Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a velemenyetek arrol hogy...

Mi a velemenyetek arrol hogy ha az apa nem akar ott lenni mikor szuletik a baba?

Figyelt kérdés
Az anyuka meg nagyon szeretne. De az apa azt mondja nem birna? Hogy esne? Mit mondanatok? Mind a ket fel re kivancsi vagyok. Igazabol itt kinek lehet igaza?

2021. jan. 30. 01:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
81%
Nem a gyerekről van szó, hanem a feleségéről.
2021. jan. 30. 06:03
 22/67 anonim ***** válasza:
82%

Az én szememben az ilyen nem férfi :) megcsinálni könnyű, de amikor helyt kell állni, akkor gyáván megfutamodik, mikor annyi dolga lenne, hogy a nő fejénél ül és biztatja? Ugyan már. Két esetbe tudom elfogadni a távolmaradást, ha a nő kifejezetten nem őt akarja (sokan inkább az édesanyjukat választják), vagy ha a férfi tényleg könnyen rosszul lesz a vértől, ilyen élményektől, akár ájulásig.

De az ilyen bullshit szöveg, hogy nem tudna utána nőként tekinteni rá és társai, ezt semmibe nem nézem. És nem is kívánom, hogy pl egy betegség miatt kiszolgáltatott legyen akár ő, akár a párja, mert akkor traumatikus élmények érhetik. A szülés pedig alapvetően szép dolog minden undorítósága ellenére. De pl egy krónikus betegséget, pl rákot kezelni, együtt élni vele teljesen más, és ez is sokakat érint. Vagy az öregkor, ami tényleg elér mindenkit... Aki ezekben az élethelyzetekben nem áll a párja mellett, az megszegi a jóban-rosszban ígéretet, ami minden kapcsolat egyik támpillére.

2021. jan. 30. 06:52
 23/67 anonim ***** válasza:
34%
Nálunk a férjem még nem döntötte el, szeretne-e bejönni, és én nem erőltetem. Ha úgy dönt, hogy jön, jön, ha nem, akkor nem. Szerintem szörnyű dolog kikényszeríteni ezt valakiből, akinek a hátán is feláll a szőr a gondolattól, és aztán egy rossz élményként marad meg- aki nem undorodik ezektől a dolgoktól (vér, seb, hányás, kaki) az nem fogja megérteni. Nem azért nem akar bejönni, mert nem szeret, vagy mert nem akar segíteni, hanem mert neki ez lehet, hogy traumatikus élmény lenne. Egy valami miatt szeretném, és az az aranyóra, itt a covid miatt valószínűleg, ha nem jönne be, 2 nap múlva láthatná csak a babát, mikor hazamegyünk. Nem ezen fog múlni, hogy jó apa-e, ez hülyeség. Nekem kell megszülni a gyereket, de hát ezt osztotta a természet, de ugyanúgy ki fogja venni a részét remélhetőleg a gyereknevelésből.
2021. jan. 30. 07:00
 24/67 anonim ***** válasza:
25%

Utolsó vagyok- még annyit hozzáfűznék, hogy több beszámolót hallottam, hogy nem lehetett nem látni mindent, mert a covid miatt átrendezések vannak, kis szülőszobák, nincs hely csak abban a sarokban, ahol apuka mindent premier plánban lát... ez nem így működik feltétlenül, hogy a fejemnél hajol és azt mondja minden oké, ha útban van, átteszik máshová. Nem biztos, hogy ki lehet kerülni. Van más, aki bejöjjön velem egyébként, ha ő nemet mondana.

Szerintem mindenkinek el kellene fogadnia, hogy másképp gondolkodunk, nem pontozgatni össze-vissza.

2021. jan. 30. 07:03
 25/67 anonim ***** válasza:
31%
Azt gondolom, hogy felesleges ezen előre rugózni. Majd a helyzet adja magát. Annyira bízz a társadban, hogy nem fog magadra hagyni, ha tényleg szükséged lesz rá. (Szorítsd a kezét és el ne engedd)
2021. jan. 30. 07:19
 26/67 anonim ***** válasza:
69%
A férjem bent volt (29)
2021. jan. 30. 07:35
 27/67 anonim ***** válasza:
78%

Én férjem sem akar bent lenni a szülésen és én sem erőltettem. Ez az ő döntése és felesleges ráerőltetni. Őszintén én sem akarnék bent lenni ha nem lenne muszáj. :D

Nálunk úgy van hogy előtte vajúdásnál és utána aranyórára bejöhet, akkor is, ha nem volt bent szülésnél, amit már alig vár.

2021. jan. 30. 07:35
 28/67 anonim ***** válasza:
100%
Kevés olyan dolog volt 25 év alatt, amiről azt mondtuk, csak akkor, ha mindketten akarjuk, és nincs egymás győzködése, sem sértődés. Egyik ilyen az apás szülés. Ez csak akkor működik, ha mindketten egyformán, maguktól akarják. Az a férfi, aki kényszerből van ott, nem lesz segítség.
2021. jan. 30. 07:52
 29/67 anonim ***** válasza:
31%

Azért ez nagyon gáz ha valaki erre nem képes pedig a felesége szeretné

Az is nagyon gáz, ha a felesége nem képes megérteni. :)

2021. jan. 30. 07:53
 30/67 anonim ***** válasza:
84%

Én ráhagynám a férfira mennyit bír el. Ha nem szeretne ne jöjjön be.

Én mondjuk olyan vagyok, aki nem bírja a pátyolgatást, tehát nekem az nem extra élmény, ha valaki ott van ott van és tutul nekem.

Engem jobban megnyugtat egy nőrokon aki szült már és tudja mit kell tenni és ő adná hasznos tanácsokat.

De még nem szültem, úgyhogy fogalmam sincs!

2021. jan. 30. 08:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!