Ha külföldön esem teherbe (ott dolgozom) ott szüljek, vagy jöjjek haza? Ha ott szülök attól még magyar állampolgár lesz a baba?
Erre nehéz válaszolni, ha nem tudjuk, hol van az az "ott". Ha elmondod, több esélyünk van értelmes választ adni.
Ha Németországban vagy, ne menj haza, ha Kazasztánba, akkor talán. Az állampolgárság is attól függ, hogy pl a férjed magyar-e. Mivel te magyar vagy (gondolom állampolgár), így a gyereked is az lesz. Az ottani állampolgárságról nem tudok nyilatkozni a részletek ismerete nélkül.
Én úgy tudom, hogy már nem létezik kettős állampolgár. Felnőtt embereknél 100% hogy nem (apukám külföldi származású és egy ideig kettős állampolgár volt évekig aztán megváltoztatták a törvényt és mivel itt alapított családot döntenie kellett és mára már magyar állampolgár)
gyerekeknél nem tudom, hogy van-e valamilyen időkorlát amíg eldöntik a szülők, de én úgy tudom, hogy hivatalosan olyan már nem létezik, hogy kettős állampolgár.
Kedves utolsó, én csak az európai helyzetről tudok nyilatkozni, az usa-t nem ismerem.
Kettős állampolgárság felnőttként valóban nem létezik. Ha felveszel más állampolgárságot, a magyarról le kell mondani. Viszont gyermek esetében lehetséges, de csakis születés révén. Én magyar vagyok, a férjem nem, és a fiunk mindkét állampolgársággal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!