Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kulfoldi allampolgarsagu baba...

Kulfoldi allampolgarsagu baba ha magyar korhazban szuletik?

Figyelt kérdés
Nagyon felek a szulestol,es attol,hogy egy idegen nyelven fognak kozben magyarazni,amire tuti nem fogok tudni figyelni. A ferjem nemet,igy a kisfiunk is nemet allampolgar lesz,de nem tudom,hogyan oldjak ezt otthon meg. Nem szeretnek hetekre-honapokra Magyarorszagon ragadni,amig nincsenek iratai a kicsinek. Tapasztalat?
2015. szept. 11. 21:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Németországban szüléskor ott lehet a férjed is, és ö tud segíteni megérteni, amit mondanak. (Mellesleg tényleg nagyon segítökészek az orvosok - saját tapasztalat)

2. A gyereketek születésekor nemcsak német, hanem magyar állanpolgárságot is azonnal kap - azaz nem lesz olyan gond, hogy nincsenek megfelelö papírjai.

3. Mindettöl függetlenül a helyedben nem Magyarorszáron akarnék szülni, ha nem ott éltek.

2015. szept. 11. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:

..nem vagyok benne biztos, hogy jol értem a kérdést...

de! kulfoldon szuletik a baba, egybol anyakonyveztetve lesz Németországban, amikor meg majd hazamentek, akkor anyakonyvezteted Magyarországon és igy meg lesz a magyar állampolgásága is. Miért ragadnátok honapokra Magyarországon..? a kisfiatoknak lesz német személyigazolványa, a magyar papirokat meg majd megkapja, amikor kikuldik..igazábol arra nincs is szukségetek.

2015. szept. 11. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

magyar-német állampolgár lesz a gyerek, mert szülők után kapja

ott is vannak magyar szülészek, keress rájuk

felesleges is hazajönni, mert nem tanácsos újszülöttel ezer kilómétereket utazni ahhoz, hogy visszamenjetek

2015. szept. 11. 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
az esetben lesz magyar állampolgár a baba, ha anyakonyveztetve lesz Magyarországon is... de ezt ráértek megcsinálni. mi például egy évesen anyakonyveztettuk a fiamat, rá 3 honapra lettek kész a papirja.
2015. szept. 11. 22:51
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
nem, a szülők után jár az állampolgárság
2015. szept. 11. 23:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Èn németországban szültem és nekem is a férjem német.

Ha Németországban szülsz, és az apa német, akkor ugye a gyerek automatikusan a német állampolgárságot kapja meg. Ezzel a születési anyakönyvi kivonattal, rögtön kiadják az egyszerü utlevelet, amivel bárhova (kivéve USA) utazhattok. A magyar anyakönyvi kivonatra is jogosult lesz rajtad keresztül, de ez nem fontos, ezt akármikor megigényelhetitek.Ennek kétféle menete van, függ hogy te letelepedett vagy-e hivatalosan németországban.(ha érdekel a mente leírom késöbb).

Nem értem, ha a férjed német jól kell, hogy beszélj németül, vagy minimum egy közös nyelveteknek lenni kell, és akkor már ott lesz apuka aki mindenben segít.

Egyébként a szülés nem nagy dolog, a szakszavakat úgy is a terhesség alatt megtanulod.

A másik, ha Mo-n szülsz, egyrészt elveszed magadtol a sanszot hogy jobb körülmények között szülj. Másrészt én egy 3 hónap alatti babával nem utazgatnék többszáz km-t. Ès ugye ha Mo-n születik akkor automatikus a magyar állampolgárságot kapja, amivel szintén kaphat rögtön magyar útlevelet, de ha Németországban fogtok élni, akkor kell neki a német papírok, ami megint csak nehézkes lesz, mert németországba vissza menve kell elöször az ottani születési anyakönyvi kivonat, és a magyar útlevelet vissza kell adni...

Ha németországban van az otthonotok, akkor nem egyszerübb ott egy babaszobát berendezni, és oda várni a gyereket?

Ès még egy nagy kérdés, hol vagy biztosítva? Mert ha No-ban vagy biztosítva akkor Mo-n megszülhetsz, de további kezelésekre nem vagy jogosult.

2015. szept. 12. 07:42
 7/12 anonim ***** válasza:

5. válaszolo (én nem tudom te hol élsz, de az biztos, hogy fogalmad sincs errol, ennek a menetérol), errol van szo, amit irt a 6. "A magyar anyakönyvi kivonatra is jogosult lesz rajtad keresztül, de ez nem fontos, ezt akármikor megigényelhetitek"

meg kell igényelni. barátnomék nem igényelték meg, igy a 23 éves lánya nem magyar állampolgár..de! bármikor megkaphatja! csak be kell menni anyakonyveztetni.

2015. szept. 12. 08:42
 8/12 anonim ***** válasza:
A kérdésre nem tudok válaszolni, de szerintem nem arról van szó, hogy a kérdező ne beszélne németül, hanem arról, hogy szülés közben teljesen más idegennyelven kommunikálni a kórházi személyzettel, mint ha a saját anyanyelvén tenné. Én sem mindig értettem meg elsőre, mit kérdeztek, vagy mondtak, pedig hozzá magyarul beszéltek. Amikor jött egy fájás, és inkább befelé figyeltem, akkor nem igazán tudtam másra koncentrálni. Szerintem a kérdező is emiatt aggódik.
2015. szept. 12. 12:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Igen,az allampolgarsaga nemet lesz,ezt tudjuk. De en Magyarorszagon szeretnek szulni,ahogyan az utolso valaszolo irta,mert az anyanyelvemen szeretnem,ha szolnanak hozzam,legalabb most az egyszer. Magankorhazban lennenk,nincs is mar magyar biztositasom,csak az anyakonyvezest nem tudom,hogyan oldjak meg ebben az esetben. Talan magyart kap utanam,es utana kell kerjuk a nemetet? Csak akkor az hetekig tarthat...
2015. szept. 12. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:

A születéskor megkapja a magyar állapolgárságot és elvileg azonnal is mehetnél vele Németországba. Ahhoz ugyanis nem kell a nemet állampolgárság neki.

De a MO-i anyakonyvi kivonattal a férjed kérheti az ottani anyakonyv kiállítását és ezzel megvan a német állampolgársága is.

Ettöl függetlenül én nem szülnék Magyarországon, ha van lehetöség arra, hoyg Németországban szülj, ott sokkal jobb az egészségügyi szint, mint MO-on. Nem kockáztatnám, hogy emiatt a baának vagy neked komolyabb bajod legyen

(Mindkét orszégban szültem, a különbség ég és föld Németország javára.)

2015. szept. 12. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!