Hogy néz ki a 6 hetes gyermekágy? Miket csináltatok?
Szülés után mennyi ideig volt az, hogy ténylegesen az ágyat nyomtátok? Hogy telik ez az idő? Mikor lettetek aktívak újra úgy, mint szülés előtt?
20hkm
Ha terhes vagy, a méhed a tüdődig felér, nem tudom, észrevetted-e. És de, a hasfaladat nyitják meg a csm során. 3 db orvosi forrást linkeltem neked ehhez.
"Mivel a hasüreg mindkét nemben a kismedence felső részébe is beterjed, az itteni alsó határ elég bonyolult, részletezése itt feleslegesnek tűnik, annyi azonban általánosságban megállapítható, hogy nagyjából a kismedencei szervek felső harmadára terjed ki."
Ez éppen az általad linkelt wiki szócikkben van. Tehát valahogy mégiscsak odatartozik. A méh beletartozik a felső harmadba.
A hasfalat és a hasizmokat át kell vágni, de a hasüreget nem kell megnyitni. A hashártya a méhet felülről borítja. A méh a terhesség alatt is a hashártya alatt marad. Gyakorlatilag a tetején és a felső részén van hashártya, onnan visszahajlik felfelé. A császármetszésnél a hashártyát nem vágják át, a hashártya megsértése komoly műtéti szövődmèny.
A félreértést az okozza, hogy magyarul ez az egy szó van a hasfalra és a hasüregre is, de ez amúgy két külön dolog.
"A has megnyitása után a zsírt csak középen, érmentes területen vágják át, a hashártyát pedig úgy vágják, hogy sem a zsírréteg, sem a hashártya felett futó erek és idegek nem sérülnek." (Misgav-Ladach-féle császármetszés)
Én ezen a ponton befejeztem, látom, fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!