Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés. Hogy vélekedtek...

Apás szülés. Hogy vélekedtek róla?

Figyelt kérdés

Bent volt apuka a szülésnél nálatok? Hogy élte meg? Próbáltál rá hatni?

A férjem a kitolási fázisnál most úgy gondolja, hogy nem szeretne bent lenni, majdcsak akkor ha már megvan a baba. Nekem ez ellen nincs kifogásom, nem szeretném, ha esetleg olyan élményeket szerezne, ami később valahol, valamire kihatna. Úgy beszéltük meg, hogy ott lesz és majd ha úgy érzi, akkor kimegy, ha nem, akkor bent marad.

Viszont bárki kérdezi, mindig jön a meghökkenés, hogy miaz hogy nem akar bent lenni? Élete legszebb élménye lenne, stb. És én miért nem állok ki magamért, hogy márpedig ha én ezt végig csinálom, akkor a minimum, hogy mellettem van!?

Nekem ez fura. Tényleg erőltetnem kéne ezt? Nektek mi a véleményetek?

2021. dec. 20. 19:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 A kérdező kommentje:

Én szeretném, ha a vajúdásnál mellettem lenne és segítene. Ez részéről is teljesen egyértelmű. A kitolási szakaszhoz én nem ragaszkodom, nem is erőltetem, majd ő érzi. Érzésre most azt mondanám, hogy nem fog ott hagyni, de ha nem érzi jól magát a helyzetben, akkor nem zavar, ha inkább kimegy. Részemről mindenhogy okés.

Csak fura, hogy sokan jogot formálnak arra (is), hogy megmondják nekünk mi lenne jó. :D Ez már a belekotnyeleskedés mesterfoka.

2021. dec. 20. 20:33
 12/102 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ezt erőltetni nagyon gáz, az a nő aki ezt hisztivel, érzelmi zsarolással vagy bármilyen eszközzel a férjére erőlteti, az magával tol ki. Értem ezt akkor ha apuka kimondja, hogy nem óhajt ott lenni, ha tehetném én is kihagynám a saját szülésem, teljesen megértem azt aki nem akar ott lenni, szerintem nem ezen múlik egy házasság vagy egy apa minősége.
2021. dec. 20. 20:38
 13/102 anonim ***** válasza:
91%
Én rábíztam a döntést. Nem akartam semmit sem erőltetni. A vajúdás alatt bent volt de végül császár lett és oda nem jöhetett. Szerintem annyira gyorsan pörögnek az események a végén, hogy észre sem venné a párod és már kint is van a baba.
2021. dec. 20. 20:48
 14/102 anonim ***** válasza:
71%
12-es. Nekem pl. ezen múlik. Ezen is. Nekem fontos, hogy életem legnehezebb és legszebb pillanatában ott legyen és fogja a kezem. Teljesen megértem ha ez valakinek nem fontos, vagy nem akarja hogy ott legyen, de szerintem sok nőnek igenis nagyon fontos. Amúgy totál igazad van, ha lehetne én se lennék bent legközelebb :D
2021. dec. 20. 21:02
 15/102 anonim ***** válasza:
83%
Bent volt. Hat en megmondom oszinten,nekem magaban a szulesben nem segitett. Ha nem lett volna ott,sem eltem volna meg maskepp. En az a fajta voltam,hogy nem volt jo,ha hozzamertek/szoltak. Ezt meg is mondtam neki (nem bunkon), es megertette,onnantol csak ult a fejem mellett. Kitolasnal sem qllt fel,csupan akkor,amikor mar kibujt teljesen a fiunk es felsirt. Akkor odajott,sirtunk egyutt,elvagta a koldokzsinort. O is elete legszebb pillanatakent elte meg. Abszolut nem latott semmit lent. Mondjuk azt nem bantam volna,ha a finishben egy kicsit kozelebb jon,simogat,stb,dehat nem tudhatta,hogy mar "szabad a palya",mivel akkor mar nem ereztem fajdalmat. O mondigis ugy gondolta,hogy bent akar lenni. Ha nem akart volna,nem tudom mit ereztem volna. Szules elott ugy gondoltam,hogy nagyon rossz lenne nelkule a vajudas resze,de kibirtam volna,ha ll csak akkor jon be,amikor mar kint a baba. De kovetkezo szulesnel lehet maskepp fogom erezni a dolgokat.
2021. dec. 20. 21:04
 16/102 anonim ***** válasza:
80%
Én nem szerettem volna, ha bejön velem. Úgy voltam vele, hogy ez kettőnk első közös harca lesz. Úgy értem az enyém és a babáé. Nem is bántam meg, teljesen átadhattam magam az ösztöneimnek, nem kellett utána beszélgetnem, vagy a babán kívül bármi másra figyelnem. Én is megkaptam a döbbent arcokat, amikor mondtam, hogy egyedül szeretnék szülni, egy csomóan bele akartak szólni. Mert ugye az apának látnia kell, hogy mennyit szenvedünk, hogy tiszteljen és hasonlók. Én ezt nem akartam, ez az életem egyik legmeghatározóbb napja volt, nem bemutató. A szülés utáni fényképezkedéstől meg külön kiráz a hideg. Elrontja az intimitást. Nekem nagyon szép emlék maradt így, főleg az aranyóra. Csak ő és én.
2021. dec. 20. 21:24
 17/102 anonim ***** válasza:
84%
Mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, a saját tapasztalatom, véleményem azért írom le, mert kérdezted. Ha a férjem életem legnehezebb, legfájdalmasabb óráiban egyedül akarna hagyni, igencsak megkérdőjelezném a kapcsolatunkat. Szerencsére nem így történt. Rettegtem a szüléstől, ő pedig vette a könyveket és olvasta, hogy segíthet a vajúdás alatt. Az első szülésélményemhez kötöttem, hogy lesz-e második gyerek, annyira féltem tőle. Nos, ha a férjem nincs és nem segít, tuti ott halok meg. Így viszont 50 százalékkal minimum csökkentette a fájdalmam. A sok óra alatt csak egyszer ivott, mert ha nem csinálta a fogásokat, iszonyatos fájdalmaim voltak. Így lesz második gyerek. Természetesen ha nem akart volna bejönni akkor nem erőltetem, mert úgy semmi értelme. De mint írtam, megkérdőjelezném a kapcsolatunkat ha ebben a helyzetben otthagy egyedül, hogy oldjam meg ahogy akarom...
2021. dec. 20. 21:43
 18/102 anonim ***** válasza:
35%

Mi úgy indultunk neki, férjem nem jön be.

Aztán mikor mentem a kórházba, ő napközben dolgozott, míg engem megfigyeltek. Este indították be a szülést, addigra bejött, jött velem a szülőszobába. Megbeszéltük, hogy míg vajudok benn marad, de ahogy a kitoláshoz érünk, kimegy.

Én annyira szenvedtem elájultam, nem voltam tudatomnál, stb így mind a ketten elfelejtettük, hogy kimenjen. Benn volt végig.

Mind a kettőnk totál pozitívan gondol vissza.

2021. dec. 20. 22:04
 19/102 anonim ***** válasza:
45%

Márciusban születik az kisfiunk, valószínűleg a vajúdásnál bent lesz, kitolási szakasznál nem, de még ez sem fix. Én ugyanis nagyon rossz vagyok betegnek is, egyedül “szeretek” szenvedni, utálom ha ilyenkor hozzám érnek, simogatnak, dumálnak hozzám.

Teljes egészében rábízom a döntést, ő tudja és érzi, hogy mennyire tud/képes/hajlandó a szülésnek részese lenni, annyit kértem, hogy ne nézze “telibe” az eseményeket, mert én nem szeretném. Azt sem szeretném, hogy az intenzív, valljuk be, nem legromantikusabb jelenetek később a házasságunk bàrmelyik részére rossz hatással legyenek. Tartom magam annyira önállónak és erősnek, hogy végigcsináljam nélküle is, ha ő úgy dönt, neki mégsem megy, és egy szemernyi harag vagy csalódottság sem lesz bennem.

2021. dec. 20. 22:05
 20/102 anonim ***** válasza:
24%

Nyilván mindig, mindenkinek van véleménye és kérdése és általában ugyanazok...talán így vagyunk kódolva? A gond az, ha az illető nem kap észbe, hogy hupsz, ezt mondtam, kaptam rá választ és le is zárom ennyivel. Illetve mindenkinek van egy élménye, amit újra szeretne átélni (vagy épp nem) és ezt szeretné másra is ráerőltetni, ezzel kapcsolatban szeretne tanácsot adni. Ezt sem rosszból, zsigerből jön. (már akinek)

Kérdésre válaszolva:

Ez a kettőtök dolga.

Totál megértem, ha egy férfi nem megy be, azt is, ha igen.

Jómagam mindenképpen szerettem volna egy ismerős arcot (pedig volt fogadott szülésznő), mert elsőre minden új és ismeretlen. Az ismerős arc, a férjem lett. Ő szeretett volna bent lenni. Végig a fejemnál állt, mindent takartak, így semmit se látott, láttunk. Amikor megjelent a buksija, mondták, hogy megnézheti. Hát én nem engedtem. Ezt tiszteletben tartotta. Másodiknál is bent volt, ott gyorsabb volt minden, szintén nem nézte meg a buksiját.

Az első baba születését csodálatosan élte meg, ám soha ennyire tehetetlennek és feleslegesnek nem érezte magát. Látta, hogy fáj...és nem tudott segíteni és nem értette meg (utólag), hogy az, hogy fogta a kezem, hogy ott volt, az segítség volt.

Másodiknál gyorsaság és érzéstelenítő hiánya végett hasznosabbnak érezte magát. (Erősebben fogtam, jobban kapaszkodtam belé.)

Saját tapasztalat, vélemény (két saját szülésem után, pedig tudom, hogy minden szülés más):

Nálam az első babánál, a vajúdás nagy részénél nem volt jelen a férjem, másodiknál pedig egyáltalán nem....egyéb okok miatt.

Szóval igazából "tök jól elvajúdtam egyedül", de az igazi buli a kitolási szakasz.

Ha addig melletted van, akkor szerintem kitolásnál is bent lesz/lehet. Az teljesen más, mint egy vajúdás, akár lehet 1-2 nyomás és lehet 2 óra is. (Nem ijesztés.)

De ezt majd ott meglátjátok, mert bármi lehet.

Könnyű, gyors szülést és boldog babavárást kívánok!

2021. dec. 20. 22:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!