Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy néz ki a 6 hetes gyermeká...

Hogy néz ki a 6 hetes gyermekágy? Miket csináltatok?

Figyelt kérdés

Szülés után mennyi ideig volt az, hogy ténylegesen az ágyat nyomtátok? Hogy telik ez az idő? Mikor lettetek aktívak újra úgy, mint szülés előtt?

20hkm

2020. márc. 31. 20:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
100%
Nekem császárom volt, de nem ezt írtam, hogy semmi, hanem hogy nem nagy és nem hasi műtét (ami egy orvosi tény).
2020. ápr. 3. 16:19
 62/77 anonim ***** válasza:
17%
Mért kellene az apukának foglalkozni a ruhavásárlással? Én meg nem tudom, hová kell tölteni a hűtővizet, hogy kell lezárni a kerti csapot, sose takarítottam még (itt a közösben) az ablakkeretet, nem tudom, hol tartja a számlákat vagy hogy működik a betonkeverő.
2020. ápr. 3. 16:40
 63/77 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagy, és nem hasi műtét? Miért, neked a hátadon keresztül vették ki a gyereket? Azért hasi műtét, mert a hasadon történik. És de, orvosilag ez egy nagyműtétnek számít. Kisműtét egy abortusz pl. Nem tudom, honnan szeded az infókat, de tévesek.
2020. ápr. 3. 16:42
 64/77 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézem vissza, hogy hányas voltam, én vagyok az egyik, akinek nem kel fel a férje a pár perces sírásra, és az is én vagyok aki az elején írt egy kommentet, miszerint eddig kétszer tudtam magamnak reggelit csinálni 5 hét alatt. És még élek, vajon miért? Mert a drága férjem, aki szerinted egy semmirekellő, mert nem kel fel éjjel (neki nincs teje ám...), nos amióta hazajöttem a kórházból, ő főz, mos, takarít, csinál nekem reggelit és vacsorát, minden második alkalommal ő cseréli a pelenkát, sokat ringatja a babát, játszik vele, alszik vele, és EMELLETT MÉG DOLGOZIK IS! szerencse, hogy itthonról, különben én már rég megőrültem volna.

Konklúzió: ne ítélj egy információ alapján.

Konklúzió 2: ezzel meg most az lesz a baj, hogy én meg nem csinálok semmit, és kihasználom a férjemet, figyeljétek meg. ;)

pedig valóban most is az ölemben alszik a baba, mert ha leteszem, nem fogja magát kialudni. Itt van mellettem a fél uzsonnám, nem bírom így megenni.

2020. ápr. 3. 17:11
 65/77 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam még valamikor sok oldallal ezelőtt, hogy amúgy szomorú, hogy sok apa nem teszi oda magát a gyermekágy alatt (19. komment asszem). Éjjel spec. az én férjem sem kelt soha. Nem azért, mert bunkó, hanem mert anyatejes volt mindkét baba, én meg úgy voltam vele, hogy ha nekem mindenképpen fel kell kelnem, akkor ő legalább aludjon, mert attól nem lesz nekem kevésbé szar, hogy neki is szar. Ezért ő aludt. Cserébe a koránkelő gyerekeinkkel ő mászik ki az ágyból reggel 6-7 között, én pedig aludhatok még 1-1,5 órát nyugodtan, egyedül, amíg ő megreggelizteti őket, játszik velük, és kávét főz nekem, mire felkelek. És amúgy minden másban teljes mértékben ott van, és kiveszi a részét - gyermekágy alatt spec 2 hétig fel se emelhettem a seggem a kanapéról, mert otthon volt, és nem engedett csinálni semmit.
2020. ápr. 3. 17:20
 66/77 anonim ***** válasza:
31%
63. Nem hasi műtét, mert nem ját a hasüreg megnyitásával.
2020. ápr. 3. 17:27
 67/77 anonim ***** válasza:
100%
A sírva tanulós hasonlathoz: Magamnak tanultam, de nem magamnak szültem gyereket.
2020. ápr. 3. 17:39
 68/77 anonim ***** válasza:
100%

De Te kapsz az államtól fizetést, hogy ellásd.

Amúgy hagyjuk ezt, mert mindketten poénkodva írtuk, hogy volt olyan, hogy a párunk hullafáradtan átaludta a sírást. Nem azt, hogy minden éjjel ez volt. Azóta írták mások, hogy nàluk mindig csak a nő kel éjjel, de az egyiküknél minden mást a férfi csinál, másikuknál cserébe a nő alszik tovább reggel.

Kicsit túltolod ezt a dolgot, szerintem nem idevaló, nem panaszkodtak az emberek, csak vàlaszoltak a kérdésre (talán egy vki írta, hogy csalódott emiatt a párjában, mert koszra jött haza a szülésből).

Amúgy persze igazad van sok mindenben úgy àltalánosságban, de én kicsit zavarban érzem magam, egy rossz szót nem írtam a társamra, aki amúgy most is épp mosogat, előtte teregetett, pedig már 1 éves a baba, és erre arról magyarázol, hogy teljesen tipikusan már rég megbántam az egészet, meg nem tudtam, hová szülök, meg sajnálod a gyereket.

Bocs de ez elég sértő, mi pont hogy nem egy fiatal pár vagyunk (nem mintha az baj lenne), több év után döntöttünk a baba mellett, együtt dolgoztunk a házon, amiben élünk, és bár semmi se biztos, de mindketten azt hisszük, örökre együtt maradunk.

2020. ápr. 3. 18:05
 69/77 anonim ***** válasza:
100%

66: Nem jár a hasüreg megnyitásával??? Akkor szerinted mi az a vágás ott a bikinivonalban, megkarcoltak poénból? Nehéz erre szavakat találni, ne haragudj. A méhed a HASÜREGEDBEN van. Egész pontosan az alsó részén. Én nem gondoltam volna, hogy ezt egy gyereket már szült, felnőtt nőnek magyarázni kell.

De ne hidd el nekem, tessék:

[link]

"Mi, orvosok könnyedén, nagy biztonsággal elvégzünk egy császármetszést, amely egyébként egy komoly hasi nagyműtét"

( [link]

"A has megnyitása alsó középső metszéssel, vagy ma már gyakrabban bikini vonalban végzett (ún. Pfannenstiel vagy Joel-Cohen) szerinti behatolással történik".

[link]

2020. ápr. 3. 18:20
 70/77 anonim ***** válasza:
26%

A méh nem a hasüregben van, hanem a hashártya alatt, a kismedencében. A hasüreg definíció szerint a hashártyával körben borított üreget jelenti.

Konyhanyelven, magyarul minden has a szeméremcsont és a szegycsont között, de ettől még az császárm. nem jár a hasüreg megnyitásával.

2020. ápr. 3. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!