Mi a velemenyetek arrol hogy ha az apa nem akar ott lenni mikor szuletik a baba?
Azért a magyar egészségügyi rendszerben nem annyira várható el, hogy a sok leterhelt egészségügyi szakember, legyen az orvos, vagy ápolónő az ember lelkét pátyolgassa. Jó lenne, elvárható lenne, de 12 meg 24 óra munka után az embernek erre nincs kapacitása. Ez nem az az ország. És ehhez nem kell leprakórházba menni, bármelyik magyar kórházra elmondható ugyanez, hiszen egyelőre mindegyik eü szakember ugyanannak az elavult és elöregedő rendszernek a csicskása, ami önmagában nagyon dühítő és nagyon nehéz nap mint nap ezzel szembesülni a saját munkahelyeden, hogy tudod, hogy nem így kellene csinálni, de akkor is azt csinálod, mert nálunk márpedig ez "így szokás" és minden alkalommal az állásoddal szórakozol, de legalább a kollegiális megbecsüléssel, amikor kicsit is lázadsz a rendszer ellen.
Ha az apa nem akar bent lenni, nem kell. De a szülés mindig is egy olyan esemény volt, ahol igenis a szakembert leszámítva, legyen az egy bába, vagy csak simán egy sokat tapasztalt asszony, mindig volt ott egy nőrokon, egy barát, aki támogatást és lelki segítséget nyújtott.
"Nem leprakórházban kell szülni"
Azaz? Lakóhely függő hova tartozol!
52-es, megmutatom, miért bicskanyitogató, amit írtál.
"Nem kellene eljutni a lelki zsarolásig, hanem egy felnőtt embernek fel kellene fogni, hogy ha a SZEX fontos a FÉRJÉNEK, akkor fogat összeszorít és támogatja, ahogy tudja. Nem picsogni és kibúvókat keresni."
Két dolgot változtattam a szövegedben. Rosszul fest, ugye? Én azt gondolom, ennél a változatnál mindenki hörögne és erőszakot kiáltana.
Szerintem az is erőszak, legfőképpen lelki, hogy belekényszerítik a férfit egy ilyen helyzetbe az akarata ellenére. Ez nem az a helyzet, ahol kényszerből kell ott lenni. A szeretetet pedig nem ebben kell mérni. Nyilván ne legyen egyedül a szülő nő, de egy ilyen helyezetet meg kell tudni beszélni egy párkapcsolatban, és zsarolás meg kényszerítés nélkül megoldani. Szerintem az ilyen helyzetekben a későbbi törést a kapcsolatban nem is feltétlen a szülésélmény okozza, hanem a kényszerítés.
Hogy jön ide a szex? Nem kell helyettesíteni semmit, ez két különböző szituáció. És továbbra is azt mondom, hogy aki nem
képes támaszt nyújtani a társának és ezáltal a gyermekének egy nehéz helyzetben, csupán azért mert finnyás, az gyenge ember. Szerintem ebben a kérdésben annyira eltér a véleményünk, hogy felesleges tovább vitatkoznunk.
Ezt én se értem hogy jön ide a szex.
Vagyis úgy ide kapcsolódik, hogy ha védekezés nélkül szexelni jó volt, akkor az is a művelet része, hogy bemegy támogatni a nőt, ha erre igény van.
De ők valószínűleg be akartak menni.
Én szégyellném magam, ha nem akarna bejönni és ráerőltetném, mert ha nem jön be, akkor nem szeret, stb. Ezen kéne elgondolkodni "zokszó nélkül".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!