Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit lehet tenni szülészeti...

Mit lehet tenni szülészeti erőszak ellen?

Figyelt kérdés
Most még nem, de később majd szeretnénk babát a párommal, viszont nagyon sokat hallottam a szülészeti erőszakról, és nem akarom, hogy olyat tegyenek velem, amire nincsen feltétlenül szükség, és nem is akarom. Hogyan lehet ezellen védekezni? Csak komoly válaszokat szeretnék, a trollkodni vágyók keressenek másik kérdést.

2022. jún. 26. 08:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
77%

A ponthatáros részt azért diszkréten átugrotta, hogy őt hogy vehették már fel, de mindenki más a hülye. 😂

Kaptál tapasztalokat, leírták, ez nem úgy megy, mint ahogy te 18 évesen elképzeled. Akinek nem tetszik a hozzászólása, az nem is releváns, oké. 😂

2022. jún. 26. 16:10
 52/84 anonim ***** válasza:
87%

viszont nagyon sokat hallottam a szülészeti erőszakról

Persze, minden 18 éves erről beszélget.

2022. jún. 26. 16:40
 53/84 A kérdező kommentje:
50 a te válaszod sem hasznos... Ahogy 52 a tiéd sem. Nem hagytam figyelmen kívül egy szót sem egyik "válasznál" sem, el olvastam mindet, csak éppenséggel nem a kérdésemre válaszol. Az, ami nekem nem tetszik, még nyilván lehet releváns tartalom, csak éppen ez a kérdés alatt nem igazán van olyan. Sajnos sok ember úgy van vele, hogy a szülés fáj, a szülés 💩 az orvosnak meg mindenhez joga van, a nő meg csak feküdjön, vagy max nyomjon, és semmiről nem is kell tudnia a nőnek. Szerintem az pedig nagyon felháborító, hogy sokszor nem is szembesítik a nőt, hogy éppen mit is fognak csinálni vele, és ráadás képen max egy darab húsnak nézik, ha a leendő apuka bent van, akkor csak hozzá beszélnek. A férjöltést pedig (amit sokszor anélkül hajtanak végre, hogy az anyuka nem is tud róla) egy eléggé gáz dolognak tartom. Elég az is, (ha már ténylegesen szükséges volt a gátmetszés) hogy ha azt a részt varrják össze, nem kell még többet "bevenni", mert az sokszor pont, hogy meg nehezíti a nemi életet, és a hüvelybe helyezhető menstruációs segédeszközök bejuttatását.
2022. jún. 26. 16:41
 54/84 anonim ***** válasza:
77%

Ezzel a felfogással nagy sikered lesz az iskolában is meg a munkahelyen is.

Légyszi, majd ott is kezdj el okoskodni az orvosnak meg a tapasztalt szülésznőknek! 😄

2022. jún. 26. 16:44
 55/84 anonim ***** válasza:
79%

Valamelyik hülye elkezdte terjeszteni a férjöltést, azóta ezen kattognak a tudatlanok.

Érdekes, egyetlen nőt sem ismerek, akinek tényleg ilyen gondja van.

A másik, honnan tudod 18-19 évesen, mi történik a szülőszobában? Honnan veszed, hogy csak apukájhoz beszélnek???

És igen, fontos infó lenne, hogy ugyan, honnan tudod, hogy felvettek, mert megkérdőjelezi a valóságtartalmát annak, amit írsz.

2022. jún. 26. 16:48
 56/84 anonim ***** válasza:
90%
Remélem tényleg csak kitaláltad azt a részt kérdező, hogy szülésznő leszel, mert ha nem, akkor remélem sosem jutsz el addig, hogy szülő nőkkel foglalkozz. Ennyi agyament netes hülyeséget összehordani...
2022. jún. 26. 17:53
 57/84 anonim ***** válasza:
72%

"ha a leendő apuka bent van, akkor csak hozzá beszélnek"

Életedben nem szültél... ezt honnan tudod? Férjemhez kb hozzá se szóltak szülés közben, velem beszéltek, én szültem ő csak ott volt, hogy engem érzelmileg támogasson és lássa a gyerekét megszületni.

Amikor érzéstelenítést kaptam, velem beszélt az anesztes, hogy mit fogok érezni, mi fog történni. Amikor antibiotikumomt kötöttek be, nekem mondták mit tolnak éppen belém. Mikor nyomnom kellett velem beszéltek, mit kezdtek volna apával? Miért beszélnék meg ezt apával, akivel semmi sem történik. Nem a kismama gyámja, hogy vele beszélgessenek a beavatkozásokról. Nyilván ha feltesz egy kérdést válaszolni fognak neki, ha neki kell valamit aktívan cselekednie, akkor is szólnak hozzá, de nem ő a lényeg a szülés közben.

2022. jún. 26. 18:24
 58/84 anonim ***** válasza:
80%

Még ha tényleg lenne is egy rossz szülés élményed... De könyörgöm, a neten olvasgattál össze-vissza, és nem tetszik aki valós élményt ír le, mert neked az "nem releváns" hozzászólás.

Akkor a tiéd hogy lehetne releváns kérdés, amit másoktól ollóztál össze?!

A hazugságba keveredés már csak hab a tortán.

2022. jún. 26. 18:33
 59/84 A kérdező kommentje:
Nem neten olvastam, hanem ismerősi tapasztalatok.
2022. jún. 26. 20:40
 60/84 anonim ***** válasza:
86%
Mert minden szülő nő egy középiskolásnak mesél.
2022. jún. 26. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!