Erőszak után szülés. Hogy ment?
Szia!
Remélem nem baj,hogy válaszolok,mert nem történt velem ilyen.
Szerintem mondd el az orvosodnak. Ha emiatt bepánikolnál szülés közbe. Tudja, hogy miért va. Így ő is jobban tud készülni!
Szerintem ha fogadott orvosod van, mindenképp beszélj erről vele...hidd el, neked is könnyebb lesz utána. Néha jó kimondani azt ami az embert bántja.
És ha egy kicsi jó érzés is van benne, úgy fog hozzád állni.
Ha nem, akkor keress másik orvost, mert nem fogsz bízni benne!
Nem, szülni szeretnék. Az, hogy megszülöm, még mindig kevésbé ijeszt meg, mint az, hogy reflektorokkal vagyok megvilágítva, el vagyok érzéstelenítve, ki vagyok kötözve és sokan felettem állnak és azt tesznek velem, amit akarnak. Ebbe belegondolni sem bírok. Én akarom irányítani a testem, és azt, hogy mi történik velem. Amíg nem muszáj, műtőbe nem mennék. Az altatás sem nyugtat meg, csak még rosszabb a tudat. Nem, azt nem, csak ha életet kell menteni véletlenül. De köszi, távolról logikusnak tűnhet.
Vacillálok, hogy elmondjam -e. Igazából egyetlen embernek meséltem el eddig, csak a férjemnek. Azt sem tudnám, hogyan álljak neki. Annyit mondtam neki, hogy félek a vizsgálatoktól, ezt megértette, és nagyon empatikus volt, mondta, hogy mikor érint meg, mikor-mit csinál, szóval szerintem rendes lenne, ha elmondanám. De mégsem ülhetek ott, mint egy kuka, hogy hát izé, volt egy férfi... ááá, ezt hogy lehet elmesélni egy idegennek? Milyen szavakkal? Hogyan? :( Nem akarom, hogy sajnáljanak, nem akarom, hogy tudjanak róla mások, ne adja Isten egy zárójelentésre felkerüljön, vagy megbeszélje a kollégáival, hogy "nah, ez az a nő, aki..." Ebbe is rossz belegondolnom.
Hülye vagyok nagyon? :(
Valószínűleg a hormonok is közrejátszanak most, de ha csak elképzelem, hogy elmesélek neki ebből bármit, már bőgnöm kell, nem hiszem, hogy normálisan tudnék vele erről beszélni. Meg hát mit is várok tőle, utána, mit mondjon? Maradna a kellemetlen csend, vagy a sajnálkozás, vagy nem mond semmit, csak hogy "aha"? :-/ Nem tudom...
Próbálok tanácsot adni...
Szóval mondjuk egyik vizsgálat alkalmával kezdhetnéd úgy a mondandód, hogy:
"gondolom észrevette a doktor úr, hogy mennyire félek még a vizsgálatoktól is. Rengeteget szorongok a szülés miatt, mert .....
Én valahogy így kezdeném.
Tudom, hogy idegen, meg férfi..meg ilyenek, de gondol arra, hogy ez kell ahhoz, hogy ott abban a helyzetben jobb legyen!
Hidd el, meg fogsz könnyebbülni te is. A babára gondolj, hogy ő is merjen kibújni... ne szorongj majd e miatt(is).
Vagy akár megkérdezhetnéd, hogy menyien lesznek bent szülésnél, mert benne megbízol.. viszont nagyon aggódsz, mert.....
meg fog hallgatni, hidd el!
Nekem más problémám volt, és az orvosom totál mellettem állt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!