Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit lehet tenni szülészeti...

Mit lehet tenni szülészeti erőszak ellen?

Figyelt kérdés
Most még nem, de később majd szeretnénk babát a párommal, viszont nagyon sokat hallottam a szülészeti erőszakról, és nem akarom, hogy olyat tegyenek velem, amire nincsen feltétlenül szükség, és nem is akarom. Hogyan lehet ezellen védekezni? Csak komoly válaszokat szeretnék, a trollkodni vágyók keressenek másik kérdést.

2022. jún. 26. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
71%
Otthonszülés.
2022. jún. 26. 21:01
 62/84 A kérdező kommentje:
60 nem minden nő, de vannak idősebb nő rokonaim, akik elmondják nekem.
2022. jún. 27. 07:11
 63/84 anonim ***** válasza:
88%
térjünk csak át a felvettek és ki se jöttek a ponthatárok részhez 😂
2022. jún. 27. 07:20
 64/84 A kérdező kommentje:
63 a kérdésemre válaszolj légyszi, vagy mást cseszegess.
2022. jún. 27. 07:32
 65/84 anonim ***** válasza:
85%

Hát kérdező, elég trágya kórházban szülhettek az ismerőseid.

Se neked, se egyetlen ismerősömnek/rokonomnak/barátomnak cc 200 nő, egyiküknek sem volt hasonló élménye mint amiket leírtál:-D

2022. jún. 27. 07:34
 66/84 anonim ***** válasza:
82%
Te meg a miénkre. Miért vegyünk komolyan, mikor nyilvánvalóan hazudsz??
2022. jún. 27. 07:34
 67/84 A kérdező kommentje:
65 nálunk a családban, rokonságban viszont sajnos több eset is volt. És nem egy kórházban szültek.
2022. jún. 27. 07:37
 68/84 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy csomó nő, aki szült és nem élt át szülészeti erőszakot (hála az égnek), tehát ez azt jelenti, hogy nem él át mindenki szülészeti erőszakot. Tehát van remény, vannak normális kórházak, orvosok, szülésznők. De te ezt nem fogadod el, mert pár nőismerősöd szülés élménye rossz volt? Én elhiszem, hogy nekik rossz volt, de engedtessék meg, hogy az enyém meg kellemes élmény legyen, ahol az orvosok nem egy darab húsnak, hanem emberi lénynek kezeltek és végig segítettek és támogattak.

Szerinted a szülésznőknek van külön kollokviuma arra, hogyan alázzák rommá a kismamákat és végezzenek el egy rakat felesleges beavatkozást és erre hogyan elégüljenek ki érzelmileg?

A kérdésedre a válasz, mit lehet tenni? Amennyiben beigazolódik, hogy szülészeti erőszak történt, jelenteni kell ahol csak tudja az ember. hátha történik változás. Erre vannak megfelelő fórumok (pl másállapot a szülészetben). Szülés előtt pedig tájékozódni a kórházakról, orvosokról, hogy hol mi a protokol. Ha semmi sem tetszik, akkor fizetni a magánkórháznak, hogy úgy szűlhes, ahogy te biztonságosnak érzed. De szerintem egy épeszű orvos és szülésznő se fogja engedni, hogy veszélyeztesd magad és a babát azzal, hogy megtagadj életmentő beavatkozásokat, hiába ítéled majd azokat feleslegesnek.

2022. jún. 27. 07:43
 69/84 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk azt sem értem, hogy kinek jut eszébe a tizen huszon éves gyerekének ilyen rémtörténetet mesélni, még akkor sem, ha igaz. Nekem a 3 csodás szülésélményem előtt volt egy borzasztó missed ab-m, de a szülés előtt álló fiatal lányomat biztos nem rémisztgetném ilyennel, és egyszerűen nem tudom megérteni azokat, akik ilyet tesznek.

Másrészt eddig én ilyen történeteket a körülöttem lévő jó sok kismama közül egyetlenegytől hallottam, aki egyébként az első babáját várta, és pont amiatt otthon szült, mert a kórházak tele vannak szülészeti erőszakkal. Ő pont ilyen stílusban, és ilyen részletesen mesélte nekem, aki 3x szült, hogy ott igen is mik történtek, de valós tapasztalata nem volt róla. A férjöltésről meg egyenesen sosem hallottam, de szuper, hogy mindenki, aki még szülőszoba közelében sem járt, annyira tudja, hogy ott mi történik, hogy regényt tudna írni. Aki meg (pl az itt válaszolók között) is többször szült, az pont a szerencsés kivétel? Szerintem inkább az a sajnálatos kivétel akikkel ez megtörtént, de sok esetben sajnos azok a gyökér orvosok már a terhesgondozás alatt sem voltak ma született bárányok, szóval ott meg nem értem, hogy mire számít az ember (pl volt olyan, aki kijelentette, hogy ne merészelje felhívni, amíg nem 3 percesek a fájások, aztán ugyanez a doki türelmetlen a szülés alatt, igazából számomra ez nem meglepő, de mondjuk én soha többet nem mentem volna hozzá, nemhogy még fizessek is neki).

2022. jún. 27. 07:58
 70/84 anonim ***** válasza:
85%

63, ne cseszegesd már, őt biztos a cambridge-i vagy az oxford-i egyetemre vették fel, lehet ott már előbb kiderült, és már ezért tudja, csak nem akarja írni, mert nem akar szekrénykedni, ennyiről van szó csak! Nem tudom mit kell rosszindulatúskodni!!!!

🤣🤣🤣🤣

2022. jún. 27. 08:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!