Miért nem veszik sokan komolyan a gyermekágyas, szülés utáni időszakot?
Én úgy tudom, bárhol is olvasok utána, könyvekben, cikkekben, illetve szültem már egy gyermeket, hogy a gyermekágy során pihenni kell. Legalább 1 hétig szinte csak feküdni ajánlott (kicsi átmozgató mozgással) aztán még 2 hétig kb főleg ülni, feküdni, kíméletesen élni. Aztán még 3 hétig nyugisan létezni, még mindig pihenni. 6 hét (vagy ki hogy érzni) után lehet visszatérni a kb mindennapi dolgokhoz, de még mindig nem megterhelően.
Nyilván van, aki nem teheti meg, hogy pihenjen, nem róluk van szó.
Sokak már 3 naposan ugrálnak, emelgetnek, hősködnek. Annyit csinálnak, amennyit bírnak. Aztán kialakul méhsüllyedés, inkontenencia stb, később is lehetnek problémák.
Ti pihentetek sokat? Mit gondoltok erről?
Nekem 2 császárom volt, én nem igazan pihentem. Mind2x az első itthoni nap nem főztem, de utána igyekeztem (bár a kicsinél volt egy hét, amikor rendeltünk), ha a porszívót a lépcsőn kellett vinni, megkértem a párom. A kicsinél az első pár napban nem emeltem a 2 évest, de utana nem volt kivihető.
Nálunk a párom hamar dolgozott (elsőnél hétfőn hazajöttünk, szerdán ment 24be, másodikkal szombaton jöttünk, kedd-szerda-csütt éjjel utana mindig alvónap).
Kutyát is vittem másnaptól, hogy hazajöttem, igaz, az elsőnèl először csak 10-15 percre mert fájt a hasam és tükörjég volt.
De azért úgy nyugisabban csináltam, picit feküdgettem napközben.
Én nem tudnék ágyban lenni, én azt tanultam, hogy az ágy alvásta való, és sose voltam még olyan beteg, hogy erre lett volna szükség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!