Mi a velemenyetek arrol hogy ha az apa nem akar ott lenni mikor szuletik a baba?
"Tudom, hogy nincs szükség a sajnálatomra, de én akkor is őszintén sajnálom az olyan nőket, akik életük egyik legfontosabb pillanatában nem számíthatnak a társukra."
Szerintem meg nem ez a pár óra életem legfontosabb pillanata, hanem majd az ezt követő években legyen mellettem. Nem attól lesz valaki jó apa, hogy bent van-e szülésnél vagy sem, hanem hogy akkor kitart a felesége és a gyerek mellett, mikor a gyerek mondjuk beteg és néhány óra alvással kell helytállni. Meg úgy a nevelés egész folyamatában, a jó példával.
Nem lesz automatikusan "jó apa" akkor ha bent van és nem lesz automatikusan "rossz apa", ha nincs bent.
Mielőtt megint előszeretettel félreérti valaki: ha az apa bent akar lenni, akkor természetesen legyen bent. De ha nem akar, akkor önzőség kikényszeríteni. Olyan legyen bent, aki tud is érdemben segíteni. Nő vagy, én írtam, hogy videón sem bírtam egy vadidegen nő szülését végignézni, szóval én sem biztos, hogy jó segítség lennék másnak (érdekes, hogy amúgy a vér, törött testrészek élőben nem zavarnak, de a szülés valahogy sokkolt, szóval nem lehet előre tudni, hogy kire mi hogyan hat).
Arról nem is beszélve, hogy bábának, szülésznőnek lenni egy külön szakma.
Én úgy gondolom, hogy nem szabad erőltetni, ha v.ki nem akar bemenni, akkor ne "zsaroljuk"! Ezt a férfinek kell eldönteni, de nem jó egyedül sem lenni, így egy testvér, anya, barátnő jó, ha ott van. (most a covid miatt gondolom nem lehet...)
Az én férjem mind két szülésnél bent volt, de az első előtt alig tudott dönteni.
Én nem kértem, hogy jöjjön be, csak azt, hogy mérlegeljen, mert, akkor a nővérem jött volna helyette.
A bátyja azt mondta, hogy ott nincs egy "férfinek" keresnivalója...(akkor már volt két gyereke)
Viszont az összes barátja azt mondta, hogy menjen, mert fantasztikus...
Így nehezen jutott döntésre.
Nem bánta meg és a 2. gyerekünknél ki sem bírta volna, hogy ne jöjjön.
Nem birjak a vert... es ha haboruba kelett volna menni? Sirtak volna mint a kislanyok? 😃
Miert van bele kenyszeritve? Miatta van 😄 most mondjak hogy ha mast muteteknel nincs ott a parja, jo hogy nincs ott azt nem ketten hoztak letre, nem egy uj eletrol szol akinek ket ember a szuloje es aki miatt letezhet.
Es mindkettonek ugyan annyi a szerepe. A no nem tobb szulo... hanem egyenlo az apaval. Akkor igenis megprobalhatja hogy ott van es nem kell oda nezni...
Ugy hogy tenyleg szomoru ha az anya szeretne a parjat az meg telibe kakalja mert az o kis lelke mem birja, az anya meg had szenvedjen es raadasul egyedul... o igy jart hogy nincs mas valasztasa, az nem szamit csak az onzo maga... nem kenszeriteni kell, csak adni ezy eselyt az egesznek. Meg probalni. Azt latja az anya is es ez nekem is sokat szamitana hiaba ha a vegen ki megy..
De kenyszeriteni tenyleg nem szabad sem zsarolni... csak attol meg szomoru hogy nem szamithat ra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!