Kulfoldi allampolgarsagu baba ha magyar korhazban szuletik?
1. Németországban szüléskor ott lehet a férjed is, és ö tud segíteni megérteni, amit mondanak. (Mellesleg tényleg nagyon segítökészek az orvosok - saját tapasztalat)
2. A gyereketek születésekor nemcsak német, hanem magyar állanpolgárságot is azonnal kap - azaz nem lesz olyan gond, hogy nincsenek megfelelö papírjai.
3. Mindettöl függetlenül a helyedben nem Magyarorszáron akarnék szülni, ha nem ott éltek.
..nem vagyok benne biztos, hogy jol értem a kérdést...
de! kulfoldon szuletik a baba, egybol anyakonyveztetve lesz Németországban, amikor meg majd hazamentek, akkor anyakonyvezteted Magyarországon és igy meg lesz a magyar állampolgásága is. Miért ragadnátok honapokra Magyarországon..? a kisfiatoknak lesz német személyigazolványa, a magyar papirokat meg majd megkapja, amikor kikuldik..igazábol arra nincs is szukségetek.
magyar-német állampolgár lesz a gyerek, mert szülők után kapja
ott is vannak magyar szülészek, keress rájuk
felesleges is hazajönni, mert nem tanácsos újszülöttel ezer kilómétereket utazni ahhoz, hogy visszamenjetek
Èn németországban szültem és nekem is a férjem német.
Ha Németországban szülsz, és az apa német, akkor ugye a gyerek automatikusan a német állampolgárságot kapja meg. Ezzel a születési anyakönyvi kivonattal, rögtön kiadják az egyszerü utlevelet, amivel bárhova (kivéve USA) utazhattok. A magyar anyakönyvi kivonatra is jogosult lesz rajtad keresztül, de ez nem fontos, ezt akármikor megigényelhetitek.Ennek kétféle menete van, függ hogy te letelepedett vagy-e hivatalosan németországban.(ha érdekel a mente leírom késöbb).
Nem értem, ha a férjed német jól kell, hogy beszélj németül, vagy minimum egy közös nyelveteknek lenni kell, és akkor már ott lesz apuka aki mindenben segít.
Egyébként a szülés nem nagy dolog, a szakszavakat úgy is a terhesség alatt megtanulod.
A másik, ha Mo-n szülsz, egyrészt elveszed magadtol a sanszot hogy jobb körülmények között szülj. Másrészt én egy 3 hónap alatti babával nem utazgatnék többszáz km-t. Ès ugye ha Mo-n születik akkor automatikus a magyar állampolgárságot kapja, amivel szintén kaphat rögtön magyar útlevelet, de ha Németországban fogtok élni, akkor kell neki a német papírok, ami megint csak nehézkes lesz, mert németországba vissza menve kell elöször az ottani születési anyakönyvi kivonat, és a magyar útlevelet vissza kell adni...
Ha németországban van az otthonotok, akkor nem egyszerübb ott egy babaszobát berendezni, és oda várni a gyereket?
Ès még egy nagy kérdés, hol vagy biztosítva? Mert ha No-ban vagy biztosítva akkor Mo-n megszülhetsz, de további kezelésekre nem vagy jogosult.
5. válaszolo (én nem tudom te hol élsz, de az biztos, hogy fogalmad sincs errol, ennek a menetérol), errol van szo, amit irt a 6. "A magyar anyakönyvi kivonatra is jogosult lesz rajtad keresztül, de ez nem fontos, ezt akármikor megigényelhetitek"
meg kell igényelni. barátnomék nem igényelték meg, igy a 23 éves lánya nem magyar állampolgár..de! bármikor megkaphatja! csak be kell menni anyakonyveztetni.
A születéskor megkapja a magyar állapolgárságot és elvileg azonnal is mehetnél vele Németországba. Ahhoz ugyanis nem kell a nemet állampolgárság neki.
De a MO-i anyakonyvi kivonattal a férjed kérheti az ottani anyakonyv kiállítását és ezzel megvan a német állampolgársága is.
Ettöl függetlenül én nem szülnék Magyarországon, ha van lehetöség arra, hoyg Németországban szülj, ott sokkal jobb az egészségügyi szint, mint MO-on. Nem kockáztatnám, hogy emiatt a baának vagy neked komolyabb bajod legyen
(Mindkét orszégban szültem, a különbség ég és föld Németország javára.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!