítják meg a rendes emberek életét...
2012. máj. 24. 14:31
7/11 A kérdező kommentje:
Kérnek, azt mondták. A szülői értekezletre vinni kell jövő héten.
Hívogatnak interjúra egyébként, de nem tudom mit szólnak majd, hogy 2 kicsi gyerek. El vagyok keseredve.
8/11 A kérdező kommentje:
Beszéltem tesóm könyvelőjével, azt mondta, hogy ő nem írja alá, mert úgyis utánanéznek. Azt mondta, hogy bejelentenek 1 hétre félállásba, kiállítja a papírt, majd kijelent. Mondjuk szerintem ez is egyértelmű csalás, ha megnézik, de mindegy.
Tőlem is kértek munkáltatóit. Jelenleg nem néznek utána, nincs rá idejük, emberük, nekem ezt mondták. Viszont most már kérik nálunk a szülők TAJ számát, és a bölcsi vezetője azt mondta, az önkormányzat később (szóval most még nem!) lehet, hogy ez alapján fogja ellenőrizni azt, hogy tényleg bejelentve dolgoznak a szülők. Ez még csak egy terv.
A mi csoportunkban egy csomó anyuka nem dolgozik (a valóságban), de tőlük is kértek munkáltatóit és ők vittek is valahonnan.
Egyik hozzászólónak: aki nappali tagozatos halgató, attól nyilván nem kérnek munkáltatóit, a férjem is az, tőle iskolalátogatási papírt kértek.
2012. máj. 24. 23:35
A nappali tagozatos hallgató vagyok, tőlem azt sem kértek. Annyi volt, hogy beirattam 1 éves korában, pár napot bent kellett maradnom vele, de más egyéb nem volt nálunk. Ezen a héten kezdte már az ovit, ott se kellett semmit vinni, igaz, már a születésekor előre beirattam oda, hogy biztos legyen helye. Akkor se kértek semmit.
2012. máj. 25. 00:17
Kapcsolódó kérdések: