Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kinek mi jött be?

Szülés után kinek mi jött be?

Figyelt kérdés

Milyen felnőtt pelenka, hálós bugyi, betét, stb. jött be, egyáltalán mivel készültetek szülés utánra?

Első baba, így egy kicsit meg vagyok lőve azzal, hogy mit lenne érdemes vinni a kórházba, ami a lehetőségekhez képest mégis komfortosabb viselet talán. Hány napig kellett ilyesmit használnotok, mikor volt elég egy kényelmes bugyi, éjszakai extra betéttel mondjuk?

2022. jan. 30. 18:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Kórházba eldobható bugyi, a világ egyik legjobb találmánya, oldalánál leszakítod magadról, betéttel együtt mehet a kukába. Persze becsomagolva. Nincs bajlódás, nincs véres szennyes, nincs szenvedés a levétellel. Ha jó méretet választasz nem is kényelmetlen.
2022. jan. 30. 18:11
 2/24 anonim ***** válasza:
55%

Olyan szülés utáni betét, ami ragasztós, plusz egyszerhasználatos bugyi. Én hetekig így éltem 😂 2 hétig én is úgy festettem hátulról, mint aki nem szobatiszta 😂

Legközelebb a kórházi napokra felnőtt pelenkát fogok inkább vinni.

A harmadik hét végétől elég volt sima betét, aztán pár napig tisztasági. A hatodik héten már semmi barnázás sem volt.

2022. jan. 30. 18:13
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

Tena bugyi, az éjszakai meg felnőtt betét nem jött be.

Ez meg, felhúz, letol, kuka. Nem bánta a bugyim, nem kellett vele szenvedni.

2022. jan. 30. 18:25
 4/24 anonim ***** válasza:
85%

Én mindkettőt próbáltam (eldobható bugyi+óriás betét és tena lady pelenka), de legközelebb csak a felnőtt pelenka. Ok, rendkívül ronda, de nagyon kényelmes, nem csúszik el, császársebbel is kompatibilis, és sajnos tapasztalat, de ha véletlenül bepisilsz, azt is prímán bírja. Nekem egy hétig kellett, természetes szülés után, mert ömlött belőlem a vér. Utána elég volt egy éjszakai betét is, pár nap után meg már a sima nappali betét is. 2 hét után csak maszatolás volt, az már nem volt vészes. Viszont az sokáig tartott, majdnem végig a 6 hét alatt.

És ha neked lennék, és opció a természetes szülés, akkor vinnék aloe vera sprayt gátsebre vagy az egyéb sérülésekre, aranyér kenőcsöt és magadnak is egy csomag popsitörlőt (jó olyan is, mint amit a babának is vennél) mert lehet a vécé papírra rá se akarsz majd nézni. :D Nekem ezek a megváltást jelentették.

2022. jan. 30. 18:29
 5/24 anonim ***** válasza:
86%

Az első időszakra Jessa inkontinencia bugyipelenkát vettem (DM-ben kapható, olyan, mint a Tena, amit ajánlani szoktak, csak fele annyiba kerül😁). Rettentő kényelmes volt, és nagyon sok vért felfogott. A gátsebemet sem bántotta. Bár természetes úton szültem, de ahogy olvastam, császárosok is dicsérték, hogy nem nyomta a sebüket.

2 csomaggal vettem, igazából a második már majdhogynem felesleges volt, de elhasználtam. Utána sima betétet használtam, annak megfelelően, ahogy menstruáció alatt is szoktam. Most érkezik hamarosan a második babánk, 1 csomag bugyipelenkát vettem, és nagy betéteket az azt követő időszakra. Nekem ez anno bevált.

2022. jan. 30. 18:29
 6/24 A kérdező kommentje:

Kaptam egy megkezdett csomag pelenkát, olyan 10 db van még benne. Gondoltam ezzel kezdenék, ha már van, de ránézésre eszméletlen kényelmetlennek tűnik... Nyilván nem tudom milyen "szökőárra" kell készülni, lehet ez lesz a jó megoldás, de inkább B tervet is vinnék. Hány eldobható bugyit vettetek? Érdemes benne bajlódni a betét cserével, vagy kényelmesebb egyből kukázni az egészet?

A jégbetétnek van értelme, érdemes lenne azt is beszerezni?

2022. jan. 30. 18:30
 7/24 anonim ***** válasza:

5# vagyok

Nálunk az eldobható bugyit nem ajánlották az elejére, tényleg inkább a bugyipelenkát. Milyet kaptál pontosan?

Jégbetétem nem volt, de arról jókat hallottam.

2022. jan. 30. 18:32
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Kaptam eldobható bugyit, jégbetétet, óriás betétet, de végül a kórházban csak felnőtt pelenkát használtam. Nekem kényelmes volt, baleset sem volt. Hogy meddig lesz erős a vérzés, az nagyon egyedi, olvastam már itt olyant, aki 8 hétig erősen vérzett, én például a kórházból hazaérve néhány napig éjszakai betétet használtam, utána pár napig sima betétet, és másfél héttel szülés után már elég volt a tisztasági.
2022. jan. 30. 18:51
 9/24 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a szülésznő azt mondta 2 betétet tegyek be nem egymásra, eltolva és tényleg az volt a legjobb
2022. jan. 30. 19:28
 10/24 anonim ***** válasza:
Tena pants, nagyon jó döntés volt. Kényelmes volt császár után. Oldalt téphető.
2022. jan. 30. 20:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!