Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit lehet tenni szülészeti...

Mit lehet tenni szülészeti erőszak ellen?

Figyelt kérdés
Most még nem, de később majd szeretnénk babát a párommal, viszont nagyon sokat hallottam a szülészeti erőszakról, és nem akarom, hogy olyat tegyenek velem, amire nincsen feltétlenül szükség, és nem is akarom. Hogyan lehet ezellen védekezni? Csak komoly válaszokat szeretnék, a trollkodni vágyók keressenek másik kérdést.

2022. jún. 26. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 anonim ***** válasza:
64%

Laikusként, meg főleg utólag, azért nem egyszerű eldönteni, hogy mi meg hogy lett volna jobb.

Nem is értem azokat, akik utólag kijelentik, hogy ez meg az biztos jobb lett volna, holott akik értenek hozzá, ott és akkor rengeteg körülményt figyelembe vesznek egy-egy döntésnél.

Vannak jobb meg kevésbé jobb szakemberek, de ugyanúgy régen sem volt séta galopp egy szülés, ahogy most sem, nem a filmekre meg barátnő elmondásaira kellene hagyatkozni, és hasonlítgatni, hogy hú, igen, lehet ha nekem úgy csinálják, máshogy alakul, mikor laikusként fogalma sem lehet róla, mi és miért történt úgy ahogy.

Akik ezzel foglalkoznak, túl vannak ezer szülésen már, elég megmosolyogtató felül bírálni, pláne UTÓLAG, és jobban tudni, mit KELLETT VOLNA, ott és akkor.

2022. jún. 26. 08:46
 12/84 anonim ***** válasza:
38%

Mi ebben erőszak? Csak mert nem látom.

Ha olyat tesznek veled amire nincs feltétlenül szükség akkor előtte gondolom tájékoztatnak tehát van jogod nemet mondani, bár nem értem mit értesz az alatt hogy olyat tesznek veled...ezt bővebben kéne kifejteni...és ha nem is akarod akkor mond ki vagy válts kórházat, magánkórházba mész...nem nehéz dolog. De az kicsit gáz hogy még nem is vagy terhes de már ezen parázol...

2022. jún. 26. 08:50
 13/84 anonim ***** válasza:
77%
Pedig az orvosok is hibáznak, én is azért lettem fogyatékos valamilyen értelemben. Nem elég hogy hibázott,de nem voltak ezt hajlandó papírra leírni( közben szóban elismerték hogy hibáztak) mert nem akarták a kollégát bajba keverni. Ez a mai napig nem változott, képesek hibázni és utána még te vagy a szar alak amiért felszólalsz magadért. A csecsemősök szoktak a legrosszabbak lenni.
2022. jún. 26. 08:50
 14/84 A kérdező kommentje:
11 ha már ott tartunk, igen, képzeld szülésznőnek tanulok, szóval nyilván addigra rendelkezni fogok a megfelelő tudással.
2022. jún. 26. 08:52
 15/84 anonim ***** válasza:
90%
8as nincs szabad kórház választás. Simán elküldhetnek csak a körzetesnek van ellátási kötelezettsége.
2022. jún. 26. 08:53
 16/84 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, akkor megszülsz otthon ha szülésznő leszel:-D
2022. jún. 26. 08:54
 17/84 anonim ***** válasza:
76%

Nehogy azt higgye senki, hogy külföldön különb.

De akkor bármit ide lehetne venni, akármilyen műtétet, nemcsak a szülést, és elemezgetni a hibákat meg a mi lett volna ha... dolgokat.

Amúgy meg magánkórházban is ugyanúgy dönthet egy orvos rosszul, és ott is el fogják végezni azt az adott beavatkozást, ha szükségesnek ítélik, hiába nem tetszik a kismamának.

2022. jún. 26. 08:54
 18/84 A kérdező kommentje:
13 nem, képzeld nem kérdezik meg. Anyukámon is hajtottak végre beöntést és gátmetszést is anélkül, hogy ő mondta volna hogy mehet, engedi, és főleg anélkül, hogy szükség lett volna rá. Ez pedig erőszaknak számít. És nem, nem gáz, hogy tudom, hogy milyen 💩Magyarországon szülni és jogosan tartok tőle, hogy olyat tesznek velem, ami nem szükséges, és nem is akarom.
2022. jún. 26. 08:57
 19/84 anonim ***** válasza:
58%
16. Pont hétfőn beszéltem erről a Sote egyik orvosával, nem küldenek el, beszéltem csütörtökön a nőgyógyászommal, aki azt mondta bárhova mehetek, ellátnak mindenhol, ő is állami kórházban szülész-nőgyógyász, és még egy szülésznővel is beszéltem erről és egy másik nőgyógyásszal is. Nem értem miért ne hinnék nekik? Amúgy az az egy kérésük volt, hogy akkor nst-re is abba a kórházba menjek ahol szülni szeretnék, hogy megismerkedjek a kórházzal, de ez természetes volt amúgy is, minek mennék másik kórházba ha nem ott akarok szülni?!
2022. jún. 26. 08:59
 20/84 anonim ***** válasza:
36%

Ennek a kérdésnek semmi értelme, hogy törlődnek a vélemények.

Felnőtt ember ennyire nehezen viseljen ellenkező álláspontot?

Nahát, pont ilyen óvodásnál nem akarnék én se szülni az biztos.

2022. jún. 26. 09:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!