Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés. Hogy vélekedtek...

Apás szülés. Hogy vélekedtek róla?

Figyelt kérdés

Bent volt apuka a szülésnél nálatok? Hogy élte meg? Próbáltál rá hatni?

A férjem a kitolási fázisnál most úgy gondolja, hogy nem szeretne bent lenni, majdcsak akkor ha már megvan a baba. Nekem ez ellen nincs kifogásom, nem szeretném, ha esetleg olyan élményeket szerezne, ami később valahol, valamire kihatna. Úgy beszéltük meg, hogy ott lesz és majd ha úgy érzi, akkor kimegy, ha nem, akkor bent marad.

Viszont bárki kérdezi, mindig jön a meghökkenés, hogy miaz hogy nem akar bent lenni? Élete legszebb élménye lenne, stb. És én miért nem állok ki magamért, hogy márpedig ha én ezt végig csinálom, akkor a minimum, hogy mellettem van!?

Nekem ez fura. Tényleg erőltetnem kéne ezt? Nektek mi a véleményetek?

2021. dec. 20. 19:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
52%

Mennyi önző nő van itt. Mi jogon várjátok el bárkitől hogy ott legyen ha nem akar?

Meg mi az hogy a férjetek nélkül nem tudtátok volna végigcsinálni? Szerintetek akkor bent maradt volna a gyerek vagy mi?

2021. dec. 21. 06:41
 32/102 anonim ***** válasza:
46%
31. Önző. Gondolom akkor is önző a nő, ha nem cserél pelenkát majd a férjén ha nem akar :)
2021. dec. 21. 06:49
 33/102 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem aki önző dolognak tartja az hárítja az igazságot. Persze erőltetni nem kell semmit, nem úgy értem. Magától kell jönnie. De ha nem jön, ott már baj van. És ha valaki halálos beteg lesz? Vagy bármilyen más betegsége lesz amit "gusztustalan" módon kell kezelni? Akkor is azt mondja a férj (vagy a feleség) hogy bocs csináld végig egyedül, mert én ezt nem akarom végig nézni? A szülés semmiben nem más, borzasztó fájdalmakat él át a nő. Akkor kell igazán mellette lenni és segíteni. Nyilván, egyedül is meg tudná csinálni, mint minden mást az életben, mindenki meg tud mindent is egyedül csinálni. De miért kéne egyedül ha ott a segítség? A férjem, aki elvileg mindenben mellettem áll? Igenis nagyon sokat tudnak segíteni, enyhíteni a fajdalmon. Persze nem az, aki csak néz és nem tesz hozzá semmit. De rengeteget segít ha támaszkodhatsz rá (szószerint, fizikálisan), mert neked úgy jobb vajúdni, nyomja a keresztcsontod (eszméletlen sokat segít.) Nekem férjem egész vajúdás alatt teljes erőből nyomta, hihetetlen mértékben enyhítette a fájdalmat. Hozzáteszem, 90 kilós csupa izom férjem van, nagyon erős. De a szülésznő róla törölgette a vizet, nem rólam. Ennyire kellett minden ereje és ennyire sokat segített. Napokig izomláza volt a férjemnek, neki, aki súlyzós edzéseket csinál és komplett bútorokat visz fel lépcsőn a tizedikre. Neki köszönhetem, hogy jó élmény lett a szülésem és totálisan elviselhető a fájdalom. Én is gondoltam rá, hogy mi van ha megundorodik. Be is következett amitől féltem, ki is jött minden kitolásnál, beöntés ellenére. Gondoltam is rá, hogy ha most nem undorodik meg, akkor soha. Viszont épp ellenkezőleg történt. Sokkal sokkal jobb lett a kapcsolatunk, és azóta is az, mint korábban volt. És azért mert életem legnehezebb helyzetében így mellettem állt...
2021. dec. 21. 08:56
 34/102 anonim ***** válasza:
64%
33: igazság? Arra nem gondolsz, hogy van akinek az az igazsága, hogy nincs igénye ott senkire? Én pl annyira befordultam, hogy a férjem nem tudott mást csinálni mint ülni egy széken a sarokban és nézni ahogy kínlódom, órákon át. Nem volt rá szükségem, meg senki másra sem, egyedül is megcsináltam volna. Amikor a második gyereknél azt mondta, hogy gondolkozik azon, kihagyná a jeles alkalmat és maximum a végére jönne be, akkor mondtam hogy ok, felőlem rendben, nekem tök mindegy hogy ezúttal ott ül-e a sarokban vagy sem. Nekem nem kell a szülőszobán sem a tutujgatás sem a közönség, miért olyan nehéz felfogni hogy van ilyen?! Hogy van, aki nem olyan önző, hogy ha szenvedek én akkor szenvedjen már más is velem ha valódi társam akar lenni. De örülök a te férjed hősies izomlázának, ő egy igazi fantasztikus társ, nyúlt volna hozzám még egy monoklit is kap mellé…
2021. dec. 21. 09:09
 35/102 anonim ***** válasza:
81%
34. Egyáltalán nem erről beszélt a 33-as. Ha neked az anyának így volt jó, akkor rendben van. Minden nőnek el kell döntenie. Ő arról beszélt ha az anya szeretné de a férje ebben a nehéz pillanatban nincs mellette. És te szólod le, hogy önző az aki azt akarja legyen valaki ott a fájdalmában, akkor ki is az ítélkező?
2021. dec. 21. 09:13
 36/102 anonim ***** válasza:
61%
Igen 35,pontosan ezt írtam...
2021. dec. 21. 09:18
 37/102 anonim ***** válasza:
81%
#31 Ennyi erővel akkor a gyerek megcsinálásából is ki lehet hagyni a kedves apukát. Önző dolog elvárni, hogy ott legyen, helyette el lehet sétálni a spermabankba, vagy át lehet menni a szomszédhoz.
2021. dec. 21. 09:29
 38/102 anonim ***** válasza:
41%
Érdekes egyébként, tényleg pont az ítélkezik, mentegetőzik, lepontoz aki önző dolognak tartja. Érdekes... inkább nézzetek magatokba, hogy miért ellenkeztek ennyire a másik oldal ellen. Talán azért mert mégis az lenne a normális csak nektek nem adatott meg?
2021. dec. 21. 09:37
 39/102 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem ez annyira magánügy és egyénfüggő.

Egyrészt kinek hogy jobb szenvedni. Nem vagyunk egyformák. Sokan nem bírják, ha van társaság. Lehet, hogy másnak ez fura, de ilyen is van.

Másrészt szerintem erőltetni az apát fölösleges. Nem ettől lesz jó apa. Ismerek olyat, aki nekem őszintén elmondta, hogy nagyon nem élete legszebb élménye volt.... És nem a szexualitás megrontója, hanem egyszerűen az, hogy eltorzult arccal látta szenvedni azt, akit szeret, borzasztóan kiszolgáltatott és nem tudott rajta segíteni. Én nő vagyok, de a szülés látványa engem is felkavar. És nagyon nem ugyanaz belülről, mint aki kívülről látja.

Én kifejezetten nem szeretném, hogy bent legyen majd a párom, de ha szeretne, akkor felőlem... Bár én császárt szeretnék amúgy is.

2021. dec. 21. 10:01
 40/102 anonim ***** válasza:
82%
De ez az 39-es. Mi sem erőltetjük. Én nem tudnék többet felnézni rá ha magamra hagy. Nem azt mondom, hogy be kell jönnie mert én azt akarom. Hanem azt, hogy megkérdőjelezem, hogy ha itt nincs mellettünk mi lesz később. És leírom századszor is, ez én vagyok. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy úgy szüljön ahogy csak szeretne.
2021. dec. 21. 10:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!